Έκθετος ο Διοικητής του Γ.Ν. Χανίων μετά τις αποκαλύψεις εγγράφων για τη λειτουργία του νοσοκομείου

Κανένα σχόλιο

Επιστολή απέστειλε χθες ο Βουλευτής Χανίων και Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Γ. Παπαγεωργίου αναφορικά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων και τις ψευδείς δηλώσεις του Διοικητή του ΓΝ Χανίων. Στην επιστολή του ο βουλευτής, αναφέρει:

Αγαπητέ κύριε Υφυπουργέ,

"Sponsored links"

Την περασμένη εβδομάδα σας επισκέφθηκα προκειμένου να σας εκθέσω τα προβλήματα που είχαν προκύψει σε σχέση με την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Νεογνών καθώς και για:

  1. τον διαφαινόμενο κίνδυνο υπολειτουργίας του Μαιευτικού-Γυναικολογικού Τμήματος του Γ.Ν. Χανίων από την απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου για μετακίνηση 5 εκ των 15 μαιών του τμήματος προς τη Μ.Ε.Ν.Ν. και
  2. την άρνηση του αιματολογικού ιατρείου του ΓΝ Χανίων να κάνει αιμοληψίες σε προγραμματισμένα τακτικά ραντεβού των ασθενών του προγράμματος υποκατάστατων της μονάδας Χανίων.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008 στο γραφείο σας ήταν άκρως εποικοδομητική και με δική σας προσωπική παρέμβαση δρομολογήθηκαν άμεσα λύσεις στα πολύ σημαντικά ζητήματα που σας έθιξα. Τα θετικά αποτελέσματα της συνάντησης μας γνωστοποίησα στα ΜΜΕ με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το πολιτικό μου γραφείο την ίδια ημέρα (επισυνάπτεται).

Τα αποτελέσματα, ωστόσο, αυτής της συνάντησης ήρθε να αμφισβητήσει ο Διοικητής του ΓΝ Χανίων κ. Μ. Καραβιτάκης, ο οποίος με το υπ. αρ. 13900/29-8-08 έγγραφο του προς τα τοπικά μέσα (επισυνάπτεται), όχι μόνο δεν αποδέχεται τα προβλήματα που είχαν προκύψει στο νοσοκομείο ευθύνης του, αλλά προχωράει και σε προσωπικές επιθέσεις και ύβρεις εναντίον μου, αποδίδοντας μου «προσπάθεια δημιουργίας πυροτεχνημάτων και προσωπικής προβολής».

Κύριε Υφυπουργέ,

Γνωρίζετε πολύ καλά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έχω για το Γ.Ν. Χανίων όπως επίσης γνωρίζετε και το ότι σε καμία περίπτωση δεν επιδίωξα να εκμεταλλευτώ πολιτικά ή κομματικά, ούτε καν να αναδείξω κοινοβουλευτικά το όλο θέμα, που προέκυψε την περασμένη εβδομάδα.

Αντιθέτως προτίμησα να λειτουργήσω για το καλό του νοσοκομείου και προκειμένου να λειτουργήσει η Μονάδα Νεογνών – η οποία εν τέλει λειτούργησε χθες και σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια προσωπικά γι’ αυτό – κράτησα χαμηλούς τόνους στο όλο θέμα, ενημερώνοντας σας και ζητώντας σας να παρέμβετε για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί, για να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία όλων των πολιτών των Χανίων για λειτουργία της Μονάδας Νεογνών.

Η προσβλητική και απαξιωτική, ωστόσο, ανακοίνωση του κ. Διοικητή του Νοσοκομείου, στο πρόσωπο μου, με οδήγησαν να δώσω στη δημοσιότητα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αναλήθεια των ισχυρισμών του κ. Διοικητή και συγκεκριμένα (επισυνάπτονται):

το υπ. αρ. 13401/20-8-08 έγγραφο του Δ/ντη του Μ/Γ τμήματος προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου (20-8-2008), με το οποίο επισημαίνονται οι κίνδυνοι της απόφασης από τη μετακίνηση των 5 μαιών.
Την υπ. αρ. 13336/19-8-08 απόφαση της Διοίκησης του ΓΝ Χανίων για ανάκληση κανονικής άδειας Μαίας, η οποία υπηρετεί στο Μαιευτικό-Γυναικολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Χανίων, για λόγους υπηρεσιακών αναγκών.
Το υπ. αρ. 809/25-8-08 έγγραφο του Υπεύθυνου και της Αναπληρώτριας Υπεύθυνης Μονάδας υποκατάστατων Χανίων του ΟΚΑΝΑ προς τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων με το οποίο γνωστοποιούταν πως «εδώ και 3 μήνες το αιματολογικό ιατρείο του ΓΝ Χανίων αρνείται να κάνει αιμοληψίες σε προγραμματισμένα τακτικά ραντεβού των ασθενών του προγράμματος της μονάδας Χανίων» και πως «οι μέχρι τώρα προσπάθειες επίλυσης του θέματος δεν κατέληξαν σε λύση του προβλήματος».

Ως εκ τούτου ο κ. Διοικητής είναι πλέον έκθετος τόσο απέναντι στους πολίτες του νομού όσο και στους εργαζόμενους του Ιδρύματος, όχι μόνο γιατί ψευδώς επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα αλλά γιατί κυρίως φάνηκε πως δεν μπορεί να εγγυηθεί την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος του, προτιμώντας την ωραιοποίηση της κατάστασης που επικρατεί παρά τη προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του νοσοκομείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

"Sponsored links"

Είναι αυτονόητο πως, από εδώ και στο εξής, την αποκλειστική ευθύνη για τη κατάσταση που έχει περιέλθει το νοσοκομείο Χανίων φέρει αποκλειστικά το Υπουργείο Υγείας.

Με εκτίμηση

Μ. Σκουλάκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live