Έρευνα της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ σε ίντερνετ καφέ

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή ερωτήματος γονιών “Μα τι κάνουν τα παιδιά μας στα ίντερνετ καφέ ώρα 11 το βράδυ;” και παρόμοια ερωτήματα γονιών, ξεκίνησε έρευνας η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων. Η  Απάντηση  είναι ότι η Ένωση διαπίστωσε την παρουσία πολλών παιδιών ανηλίκων στα ίντερνετ καφέ, που αρκετά από αυτά χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο παίζοντας διάφορα παιχνίδια ενσάρκωσης ρόλων, ξεχνώντας την ώρα, αφήνοντας πίσω την μελέτη των μαθημάτων τους
και άλλες σημαντικές ασχολίες, και κοινωνικές δραστηριότητες.

cafe Σε ένα χώρο καπνισμένο, ανάμεσα σε ενήλικες, που έκαναν χρήση αλκοόλ και έπαιζαν τα δικά τους παιχνίδια. Η αλήθεια είναι  ότι τα ίντερνετ καφέ είναι επιχειρήσεις με αυξανόμενη λειτουργία, είναι νέο προϊόν, επίκαιρο. Η νέα τάξη πραγμάτων της εποχής μας, δημιούργησε καινοτόμες επιχειρήσεις, αλλά βρήκε την πολιτεία, να  είναι αδόμητη από νέα θεσμικά πλαίσια.

"Sponsored links"

Η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, ζητά από την πολιτεία προστασία των ανηλίκων, απαιτεί αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία αυτών των καταστημάτων και μάλιστα σύντομα, όσο αφορά τις υπηρεσίες που παρέχουν σε ανήλικους χρήστες (παιδιά), επίσης καλεί  τους καταναλωτές (γονείς-κηδεμόνες), να εποπτεύουν τα παιδιά τους, να ελέγχουν  τι χρήση κάνουν στο ίντερνετ, καθόσον και τα προϊόντα που εκπορεύονται από αυτό είναι κίνδυνος τόσο για την σωματική υγεία των ανηλίκων όσο και για την ψυχική τους.

Η Προσβασιμότητα των ανηλίκων στα ίντερνετ καφέ, κάτω από προϋποθέσεις θα μπορούσε να αξιολογηθεί θετικά, εάν η πολιτεία αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των και πιστοποιηθούν ως κατάλληλα για ανηλίκους, αφού θα απαγορευτεί το κάπνισμα, θα διαθέτουν εκπαιδευμένο ενήλικο που θα επιτηρεί την  σωστή χρήση από τον ανήλικο, όχι υπό μορφή φύλακα- τιμωρό,
αλλά συμβούλου-καθοδηγητή.

Τις επόμενες μέρες η Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, θα οργανώσει ανοιχτή συζήτηση με θέμα “προστασία των ανηλίκων από τα ίντερνετ καφέ” για να προτάξουν τα σημεία εκείνα «…που θα πρέπει να προωθηθούν στους φορείς της πολιτείας για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που θα προστατεύει τους ανήλικους από τα ίντερνετ καφέ».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live