Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων καταγγέλλει την ύπαρξη καρτέλ καυσίμων στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων (Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, στην μάχη για τον περιορισμό της ακρίβειας, πάταξη της αισχοκέρδιας σε ένα από τους μεγαλύτερους μοχλούς της οικονομίας (ΚΑΎΣΙΜΑ), καλεί όλη την αλυσίδα της αγοράς των καυσίμων, πολιτεία, διυλιστήρια, εταιρείες, καταναλωτές, να αλλάξουν διακινητική, εμπορική, κερδοσκοπική, καταναλωτική συμπεριφορά. Τα μέτρα της πολιτείας είναι ανεπαρκή, δεν φθάνουν στον καταναλωτή. Καρτέλ καυσίμων έχουν δημιουργήσει οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα Χανιά, με αποτέλεσμα την οικονομική πίεση και συμπίεση στους πρατηριούχους, οι οποίοι, με την σειρά τους, τις μεταφέρουν σε μας τους καταναλωτές.

697570 Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας, από δω από τα Χανιά μας, και ζητάμε από την πολιτεία να βάλει τέλος στην ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των εταιρειών, να ρυθμίσει το χωροταξικό, ώστε να μπορέσουν και άλλες εταιρείες να μπουν στην τοπική αγορά, τώρα δεν υπάρχει ανταγωνιστικό κίνητρο, και θα πρέπει άμεσα να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

"Sponsored links"

Οι επικρατούσες μονοπωλιακές καταστάσεις, ευνοούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, από τις εταιρείες, τα οποία φθάνουν στην σκέπη μας. Οι πρατηριούχοι προφανώς εγκλωβισμένοι στις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τους αφέντες (εταιρείες), κατασκευάζουν τεχνάσματα (νοθεία, ελλειματική παράδοση) για να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, (αφού το κέρδος τους είναι μεικτό έως 5%).

Εμείς σαν τοπική Ένωση Προστασίας Καταναλωτών, στηρίζουμε τους παραδοσιακούς Βενζινοπώλες, είναι άνθρωποι του μεροκάματου, της διπλανής πόρτας και καλούμε την πολιτεία να σκύψει στα προβλήματά τους που είναι: Η μείωση των παραγόντων που αυξάνουν τα λειτουργικά τους έξοδα, ασφαλιστικό, κ.λ.π να μεγαλώσει η αγορά στα καύσιμα στα ΧΑΝΙΆ, για να μπορούν να έχουν συμφέρουσα επιλογή.

Τονίζουμε όμως ότι δεν θα δεχθούμε παραβατικές συμπεριφορές εκ μέρους των πρατηριούχων του κλάδου των καυσίμων. Ούτε εις βάρος των οικονομικών μας συμφερόντων (αισχροκέρδεια) ούτε με μη ασφαλή καύσιμα (Νοθεία), αλλά ούτε και ελλειμματική παράδοση καυσίμου, είτε στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου μας, είτε στο ντεπόζιτο του σπιτιού μας.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, δίνει στη δημοσιότητα και τα ονόματα των παραβατών αλλά και τα διοικητικά πρόστιμα που επιβάλλει στις παρανομούσες επιχειρήσεις και στο δικό μας site θα αναδημοσιεύονται για την προστασία των καταναλωτών. Κάνουμε κάλεσμα στους βουλευτές του Νομού μας, να σταθούν στο πρόβλημα, και να υποστηρίξουν τη θέση μας στη Βουλή «κτύπημα της ακρίβειας στα καύσιμα στο Νομό μας». Ενημερώνουμε τους καταναλωτές, ότι εάν διαπιστώσουν οποιαδήποτε συμπεριφορά που θίγονται τα καταναλωτικά τους δικαιώματα, από τους πωλητές υγρών καυσίμων, να το καταγγείλουν στην Ένωση μας που το γραφείο της βρίσκεται στην Πλατεία 1866 αριθ.2 και στο τηλέφωνο 2821092666

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live