Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων για τις τροφικές δηλητηριάσεις και τις θαλάσσιες παγίδες

Κανένα σχόλιο

Επειδή ο διατροφικός κίνδυνος λόγω αυξημένης θερμοκρασίας ελοχεύει παντού, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων σας δίνει οδηγίες  για αποφυγή τροφικών δηλητηριάσεων και θαλασσινών παγίδων.

  • ΝΕΡΑ-ΧΥΜΟΙ

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από που τα αγοράζουμε, εάν είναι από Σούπερ-Μάρκετ  θα πρέπει να είναι σε ψυγεία που λειτουργούν σωστά και σε κατάλληλη θερμοκρασία συντήρησης, ποτέ δεν επιλέγουμε νερό, ή χυμούς  από μέρη που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο.  Αν ανοίξουμε ένα χυμό, τον διατηρούμε στο ψυγείο. Ποτέ δεν αγοράζουμε νερό-χυμούς-αναψυκτικά από πλανόδιους πωλητές(φανάρια αυτοκινήτων)

"Sponsored links"

  • ΠΑΓΩΤΑ

Προσέχουμε ο καταψύκτης να μην έχει πάγο να δουλεύει σε θερμοκρασίες κάτω των 18 και να μη σχηματίζεται πάγος στο εσωτερικό τους, να κλείνουν ερμητικά, να είναι τοποθετημένοι σε σκιά. Δεν παίρνουμε παγωτά όταν η συσκευασία τους είναι παραμορφωμένη ή ανοιχτή, διότι μπορεί ο καταψύκτης να σταμάτησε να λειτουργεί  και το παγωτό δεν επιτρέπεται να επαναψυκτεί. Εάν υπάρχουν κρύσταλλοι στην κυρία μάζα του παγωτού, είναι ένδειξη απόψυξη και επανακατάψυξης γεγονός που βοηθά την ανάπτυξη μικροβίων. Ελέγχουμε τις ενδείξεις εάν πρόκειται για οικογενειακή συσκευασία. Στο ατομικό παγωτό δεν είναι υποχρεωτική η αναγραφή η ημερομηνία παραγωγής και λήξης.

  • ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΦΑΓΗΤΑ

Εάν ταξιδεύουμε οδικώς καλό είναι να πηγαίνουμε σε οργανωμένα και ασφαλή καταστήματα εστίασης και αναψυχής για να επιλέξουμε το νερό, το αναψυκτικό αλλά ακόμα και το σάντουιτς. Καλό είναι να αποφεύγουμε να αγοράζουμε από μέρη που δεν μας εγγυούνται ασφάλεια. Δεν μπορούμε κατά την διάρκεια του ταξιδιού να μεταφέρουμε τρόφιμα χωρίς το απαραίτητο ψυγείο. Τρόφιμα που δεν καταναλώθηκαν εντός 2 ωρών από την στιγμή που βγήκαν από το ψυγείο πρέπει  να απορρίπτονται. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε στην ατομική μας καθαριότητα. Η ζέστη, βοηθάει πολύ γρήγορα στην ανάπτυξη μικροβίων, γι αυτό επιβάλλεται το συχνό πλύσιμο των χεριών μας και γενικά θα πρέπει να φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή.

  • ΘΑΛΑΣΣΑ

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε στα παιδιά, να φροντίζουμε να κολυμπάνε με άδειο στομάχι, και εάν δεν γνωρίζουν μπάνιο να χρησιμοποιούν σωσίβιο. Επίσης ιδιαίτερη φροντίδα και στους ηλικιωμένους και στα άτομα που έχουν καρδιαναπνευστικά προβλήματα, διαβητικούς και μη ξεχνάμε η θάλασσα είναι ωραία αλλά χρειάζεται και προσοχή. Όταν πάμε παραλία και θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ενοικ. Σετ (ομπρέλας-καρέκλες) ρωτάμε την τιμή και ζητάμε απόδειξη, επίσης κοιτάζουμε εάν υπάρχει ενημερωτικός κατάλογος τιμών. Ενημερώνουμε  τους καταναλωτές ότι η Ένωση μας δεν πάει διακοπές, είναι παρούσα σε οποιονδήποτε πρόβλημα, δεχόμαστε τις καταγγελίες στο τηλ. 2821092666 και στο Γραφείο Πλατ.1866 ΑΡ.2

Η  Πρόεδρος
Ιωάννα Μελάκη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live