Έως το τέλος Ιανουαρίου 2011 οι εκθέσεις: «4η triennale – επιλογές, αρχιτεκτονική στην Κρήτη 2004-2007» & «Γιάννης Ρίτσος, 20 χρόνια μετά…»

Κανένα σχόλιο

Συνεχίζονται έως τις 30 Ιανουαρίου 2011 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι – Παλιό Λιμάνι Χανίων) οι εκθέσεις «4η Triennale – Επιλογές, Αρχιτεκτονική στην Κρήτη 2004 – 2007» και «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ, 20 Χρόνια Μετά».4η TRIENNALE – ΕΠΙΛΟΓΕΣ, Αρχιτεκτονική στην Κρήτη 2004 – 2007.

Από την αρχική έκθεση της 4ης Triennale, που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΜ τον Φεβρουάριο του 2008 και στην οποία συμμετείχαν 67 γραφεία με 116 έργα, έγινε μία επιλογή 27 έργων από την επιτροπή κριτικής αποτίμησης της έκθεσης. Η έκθεση αυτή των επιλογών θα περιοδεύσει στην Αθήνα, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη, το Βόλο και την Ξάνθη όπου θα φιλοξενηθεί στα πανεπιστήμια που έχουν Σχολές και Τμήματα Αριτεκτονικής. Για τις ανάγκες αυτής της έκθεσης εκδόθηκε ένας κατάλογος που περιέχει τα έργα σε πληρέστερη παρουσίαση αλλά και την κριτική που έκαναν τα μέλη της επιτροπής και την αιτιολόγηση της επιλογής τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ, 20 Χρόνια Μετά…

"Sponsored links"

Έκθεση που περιλαμβάνει 30 πορτραίτα του Γιάννη Ρίτσου με φωτογραφίες του αρχιτέκτονα Κώστα Φινέ, μνήμη από τα 20 χρόνια από το θάνατό του. Η ποίηση του Γιάννη Ρίτσου αναφέρεται συχνά στα πολύ μικρά πράγματα που πλαισιώνουν τη ζωή μας. Η ύπαιθρος, τα σπίτια που κατοικούσαν αυτή την ύπαιθρο, τα στοιχεία που συγκροτούσαν αυτά τα σπίτια -τα κουφώματα, οι πόρτες, τα έπιπλα- ακόμα και τα υφάσματα και τα μικρά αντικείμενα που τα συμπλήρωναν, όλα αυτά υποβάλλουν το χώρο που γνώρισε ο Ρίτσος στα χρόνια που έζησε. Αυτή η Ελλάδα είναι παρούσα στην ποίησή του μ’ ένα τρόπο συναρπαστικό, εικονογραφημένο μέσα από τ’ αντικείμενα που αναδύουν τις λησμονημένες αξίες που έφερναν μαζί τους, τις χειρονομίες μιας εποχής που χάθηκε για πάντα. Σκιές που περιπλανώνται στους έρημους κάμπους ή μέσα στις πόλης τα στενά, γυναίκες και άντρες, μέσα σε εγκαταλειμμένες αυλές που δεν υπάρχουν πια και σε μισοερειπωμένα σπίτια με την ελπίδα και το πείσμα χαραγμένα στα πρόσωπα. Αυτήν την Ελλάδα, μαζί με τους ανθρώπους που την εκπροσωπούν, μαζί με τα κτίσματα που κατοικούν το χώρο, αναδεικνύει η έκθεση, φωτίζοντάς την με ντοκουμέντα της εποχής και με αποσπάσματα από την ποίηση του Γιάννη Ρίτσου.

Το Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011, στις 20:00, πριν από την τελευταία μέρα της έκθεσης, η Μαρία Μπουλουγούρη θα διαβάσει ποιήματά του και ο αρχιτέκτονας Νίκος Πατσαβός θα μιλήσει με θέμα «Η Ελλάδα του Γιάννη Ρίτσου». Την επιμέλεια της εκδήλωσης ‘εχει αναλάβει η Έμη Παπαβασιλείου».

Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιανουαρίου 2011. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00, Σαβ/Κυρ. 11:00 – 15:00.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live