Διαλέξεις ανοικτές στο κοινό: Έκθεση αποτελεσμάτων 7ου θερινού εργαστηρίου Αρχιτεκτονικής

Κανένα σχόλιο

Το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι, Παλιό Λιμάνι Χανίων) οργανώνει το 7ο Θερινό Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής In Situ, με τίτλο «ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ SUPER MARKET (έργο πολλαπλών κατασκευών)», από 24 Αυγούστου έως τις 3 Σεπτεμβρίου, 2008.  Τα θερινά εργαστήρια του KAM Ιn Situ, Θεωρία και Πράξη, οργανώνουν από το καλοκαίρι του 2000 προσεγγίσεις της αρχιτεκτονικής και της τέχνης. Οι προσεγγίσεις γίνονται με μέσον τις σύγχρονες τεχνολογίες αναπαράστασης και τη θεωρία που αφορά τη χρήση τους.clip_image006Οι εργασίες του Θερινού Εργαστηρίου του 2008 συντάσσονται και οργανώνονται γύρω από ένα Super Market που βρίσκεται στα Χανιά. Η συνολική παραγωγή κατασκευάζει μεταβάσεις στο χώρο του Super Market και προτάσεις για επεκτάσεις του.  Συμμετέχουν σε αυτό 12 καθηγητές και 35 φοιτητές Σχολών Αρχιτεκτονικής και Καλών Τεχνών και τιμώμενοι προσκεκλημένοι που επιλέγονται ανάλογα με το εκάστοτε ετήσιο project. Συνδιοργανωτής του εργαστηρίου είναι το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ).Πρόγραμμα διαλέξεων

  • Τρίτη 26 Αυγούστου, ώρα 20:00  – Διάλεξη από τον Κωστή Πανηγύρη, διδάσκων στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τίτλος: Παρουσίαση Έργου.
  • Τετάρτη 27 Αυγούστου, ώρα 20:00 – Διάλεξη από την Πολυξένη Μάντζου, επίκουρο καθηγήτρια Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τίτλος: Super-places. Θέμα: Η διάλεξη εστιάζει το θέμα της ιστορικής εξέλιξης των χώρων αγοράς και της αρχιτεκτονικής τους έκφρασης. Ήδη από το παρισινό πολυκατάστημα η σχέση πελάτη-προϊόντος και πωλητή αλλάζει ριζικά και αυτό αντικατοπτρίζεται και στην αρχιτεκτονική του καταστήματος. Οι σύγχρονοι χώροι αγοράς έχουν κάποια ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά τα οποία επισημαίνονται σε σχέση με τις ανάγκες που τα παράγουν.
  • clip_image008Πέμπτη 28 Αυγούστου, ώρα 20:00 – Διάλεξη από την Σοφία Βυζοβίτη, διδάσκουσα στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τίτλος: Ο Φαντασμαγορικός Λαβύρινθος. Θέμα: Προσεγγίζεται η διαχείριση της πορείας του καταναλωτή σε σχέση με το σύστημα ταξινόμησης των εμπορευμάτων καθώς και η δομική συνάθροιση συσκευασιών και προϊόντων και οι μηχανισμοί ελέγχου που συγκροτούν το χώρο κατανάλωσης.
  • Παρασκευή 29 Αυγούστου, ώρα 20:00  – Διάλεξη από τον Αλέξιο Δάλλα. Τίτλος: Προϊόν/Αντίγραφο/Κακέκτυπο/Απόρριμα. Θέμα: Στον παρόντα χρόνο, ο χώρος των προϊόντων διαστέλλει την παρουσία του σε μια μεγάλη αναπαράσταση. Η τελετουργία της ανταλλαγής, σύμφυτη του πολιτισμού, μεταβάλλει διαρκώς την διάταξη των υποκειμένων που την προσδιορίζουν. Φασματική και πραγματική ύλη συναντώνται, σε μια πιθανή κίνηση από την μεταποίηση προς την μετουσίωση, κι έτσι ανανεώνουν το αίνιγμα του κόσμου των αντικειμένων.
  • Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου, ώρα: 20:00 – 23:00.  – Έκθεση των προτάσεων- αποτελεσμάτων του 7ο Θερινού Εργαστηρίου.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live