Αλληλέγγυα στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων

Κανένα σχόλιο

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ θεωρεί υποχρέωσή της να σταθεί αλληλέγγυα στις κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών που αφορούν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα καθώς επίσης στον αγώνα που κάνουν για να μην επιτρέψουν στην Κυβέρνηση να οδηγήσει, γιατί αυτό δείχνουν οι πρακτικές της, στην κατάρρευση του ΕΣΥ και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας. Οι τακτικές της υποχρηματοδότησης, της κατάργησης της λίστας φαρμάκων, της ανεξέλεγκτης τιμολογιακής πολιτικής στα φάρμακα, της μη θεσμοθέτησης του διπλογραφικού συστήματος και του συστήματος μηχανοργάνωσης των νοσοκομείων, η νομοθεσία που έχει επιβάλλει και που δίνει το δικαίωμα σε γιατρούς με προϋπηρεσία 4 χρόνια από τη λήψη ειδικότητος να θέτουν υποψηφιότητα για Διευθυντές κλινικών με ότι αυτό συνεπάγεται, οδηγούν το ΕΣΥ σε πλήρη χρεοκοπία και απαξίωση.med Δεν έχει προσθέσει όλα αυτά τα χρόνια ούτε ένα λιθαράκι όσον αφορά τη πρωτοβάθμια περίθαλψη (αστικά κέντρα Υγείας κ.λ.π.) .Δεν έχει κάνει καμία προσπάθεια στη δημιουργία αυτόνομων ΤΕΠ. Δεν έχει φροντίσει για τη στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας με το απαραίτητο προσωπικό, με αποτέλεσμα πολλές κλίνες να είναι εκτός λειτουργίας .Συγκεκριμένα για το νοσοκομείο Χανίων:

  • Επί συνόλου οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών 201 υπηρετούν 112 οι οποίοι συνεπικουρούνται από 25 επικουρικούς γιατρούς των οποίων βέβαια η μισθοδοσία επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου.
  • Όσο αφορά το σύνολο του προσωπικού που υπάγεται στη νοσηλευτική υπηρεσία  επί 641 οργανικών θέσεων υπηρετούν 432.
  • Από αυτές τις 432, το πραγματικά μάχιμο προσωπικό ανέρχεται σε 385 θέσεις, για το λόγο ότι οι υπόλοιπες 47 ευρίσκονται είτε σε αναρρωτικές άδειες, είτε σε άδειες μητρότητας, κύησης, τοκετού , είτε σε αποσπάσεις ,πολλές των οποίων έχουν πραγματοποιηθεί με καθαρά ρουσφετολογικό τρόπο αφού ούτε το υπηρεσιακό συμβούλιο ούτε η Δ/νση της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείο συναινούν, παρόλα αυτά πραγματοποιούνται με απευθείας υπογραφή του Γραμματέα του Υπουργείου.
  • Η πολυδιαφημισθείσα λειτουργία της Γ.camera από τον κ. Κακλαμάνη το 2004 όχι μόνο δεν κατεβλήθη προσπάθεια να λειτουργήσει αλλά αντίθετα κατέστρεψαν το χώρο που προβλεπόταν για τη λειτουργία της και τον μετέτρεψαν σε αίθουσες διδασκαλίας.
  • Η συντήρηση του κτηρίου γενικώς έχει αφεθεί στην τύχη της.

Αποτέλεσμα αυτών και άλλων πολλών είναι η Ελλάδα να διαθέτει το 57% των πόρων για την Υγεία στον ιδιωτικό τομέα και το 43% στην Δημόσια Υγεία κατέχοντας παγκόσμια αρνητική πρωτιά, όπως πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου παρουσιάζουν.Το μόνο που ενδιαφέρει την Κυβέρνηση Καραμανλή και τον δημοσιοσχετίστα Υπουργό της Υγείας είναι αφενός μεν να αυξάνει σε ετήσια βάση τις εισφορές για νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και αφετέρου με τις τακτικές της (υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση νοσηλευτικών μονάδων κ.λ.π.) να σπρώχνει τον κόσμο προς την ιδιωτική υγεία για να εξυπηρετηθεί.Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΧΑΝΙΩΝ

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live