Νέα απαντατητική επιστολή στον κ. Χαρχαλάκη για το θέμα περι… “ζωοφιλίας”

Κανένα σχόλιο

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Α. Χαρχαλάκη γιατί με τα χλευαστικά, ανόητα και ανιστόρητα άρθρα του κατά της ζωοφιλίας, έγινε ο καλύτερος διαφημιστής της και έφερε κοντά μας πολλούς καινούριους φίλους. Ναι κύριε Χαρχαλάκη, έχετε δίκιο. Τα Χανιά είναι μικρά. Γι’ αυτό… Μακάριοι οι πτωχοί – και όχι μόνο – τω πνεύματι.

"Sponsored links"

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων»

ή κατά Χαρχαλάκη, «Αξιότιμοι ζωέμποροι και δολοφόνοι ζώων»

Σημείωση σύνταξης:

Πρώτη φορά στην πολύχρονη δημοσιογραφική διαδρομή μας παρατηρούμε μια τέτοια ενορχηστρωμένη προσπάθεια λοιδορίας και απαξίωσης ενός ανθρώπου καταξιωμένου και για το συγγραφικό του έργο, αλλά και για τους συνεχείς και ασυμβίβαστους αγώνες του, μέσα από την ελεύθερη γραφίδα του, που φιλοξενεί ευχαρίστως εδώ και χρόνια η εφημερίδα αυτή.

Ο Αντώνης Χαρχαλάκης, κύριοι φανατισμένοι της φιλοζωίας, είναι πάνω από όλα άνθρωπος της αγάπης και της αλληλεγγύης. Ό,τι έγραψε καλοπροαίρετα δεν εγράφη χωρίς λόγο και όπως όλα στη ζωή αυτή υπάρχουν και εξαιρέσεις. Σ’ αυτές η αναφορά του συνεργάτη μας, όπως ο ίδιος διευκρινίζει στην απαντητική επιστολή του προς το Σύλλογο Κτηνιάτρων που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του «Α.τ.Κ” www.agonaskritis.gr στις 30 Ιουλίου και δημοσιεύθηκε την προηγούμενη στην εφημερίδα,

αναφέρει αυτολεξεί:

Υ.Γ. Αν είσαστε σωστοί, δεν θα πράττατε όπως πράξατε, στην προσπάθεια να με μειώσετε. Θα διευκρινίζατε πως η ανακοίνωσή σας εκείνη, είχε στόχο το «Φιλοζωικό» σωματείο της κ. Κ. Στούπη – Νόρμπαχ και όχι το σωματείο της κυρίας που μου απάντησε. Αυτά εντιμότατοι…

Υ.Γ.2: Και για πληροφόρησή σας, σας γνωρίζω πως αγαπώ και περιθάλπω τα ζώα. Γιατί ούτως ή άλλως ζούνε μαζί μας. Γι’ αυτό είναι άστοχος ο χαρακτηρισμός σας περί αρτηριοσκληρωτισμού.

Ύστερα απ’ όλα αυτά διερωτώμαι ποιο είναι το πρόβλημά σας, απέναντι στην ελεύθερη έκφραση σε οτιδήποτε. Προς τι όλη αυτή η απίστευτη και αχαρακτήριστη ειρωνεία και λοιδορία σας; Πάντως μόνο αγάπη και κατανόηση που χρειάζονται και για τη φιλοζωική σας δράση δεν δείχνουν ότι κατέχετε.

"Sponsored links"

Νίκος Αγγελάκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Κανένα σχόλιο

 1. φιλοζωικός σύλλογος Χανίων

  Αυτό τα αποσπάσματα νομίζουμε ότι ανήκουν στα κείμενα του κυρίου Χαρχαλάκη και δημοσιεύτηκαν στη δική σας εφημερίδα…..εκτός εάν είναι αποκύηματα της φαντασίας μας…
  Γράφει λοιπόν αυτολεξεί:
  …”Όσο για τα γατιά, είναι σήμα κατατεθέν της γεροντοκορίας…”
  ….“Το αν είστε ή όχι ανένταχτοι κοινωνικά ή όπως αλλιώς, ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε!”

