Επιστολές: Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ

Κανένα σχόλιο

Αξιότιμε κ. Διευθυντή,

Πρώτα από όλα θεωρώ και συγχωρήστε εάν κάνω λάθος ότι είναι αντιδεοντολογικό να δημοσιεύετε δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ το οποίο αφορά απάντηση σε άρθρο του κ. Αντωνακάκη πολιτευτή του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού χωρίς να έχετε δημοσιεύσει ή να δημοσιεύσετε παράλληλα και το άρθρο αυτό. Πως δημοσιεύετε μια απάντηση σε ένα άρθρο που δεν το έχετε δημοσιεύσει. Πως θα γνωρίζει ο αναγνώστης σας τι ακριβώς έγραφε το άρθρο του κ. Αντωνακάκη για να μπορέσει να αντιπαραθέσει το δελτίο τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ;

"Sponsored links"

Πέραν αυτού σαν απλός ενεργός πολίτης θα ήθελα να δώσω μία απάντηση στα γραφόμενα στο δελτίο τύπου της Νομαρχιακής επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ.

Αρχικά όσο αφορά τον κ. Κωνσταντίνο Πλέυρη από όσο γνωρίζω δεν είναι πλέον μέλος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού απλά ο υιός του Θάνος Πλέυρης είναι εκλεγμένος βουλευτής. Μήπως για τα σωστά ή τα λάθη του πατέρα είναι υπεύθυνος και υπόλογος ο υιός; Αυτά ούτε η φιλοσοφία του Χίτλερ δεν τα πρέσβευε.

Όσο αφορά για τον κ. Γεωργιάδη εκλεγμένο βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ δεν καταλαβαίνω από πότε σε ένα δημοκρατικό καθεστώς δεν έχει δικαίωμα ο καθένας να λέει την γνώμη του αλλά και να παρουσιάζει ένα βιβλίο προς ανάγνωση έρευνα και κριτική. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την σκεπτική της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανιών του ΚΚΕ. Έχουν μελετήσει οι κύριοι του ΚΚΕ το συγκεκριμένο βιβλίο; Αν ναι δεν γνωρίζουν ότι συμπεριλαμβάνει αμέτρητα άρθρα από τις εφημερίδες Ελευθεροτυπία, τα Νέα, αλλά και από άλλες εφημερίδες που στηρίζουν τα λεγόμενα του κ. Πλέυρη. Μήπως ζούμε σε άλλες εποχές που πρέπει να πετάμε όσα βιβλία δεν μας αρέσουν στην πυρά; Και να μας πουν οι κύριοι του ΚΚΕ πόσες ανακοινώσεις καταδίκης των εμπρηστικών επιθέσεων εναντίον βιβλιοπωλείων του κ. Γεωργιάδη αλλά και άλλων εκδοτικών οίκων όπως του κ. Γιαννάκενα πολιτευτή του ΛΑ.Ο.Σ αλλά και του κ. Σχοινά φίλου του ΛΑ.Ο.Σ έχουν δημοσιεύσει; Αν γινόταν εμπρηστική επίθεση εναντίον των γραφείων της εφημερίδας του Ριζοσπάστη η οποία θα ήταν σίγουρα πράξη κατακριτέα, θα είχε βουήξει το πανελλήνιο.

΄Οσο αφορά τον κ. Βορίδη αλλά και συνολικά όλα τα μέλη του ΛΑ.Ο.Σ διαβάστε κύριοι του ΚΚΕ την τελευταία διακήρυξη του ΛΑ.Ο.Σ για να κατανοήσετε τι πρεσβεύει αυτό το κόμμα και τι ασπάζονται ως αρχές όλα τα στελέχη του.

Παρόλα αυτά μου προξενεί εντύπωση το δελτίο τύπου του ΚΚΕ και για έναν άλλο λόγο. Έχει τέτοια μανία υπεράσπισης των Εβραίων που ούτε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδας δεν θα έβγαζε τέτοια ανακοίνωση. Μήπως παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι το ιδρυτικό στέλεχος του ΚΚΕ στην Ελλάδα ήταν εβραίος και λεγόταν Αβραάμ Μπεναρόγια. Λέω μήπως, αλλά και γιατί δεν βγάλατε και παρόμοια ανακοίνωση εναντίον του αγωνιστή και αριστερού πατριώτη Μίκη Θεοδωράκη όταν δήλωσε και γραπτώς ότι οι Εβραίοι είναι η ρίζα του κακού;

Δεν υπάρχει αντισημιτισμός κύριοι του ΚΚΕ αλλά αντισιωνισμός. Εκτός και να θεωρείται ότι ο Σιωνισμός δεν είναι ούτε κεφαλαιοκρατικό ούτε ιμπεριαλιστικό ούτε ακραίο εθνικιστικό κίνημα έννοιες και πρακτικές που υποτίθεται ότι τις πολεμάτε με μένος. Αλλά να μου πείτε ότι πράγματι πολεμούσατε τον ιμπεριαλισμό εκτός και αν προερχόταν από την τότε Σοβιετική Ένωση. Ενημερώσετε τα μέλη και τους φίλους σας πόσες ανακοινώσεις και τι αγώνα κάνατε εναντίον της ιμπεριαλιστικής εισβολής των σοβιετικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν;

