Η Μητέρα της Απάτης

Κανένα σχόλιο

Στις άγιες ημέρες που περάσαμε, η Κυβέρνηση των κουμπάρων, η κυβέρνηση των στενών φίλων, η κυβέρνηση της παρέας, η κυβέρνηση της περιορισμένης ευθύνης, τόκανε πάλι το θαύμα της. Κατάφερε να εξαπατήσει τους κτηνοτρόφους μας, να υφαρπάσει τα σφάγια από τα μαντριά μισοτιμής, όχι για να εξασφαλίσει φθηνές τιμές στον καταναλωτή, όπως υποστήριξε- αλλά για να μεσουρανήσει πάλι το πλιάτσικο. Και δεν ήταν μόνο το αρνάκι, του φτωχού, που έκανε πάλι φτερά. Όπου μπορέσανε, οι λεγόμενοι μεσάζοντες να πατήσουν την μπότα τους, αφήσανε ματωμένα- όπως πάντα- τα θύματά τους.

Η ντομάτα έκανε την μεγαλοπρεπή εμφάνισή της, σαν είδος πολυτελείας σε αστρονομικές τιμές 3,40 ευρώ κι ας σαπίζει αζήτητη στον τόπο παραγωγής της, προσφορά και ζήτηση σου λένε. Μα δεν πάτε στο διάβολο ρε, αρχιερείς της ρεμούλας και της κομπίνας. Αφού εσείς, δεν ρυθμίζεται την προσφορά και ζήτηση, κατά που σας βολεύει;

"Sponsored links"

Εσείς κάτω από το αλλήθωρο μάτι της Κυβέρνησης, δεν αφήνετε τα προϊόντα αζήτητα, στον τόπο της παραγωγής, δημιουργώντας τεχνητές ελλείψεις στην αγορά; Και κάτι ακόμη: Μας μιλούν για μεσάζοντες σαν να μας μιλούν για κουκουλοφόρους. Γνωστούς- άγνωστους μας τους παρουσιάζουν κι αυτούς.

Και όμως έχουν και όνομα και επώνυμο. Είδατε ποτέ στην τηλεόραση κανένα από δαύτους; Όχι!!! Ούτε θα δείτε ποτέ. Και ξέρετε γιατί; Γιατί όλοι αυτοί, οι πάσης φύσεως απατεώνες δεν τοχουν ανάγκη. Έχουν την Κυβέρνηση, να καθαρίζει για πάρτη τους. Είδατε ποτέ έναν τραπεζίτη, να απαντά στους επικριτές τους, για τα θύματά τους. Όχι . Ούτε θα δείτε ποτέ. Έχουν τις πλάτες και τις ευλογίες της Κυβέρνησης και το κατά διαστήματα σιγοντάρισμά του… Γκαργκάνα. Αυτού του κυρίου, με τον «πενιχρό μισθουλάκο» που έβαλε στοπ στόχαστρό του, την «αύξηση» των επτά ευρώ του φτωχού, για να ελέγξει – λέει, -τον πληθωρισμό.

Μα τελικά δεν υπάρχει καθόλου φιλότιμο, σ’ αυτή την ζούγκλα που έχετε δημιουργήσει; Κύριε δυνάστες. Κύριοι μεγιστάνες του πλούτου.

Μέχρι πότε θα παίζεται με τα νεύρα του κοσμάκη; Μέχρι πότε θα κρατάτε τα στόματά σας κλειστά, για το παιχνίδι που κάνετε όλοι σας, στο θέμα των καυσίμων; Με «κωλόχαρτο» αγοράζετε το πετρέλαιο, και μας το πουλάτε με ένα πανάκριβο Ευρώ. Η απάτη των καυσίμων, είναι η μητέρα της απάτης. Με τις αλυσιδωτές απάτες, που συντελούνται απ’ αυτήν, θέλετε όλοι σας φτύσιμο. Μα να πάρει ο διάβολος, σέβομαι τον ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ.

Κώστας Π. Μανιάς.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live