  …«Γιατί όσο για φίλους από τον κόσμο των ανθρώπων, ας μου επιτραπεί να έχω κάποιες αμφιβολίες …»

  …”Καταλήγοντας θέλω να σας πω ότι δεν με εκπλήττετε, γιατί σε μια κοινωνία πολλαπλώς πάσχουσα, οι (καθαρώς) αντικοινωνικές εντάξεις και επιλογές – μεταξύ αυτών και η ζωοφιλία κατ’ αποκλειστικότητα- απλώς δείχνουν την παθογένειά των! Παρά τα όσα λέτε.
  Υστερόγραφο: οι κτηνίατροι σας κατηγορούν ότι κακοποιείτε τα ζώα και τα εμπορεύεστε. Αυτή είναι η ζωοφιλία σας… αξιότιμοι κύριοι ζωέμποροι; Είστε άξιοι χλευασμού.
  Με απαξιωτική διάθεση
  Αντώνης Χαρχαλάκης”

  Ούτε τον γνωρίζουμε, ούτε επιθυμεί να μας γνωρίσει όπως δηλώνει, ούτε αμφισβητούμε σε καμμία περίπτωση ότι είναι αυτός που ισχυρίζεστε …Oι άνθρωποι της αγάπης και της αλληλεγγύης όμως δεν είναι ρατσιστές…Όταν απαντήσαμε στο πρώτο άρθρο του δεν υπήρχε καμία απαξιωτική διάθεση, ούτε προσωπική επίθεση….Ούτε ξεκινήσαμε εμείς αυτή την ιστορία…Το ποιούς κατηγορούν οι κτηνίατροι ήταν σαφές από το πρώτο άρθρο της εφημερίδας σας στο φύλλο της 7/6/08. Ασφαλώς θα το θυμάστε. Όταν λοιπόν κάποιος – και ειδικά αρθρογράφος της εφημερίδας σας – προσάπτει τόσους άσχημους χαρακτηρισμούς σε άτομα ή οργανώσεις, επιβάλλεται να έχει κάνει μια έρευνα πριν, και να απευθύνεται συγκεκριμένα. Στα άρθρα του δυστυχώς ήταν κάθετος και κατηγορηματικός για ΟΛΟΥΣ τους φιλόζωους…Και αυτό που μένει αγαπητέ κύριε Αγγελάκη είναι η πρώτη εντύπωση….Όσο για το ότι απομονώσατε κάποια κομμάτια του άρθρου-απάντησης στους κτηνιάτρους, προσπαθώντας να μας πείσετε ότι μόνο εμείς ειρωνευόμαστε αδίκως, θυμηθείτε ότι τα παραπάνω αποσπάσματα είχαν προηγηθεί.
  Σχετικά με την ελεύθερη έκφραση που αναφέρεστε, όλοι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα????
  Η΄ υπάρχουν διακρίσεις και σε αυτό????
  Και ίσως να τον ειρωνευτήκαμε, αυτό όμως έγινε χρησιμοποιώντας αποκλειστικά με δικές του εκφράσεις και χαρακτηρισμούς… Και καλά κάνετε και τον υπερασπίζεστε, αλλά αυτό που προέχει είναι να είστε αντικειμενικοί….
  Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν. Ας διατηρήσει ο καθένας τις απόψεις του και ας τις εκφράσει όπου και όποτε θέλει, αλλά να τις υπερασπίζεται με πιο κόσμιες εκφράσεις ειδικά όταν αυτές δημοσιεύονται και όταν δεν διαθέτει ατράνταχτες αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του..

  Φιλοζωικός σύλλογος Χανίων «Η προστασία των ζώων»

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live