Πόσες ανακοινώσεις και τι αγώνα έχετε κάνει για τα δικαιώματα των Ελλήνων της Βορείας Ηπείρου οι οποίοι αποτελούν και αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα, των Ελλήνων των Σκοπίων, των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, των Ελλήνων της Ίμβρου και της Τενέδου αλλά και των Παλαιστινίων και των Κούρδων ενάντια στους ακραίους εθνικισμούς των καθεστώτων των κρατών στα οποία διαβιούν; Τι λέγατε αλλά και τι έχετε να πείτε για τις διώξεις των Ελλήνων αντιφρονούντων της Σοβιετικής Ένωσης επί Στάλιν και την δήθεν δημοκρατία που είχε εγκαθιδρύσει με τις εξορίες στην Σιβηρία και τα γκούλανκς, αλλά και τις σφαγές εκατομμυρίων από το άλλο πρότυπο σας τον Μάο και την ίδια Δημοκρατία του ή ακόμα και την Δημοκρατία του γείτονα μας Χότζα στην Αλβανία.

Αλλά ξεχνάτε βέβαια και τις αποφάσεις των διεθνών κουμμουνιστικών συνόδων σας υπέρ της απόσχισης και ανεξαρτητοποίησης της Μακεδονίας από τον υπόλοιπο ελληνικό εθνικό κορμό με καθοδηγητή και τον Τίτο ο οποίος τυχαία ήταν και αυτός Εβραιοκροάτης όπως τυχαία Εβραίος είναι και ο γνωστός και μη εξαιρεταίως Κίσινγκερ ο οποίος σε όλες τις πρόσφατες εθνικές καταστροφές όλο και κάπου έπαιζε το ρόλο του, αλλά και ο τωρινός χρηματοδότης των Σκοπίων Σόρος. Και αν πράγματι λέτε τώρα ότι έχετε αλλάξει την στάση σας και ζητάτε συγνώμη για την αντεθνική σας αυτήν πράξη, σίγουρα θα ήταν δεκτή για να προχωρήσουμε όλοι οι Έλληνες μαζί μονιασμένοι για το κοινό καλό, αλλά τότε γιατί στο πριν λίγες μέρες φεστιβάλ των κομμουνιστικών νεολαιών στην Φλώρινα ήταν προσκεκλημένη και παραβρέθηκε κανονικά με όλε τις τιμές και η κομμουνιστική νεολαία Μακεδονίας σύμφωνα και με δημοσίευμα του Ριζοσπάστη;

Σελίδες ατελείωτες μπορεί να γράφει κανείς για τον ρόλο του ΚΚΕ στην Ελλάδα. Φαίνεται ότι ξεχνάτε τις δηλώσεις του κεντρώου Σοφούλη διαδόχου του Ελευθερίου Βενιζέλου, εναντίον των αντεθνικών πρακτικών σας, αλλά και του γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου που επίσης στηλίτευε τις αντεθνικές σας πράξεις. Και αυτοί φασίστες ήταν και ναζιστές;

"Sponsored links"

Αλλά τι να πει κανείς αφού εσείς οι ίδιοι πολεμήσατε τον Άρη Βελουχιώτη, εσείς οι ίδιοι κυνηγήσατε τον Πλουμπίδη και τον Μπελογιάννη και διαβάστε δεν είναι κακό και το βιβλίο του κομμουνιστή Λαζαρίδη συγκρατούμενου του Μπελογιάννη με τίτλο «Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι» όπως θυμηθείτε και τις ταυτόσημες δηλώσεις ενός από τους ιδεολογικούς σας ηγέτες του Λεωνίδα Κύρκου.

Ξεχνάτε επίσης και το αποτρόπαιο και πέρα πάσης λογικής παιδομάζωμα που θυμίζει τις πρακτικές των Τούρκων για να δημιουργήσουν τους Γενίτσαρους. Και αν θεωρείτε ότι και αυτό είναι ψέμα διαβάστε κύριοι του ΚΚΕ και το βιβλίο του σημαίνοντα συντρόφου σας κ. Μανούκα για το παιδομάζωμα ο οποίος τι τραγική ειρωνεία ήταν και ο διορισμένος από εσάς σύμφωνα με τα λεγόμενα του για να εκπληρώσει αυτήν την αποτρόπαια πράξη. Συγγραφείς πρώην σύντροφοι σας τα γράφουν αυτά και όχι φασίστες ή ναζιστές ή δεν ξέρω τι άλλη ταμπέλα θα προσδώσετε σε όποιον ερευνά την αλήθεια.

Για να μη ρωτήσω για το αν γνωρίζατε την συμφωνία της Γιάλτας που χώριζε τα κράτη σε σφαίρες επιρροής και είχε προδικαστεί η τύχη της Ελλάδας να είναι με το Δυτικό μπλοκ πριν ξεκινήσετε τον ένοπλο αγώνα αλλά παρόλα αυτά πήρατε τα όπλα σε έναν αδελφοκτόνο πόλεμο χωρίς νόημα. Αλλά η αλήθεια είναι πικρή.

