Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων για τα σχολικά είδη

Κανένα σχόλιο

Η  Ε.Π.Κ.ΧΑΝ μαζί με τις ευχές της, σε διδάσκοντες και διδασκόμενους για μια καλή χρονιά, οφείλει να επισημάνει τα αποτελέσματα των ερευνών της, σε σχολικά είδη που έκανε πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε βιβλιοπωλεία του Νομού μας αλλά και σε αλυσίδες καταστημάτων και ακόμα να δώσει  επίκαιρες  συμβουλές.sxoleio Η Έρευνα, μας έδειξε ότι οι τιμές συγκριτικά με πέρυσι έχουν ελάχιστα ανεβεί και αυτό μας το δικαιολόγησαν οι βιβλιοπώλες της πόλης μας, στην αύξηση των πρώτων υλών. Ενδεικτικές  μέσες τιμές  σχολικών  ειδών.Μολύβι από 0,08 – 0.30 Ευρώ

  • Στυλό από 0,10 – 1 Ευρώ
  • Διαβήτης από 0.70 – 1,10 Ευρώ
  • Τετράδιο 50 φύλλων από 0,50 – 0,55 Ευρώ
  • Κασετίνα γεμάτη από 7- 15 Ευρώ
  • Σετ διορθωτικό από 0,70 – 1,20ευρώ
  • Φύλλα  έκθεσης 80  0,49 – 0,6ο
  • Τσάντες από 3-15 Ευρώ

Οι συμβουλές  μας

  • Για  τις αγορές μας

Εάν έχουμε κάνει έρευνα αγοράς ειδών και τιμών, προσέχουμε στην αγορά ασφαλών προϊόντων. Δεν αγοράζουμε προϊόντα που περιέχουν σύμφωνα με τις ενδείξεις τους χημικές ουσίες, η δε έχουν καθόλου ενδείξεις. Αν τα παιδιά μας είναι στο Δημοτικό  περιμένουμε οδηγίες των δασκάλων για να μη προβούμε σε άσκοπες αγορές.  Αποτρέπουμε τα παιδιά να αγοράζουν είδη με μόνο κριτήριο την φίρμα που είδαν στην διαφήμιση, όταν η τιμή δεν αντιστοιχεί στην ποιότητα ή στις οικονομικές μας δυνατότητες. Δεν αφήνουμε ασυνόδευτους τους μικρούς μαθητές στα ψώνια τους, εμείς πρέπει να τους μάθουμε να ψωνίζουν σωστά, αποφεύγοντας την υπερκατανάλωση αλλά ακόμα την σωστή χρήση των χρημάτων.Το να χρησιμοποιήσει το παιδί τα περυσινά του είδη, εάν βρίσκονται σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να είναι στόχος κάθε οικογένειας. Οι σειρήνες των επιχειρήσεων θα πρέπει να μας οδηγούν στις σωστές και απαραίτητες αγορές μας και όχι στο άγχος προς εξεύρεση χρημάτων για πλέον αγορές. Η  Ένωσή μας συνιστά σε γονείς και μαθητές, να μην παρασύρονται απότα τάχα δώρα των ξένων πολυεθνικών, ας μη αγοράσουν, από το τάχα “δέλεαρ” μιας φτηνής τσάντας ,γιατί τα παράπονα των βιβλιοπωλών ,ότι τα πολυκαταστήματα  με τις πρακτικές αυτές,τους  αφαίρεσαν το είδος” τσάντα” από τα καταστήματά τουςμόνο θλίψη μας γεμίζει, ας ερευνήσουν την αγορά και ας προτιμηθούν και τα βιβλιοπωλεία μας όχι μόνο στα σχολικά βοηθήματα αλλά και στα άλλα  σχολικά είδη.

"Sponsored links"

  • Επιλογή Φροντιστηρίων

Για την προτίμηση σε ένα φροντιστήριο σε διάφορα γνωστικά παιδεία, αλλά και για μάθηση μιας ξένης γλώσσας, θα πρέπει να έχει προηγηθεί έρευνα από γονείς και μαθητές, έρευνα ποιότητας παροχής διδασκαλίας, έρευνα τιμών και να επιλεχθεί, εκείνο που ικανοποιεί απόλυτα τις μαθησιακές ανάγκες. Επίσης ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στους όρους της υπογραφομένης σύμβασης, ώστε εάν προκύψει  διαφωνία στην πορεία να μπορεί να αποδειχθεί.

  • Διατροφή στο Σχολείο

Το καλύτερο είναι ο μαθητής να παίρνει για κολατσιό  τρόφιμα από το σπίτι. Εάν επιλέξουμε για το κολατσιό το σχολικό κυλικείο, θα πρέπει να κατευθύνουμε τον μαθητή, σε σωστές αγορές, και να το ρωτάμε πάντα τι αγόρασε για να γνωρίζουμε πρώτα τι έφαγε, αλλά και εάν διαχειρίστηκε σωστά το χαρτζιλίκι του.-Μέσω του συλλόγου  Γονέων ή της Ένωσης μας, θα πρέπει να συμμετέχουμε στην έρευνα, εάν τα σχολικά κυλικεία εφαρμόζουν την Υπουργική Απόφαση που ορίζει τι μπορεί να προσφέρει ένα κυλικείο.Τέλος η Ένωσή μας γνωρίζει σε γονείς και μαθητές ότι θα είναι παρούσα στα προβλήματα τους και ζητά την επικοινωνία τόσο των γονέων όσο και των μεγαλύτερων μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών, να μας υποβάλλουν τα παράπονα τους- καταγγελίες είτε προσωπικά στην Δ/ΈΣΗ ΜΑς πλ.1866 αριθ.2 είτε τηλεφωνικά στο τηλ.2921092666Η ΠρόεδροςΙωάννα   Μελάκη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live