Παρέμβαση Βολουδάκη στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για εγγειοβελτιωτικά έργα του Νομού

Κανένα σχόλιο

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης παρενέβη χθες στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ζητώντας αλλαγές στον χειρισμό των εγγειοβελτιωτικών έργων. Σημειώνεται, ότι στο Νομαρχιακό Συμβούλιο υπεβλήθη χθες προς έγκριση προγραμματική σύμβαση με τον ΟΑΔΥΚ, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν καταγραφή μιας σειράς μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων για τα οποία ζητείται χρηματοδότηση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το πρόβλημα το οποίο ο κ.Βολουδάκης επεσήμανε είναι ότι μεγάλο μέρος του νομού μένει έξω από τα μεγάλα έργα τα οποία η Νομαρχία εισηγείται, και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους Δήμους, το Τ.Ε.Ε. και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας.voloydakis Ενδεικτικά ανέφερε ότι από την πρόταση της Νομαρχίας απουσιάζουν εγγειοβελτιωτικά έργα στους Δήμους Καντάνου, Αν.Σελίνου, Ινναχωρίου, Κεραμειών, Σφακίων, Ακρωτηρίου, ενώ δεν προβλέπονται έργα για κανένα Δήμο του Αποκόρωνα, με την εξαίρεση μιας προμελέτης για λιμνοδεξαμενή στο Δήμο Κρυονερίδας, για την οποία μάλιστα δεν υπάρχει καμμιά ένδειξη ή πρόβλεψη κόστους.Ο Μανούσος Βολουδάκης αναγνώρισε ότι τα έργα τα οποία η Νομαρχία προτείνει (Σεμπρενιώτης, Βαλσαμιώτης, Υψηλή Ζώνη Αγυιάς Κολυμπαρίου κλπ) είναι σημαντικά. Αναγνώρισε ακόμα ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα πιο σημαντικά του νομού, γεγονός που σημαίνει ότι σε κάποιες περιοχές μπορεί να μην είναι εφικτό να γίνουν μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα, καθώς δεν υπάρχει απεριόριστη χρηματοδότηση. Όμως τόνισε ότι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων πρέπει να γίνει με δημοκρατικό τρόπο, δηλαδή με ανοιχτή και δημόσια διαβούλευση με όλους τους φορείς.Άλλωστε αυτό είναι και το πνεύμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την Προγραμματική Περίοδο 2007 – 2013. Υπενθύμισε μάλιστα ότι όταν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Αλ.Κοντού επιχειρήθηκε και πάλι η συγκεκριμένη πρόταση της Νομαρχίας να υποβληθεί ως τελική, οι Βουλευτές του νομού αντέδρασαν με αποτέλεσμα να διευκρινισθεί ότι πρόκειται απλώς για μια πρόταση προς συζήτηση.Ο Μανούσος Βολουδάκης κατέληξε σε δυο συγκεκριμένες προτάσεις :

  • Πρώτον, στην προγραμματική σύμβαση της Νομαρχίας με τον ΟΑΔΥΚ, να προστεθεί άρθρο που να διευκρινίζει ότι η καταγραφή των έργων είναι ενδεικτική και όχι δεσμευτική, ώστε να είναι δυνατές βελτιώσεις στο μέλλον.
  • Δεύτερον, να γίνει μια διαβούλευση με τους φορείς, και ιδιαίτερα τους Δήμους, με συγκεκριμένο και σύντομο χρονικό ορίζοντα (το πολύ δυο μήνες), μετά την οποία θα διαμορφωθεί η τελική πρόταση του Νομού προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κλείνοντας ο Μανούσος Βολουδάκης ανέφερε ότι στο νομό Χανίων υπάρχει έλλειμμα συνεργασίας μεταξύ των φορέων, γεγονός που διαπιστώνεται και από την κοινή γνώμη όταν συγκρίνει τα τεκταινόμενα του νομού Χανίων με ό,τι συμβαίνει σε άλλους νομούς της Κρήτης. Ο ίδιος δήλωσε στη διάθεση και της Νομαρχίας και των άλλων φορέων του νομού, για συνεργασία τόσο επί του συγκεκριμένου ζητήματος των εγγειοβελτιωτικών, όσο και για όλα τα άλλα μεγάλα θέματα στα οποία απαιτείται συναίνεση και δημιουργική σύνθεση απόψεων.

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Κανένα σχόλιο

  1. Haniaman

    ΕΥΓΕ, Λίγη προσοχή μόνο με τα νερά των Καλυβών που για 100ετίες είναι τα μόνα που ανανεώνουν τον τόσο επιβαρυμένο κόλπο. Άστε τα εκεί που τρέχουν.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live