Επίσης αφού πράγματι λέτε ότι αγωνίζεστε για τα δικαιώματα του Λαού και μάλιστα εισπράττετε την κρατική χρηματοδότηση η οποία είναι χρήματα αυτού του Ελληνικού Λαού γιατί δεν δέχεστε τον έλεγχο στα οικονομικά σας από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας; Θεωρείστε κράτος εν κράτει; Είναι δυνατόν να χρηματοδοτείστε από ξένο κράτος και να μην αφήνετε να ελεγχθείτε για το που πάνε αυτά τα χρήματα. Ποιος λογικός νους δεν θα σκεφτεί ότι ανάλογα ποιος ξένος παράγοντας σας χρηματοδοτεί σας ελέγχει αλλά και εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του.

Και ο τελευταίος οικοδόμος και αγρότης φορολογείται και για το παραμικρό και υπόκειται τις συνέπειες του νόμου και εσείς θεωρείστε υπεράνω των νόμων; Διαφάνεια κύριοι σε όλα τα κόμματα και σε όλους τους βουλευτές επιτάσσει η Δημοκρατία. Φωνάζετε και διεκδικείτε να δοθεί ελάχιστος μισθός 1300 ευρώ. Συμφωνώ απολύτως αλλά γιατί τότε σαν καλό παράδειγμα δεν δίνετε και τον ίδιο αυτόν μισθό και στους εργαζόμενους σας σε όλες τις επιχειρήσεις σας ή οι περισσότεροι δεν παίρνουν μία γιατί είναι εθελοντές και τους γεμίζετε το στομάχι με ιδεολογίες;

Επίσης φωνάζετε και πολεμάτε με κάθε τρόπο τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και συμμετέχετε κανονικά στις ευρωεκλογές και συμμετέχετε κανονικά στις διεργασίες της. Σαν να αντιτίθεται μία χώρα στο ΝΑΤΟ αλλά να συμμετέχει τελικά σε αυτό, ή να αντιτίθεται σε αυτό για να συμμετέχει σε ένα άλλο παρόμοιο φορέα τύπου συμφώνου Βαρσοβίας.

Είναι αλήθεια ότι χρηματοδοτηθήκατε έστω και μέσω του αναπτυξιακού νόμου από την κυβέρνηση της Δεξιάς επί Μητσοτάκη με 1.000.000 ευρώ για την ίδρυση της Τυποεκδοτικής Α.Ε. Είναι αλήθεια ότι εκεί στην επιχείρηση σας σήμερα που μιλάμε εκτυπώνεται ο Ελεύθερος Τύπος που ανήκει στην κ. Αγγελοπούλου; Η κ. Αγγελοπούλου είναι κεφαλαιούχος ναι ή όχι; Έτσι θα πολεμήσετε το κεφάλαιο;

Εσείς κύριοι δεν ήσασταν που συνεργαστήκατε και συγκυβερνήσατε με την Δεξιά του Μητσοτάκη ο οποίος εάν θυμίστε θεωρείτε από πολλούς ο υπεύθυνος της αποστασίας του 1965 που είχε σαν αποτέλεσμα την πτώση της εκλεγμένης δημοκρατικά Ένωσης Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και την συνεχή κατόπιν ακυβερνησία με κατάληξη της έλευση της Χούντας. Ξεχάσατε τα κλάματα των οπαδών σας στα καφενεία…Απαντήστε κύριοι με συγκεκριμένα επιχειρήματα σε ένα – ένα τα ερωτήματα εάν θέλετε φως, αλήθεια και δικαιοσύνη.

Εν κατακλείδι κύριοι του ΚΚΕ και τις γενικότερης αριστεράς αφήστε επιτέλους τις θεωρίες του Μάρξ ή του Έγκελς ή του Λένιν και του Τρόσκι αφού διαπιστώσαμε όλοι τα αποτελέσματα τις εφαρμογής τους και καθοδηγήστε τα παιδιά σας να μελετήσουν τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς αφού άλλωστε σε αυτούς αποδεδειγμένα έχουν εντρυφήσει και οι ανωτέρω αλλά και οι περισσότεροι για να μη πω όλοι οι διανοούμενοι της σύγχρονης εποχής. Να δείτε τότε πως θα αναπτυχθεί η κριτική τους σκέψη και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του εγκεφάλους τους για όλα τα εξωτερικά ερεθίσματα.

Να δείτε τότε πως το ρητό του μέγιστου Ηρακλείτου ότι : « Σοφία είναι να λες την αλήθεια, αλλά και να πράττεις κατά φύσιν », όπως και τα αποφθέγματα « μέτρον άριστον » , « γνώθι εις εαυτόν» και « εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρις » θα αποτελέσουν οδηγούς ζωής προς την ελευθερία και την θείωση.

Με εκτίμηση,

Σταθάκης Δημήτρης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live