Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων: «Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των πρατηριούχων»

Κανένα σχόλιο

Το Δ.Σ της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων τον Ιούνιο συναντήθηκε με το Δ.Σ της Ένωσης πρατηριούχων υγρών καυσίμων του Νομού Χανίων και προσπάθησε να διερευνήσει που οφειλόταν η ακρίβεια στα καύσιμα που επικρατούσε στο Νομό μας. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν προς τα ΜΜΕ, ο πρόεδρος των πρατηριούχων κ. Κώτσος, κάλεσε την πολιτεία, να θέσει σε άμεση επιβολή πλαφόν στα καύσιμα, ξεκινώντας από τα διυλιστήρια και φτάνοντας στα πρατήρια. Η πρόεδρος κ. Ιωάννα Μελάκη, κατήγγειλε τα καρτέλ καυσίμων, που έχουν δημιουργήσει οι Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Χανιά, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να επιβαρύνεται και με την ακρίβεια στα καύσιμα.

2a007477-de0d-4b60-adf3-6ab4f82c8183 Εμείς σαν Ένωση ζητήσαμε από την πολιτεία να στηρίξει τους βενζινοπώλες και τα προβλήματά τους που είναι ασφαλιστικό, λειτουργικά έξοδα κλπ. Ζητήσαμε από την πολιτεία να ρυθμίσει το χωροταξικό, ώστε να μπουν και άλλες εταιρείες στην τοπική αγορά, ζητήσαμε να παρέμβει άμεσα η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ζητήσαμε έλεγχο στην συμπεριφορά των εταιρειών, με τις γνωστές τιμολογιακές πρακτικές.

"Sponsored links"

Σήμερα δεν μας βρίσκει σύμφωνους η επιβολή πλαφόν. Διαφωνούμε για το χρόνο που διάλεξε η πολιτεία να βάλει το πλαφόν. Διαφωνούμε την επιβολή πλαφόν μόνο στα Βενζινάδικα. Διαφωνούμε στην πίεση και συμπίεση των πρατηριούχων από μεριάς εταιρειών, όσο και από την ίδια την πολιτεία. Δεν χαιρετίζουμε την απόφαση της πολιτείας, για επιβολή πλαφόν, την κίνησή της την θεωρούμε επικοινωνιακό τρικ, προσφοράς σε μας τους καταναλωτές, χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα, δεν μας ελαφρύνει οικονομικά, στεκόμαστε δίπλα στους πρατηριούχους του Νομού μας, δεν ανταλλάσσουμε την δική μας προσωρινή ευαρέσκεια, εις βάρος του κλάδου των βενζινοπωλών.

Κατανοούμε την έκπληξή τους, που είναι και δική μας για το άκαιρο πλαφόν, υποσχόμαστε κατανόηση στον αγώνα τους.

Η Πρόεδρος
Ιωάννα Μελάκη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live