Παρέμβαση Μ. Σκουλάκη για τα προβλήματα από τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Χανίων

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τους υπουργούς ΥΠΕΧΩΔΕ, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εσωτερικών, κατέθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ν. Χανίων Μ. Σκουλάκης για τα προβλήματα από την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Χανίων. Στην ερώτηση του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει ότι «η δημιουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Χανιών αποτέλεσε ένα έργο σημαντικής πνοής για το νομό Χανιών αλλά και την Κρήτη συνολικά. Ωστόσο, από την έναρξη της λειτουργίας του – το 1995 – μέχρι και σήμερα, ο Βιολογικός Καθαρισμός Χανίων αντιμετωπίζει μια σειρά τεχνικών προβλημάτων και σφαλμάτων τα οποία δεν έχουν επιλυθεί, με συνέπεια αυτός να απελευθερώνει συνεχώς ρύπους και οσμές, αν και υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα απόσμησης στην πλειοψηφία των εγκαταστάσεων».

skoul-csl.jpgΗ κατάσταση αυτή, όπως τονίζει ο κ. Σκουλάκης «δημιουργεί συνεχές και καθημερινό πρόβλημα στους κατοίκους των γύρω περιοχών και ειδικά του οικισμού Κουμπελή, οι οποίοι βλέπουν την ποιότητα ζωής τους να υποβαθμίζεται και την υγεία τους να κινδυνεύει από την προκαλούμενη εκπομπή ρυπογόνων ουσιών και την έντονη δυσοσμία, η οποία γίνεται ιδιαίτερα αισθητή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες»

"Sponsored links"

Με δεδομένο ότι:

  1. η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Χανιών εγκυμονεί κινδύνους για την υγιεινή και ασφαλή διαβίωση των κατοίκων των γύρω περιοχών.
  2. η ποιότητα ζωής των κατοίκων υποβαθμίζεται από τις καθημερινές εκπομπές ρύπων.
  3. οι τελευταίες παρεμβάσεις που έγιναν από πλευράς ΔΕΥΑ Χανίων, το καλοκαίρι του 2007, μετά από υποδείξεις του Πολυτεχνείου Κρήτης, δεν επίλυσαν το πρόβλημα της δυσοσμίας.

ο κ. Σκουλάκης καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έως σήμερα ο Βιολογικός Καθαρισμός Χανίων και να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του, έτσι ώστε να σταματήσει η εκπομπή ρυπογόνων ουσιών, η οποία επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων της περιοχής και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής τους.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live