Νέο βιβλίο για το χορό και τους Χανιώτες χορευτές παρουσιάζεται το Σάββατο στο Μεγάλο Αρσενάλι

Κανένα σχόλιο

Ένα ακόμα βιβλίο προβολής της Κρητικής παράδοσης εξέδωσε πρόσφατα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων. Πρόκειται για το « ΚΡΗΤΙΚΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Χανιώτες Χορευτές» που έγραψε ο Διευθυντής Πολιτισμού της Νομαρχίας Δημήτρης Νικολακάκης, συγγραφέας – ιστορικός ερευνητής. Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων « ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008. Γη και Πολιτισμός», που υλοποιούνται από την Αναπτυξιακή Χανίων Α.Ε. και τη Διεύθυνση Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, σε συνεργασία και με άλλους φορείς.

BIBLIO_XOROI_EKSOFILO Η παρουσίαση του θα γίνει το Σάββατο 2 Αυγούστου και ώρα 8.30 μμ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της ομώνυμης έκθεσης. Στο βιβλίο και στην έκθεση γίνεται μια αναδρομή στην ιστορική πορεία του χορού στην Κρήτη , από τη Μινωική εποχή ως τις μέρες μας , παρουσιάζονται 30 τοπικοί χοροί με τους οποίους διασκέδαζαν και διασκεδάζουν οι Κρητικοί και γίνεται μια περιληπτική παρουσίαση 180 παραδοσιακών χορευτών που άφησαν ανεξίτηλη τη σφραγίδα του καλλιτεχνικού τους ταλέντου στα πολιτιστικά δρώμενα του Νομού Χανίων.

"Sponsored links"

Προλογίζει η διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη. Το βιβλίο θα δίδεται δωρεάν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από 10:00 έως 13:00 και από 19:30 έως 23:30, μέχρι και την Κυριακή 10 Αυγούστου.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live