ΤΕΕ/ΤΔΚ και Ενεργειακές επιθεωρήσεις: Ολοκληρώνονται τα σεμινάρια μηχανικών

Κανένα σχόλιο

Ολοκληρώνεται με επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση μηχανικών ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις. Πρόκειται για μια συνεργασία που έκανε το ΤΕΕ/ΤΔΚ με το ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ με σκοπό να προετοιμάσει και να εφοδιάσει τους μηχανικούς με τις γνώσεις που πρέπει να έχει ένας ενεργειακός επιθεωρητής. Ο ρόλος του ενεργειακού επιθεωρητή κρίνεται αναγκαίος από την ευρωπαϊκή οδηγία 2002/91/ΕΚ, βασικές απαιτήσεις της οποίας είναι η τακτική επιθεώρηση λεβήτων και συστημάτων κλιματισμού και η ενεργειακή πιστοποίηση των κτιρίων όπου θα γίνεται από διαπιστευμένους Μηχανικούς , τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές.

Καλό θα είναι να εφαρμοστεί αυτή η οδηγία άμεσα και στην χώρα μας, δεδομένου ότι σαν στόχο έχει την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στον κτιριακό τομέα, που ως γνωστών αποτελούν πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή ενέργειας στην Ελλάδα (35%) και τον πρώτο στην Ευρώπη (40%).

"Sponsored links"

Ως φορέας των ελλήνων μηχανικών προετοιμάζουμε τους Μηχανικούς που εμπλέκονται στην εκπόνηση των κτιριακών μελετών-κατασκευών, των συναδέλφων που εργάζονται στη Βιομηχανία, καθώς και των Μηχανικών που θα θελήσουν να εγγραφούν στο μητρώο των Ενεργειακών Επιθεωρητών, παρέχοντας τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων που αποτελείται από τα παρακάτω 6 σεμινάρια:

1. Ενεργειακή Απόδοση και Πιστοποίηση Κτιρίων (Οδηγία 2002/91/Ε.Κ.)

2. Πρακτικός οδηγός εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια, ξενοδοχεία, βιομηχανίες και αθλητικά κέντρα

3. Οικονομική αξιολόγηση επεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας

4. Τεχνικές μετρήσεων και όργανα για την ενεργειακή επιθεώρηση στα κτίρια και στη βιομηχανία

5. Μεθοδολογία Υπολογισμού Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και Χρηματοοικονομική Αξιολόγηση της Επένδυσης τους

6. Μεθοδολογία Υπολογισμού Ηλιοθερμικών Συστημάτων και Χρηματοοικονομική αξιολόγηση της επένδυσης τους

Το ΤΕΕ/ΤΔΚ ολοκληρώνει τα δυο πρώτα σεμινάρια που διήρκησαν από Δευτέρα 8 έως και Σάββατο 13/9/08, συνολικής διάρκειας 40 ωρών, όπου η προσέλευση καθημερινά ήταν καθολική. Εισηγητής του σεμιναρίου είναι ο συνάδελφος μηχανολόγος μηχανικός κ. Σταμάτης Περδίος με εμπειρία και βιβλιογραφία στο αντικείμενο.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live