Θέλουν πιόνια στην Ενημέρωση

Κανένα σχόλιο

Βουλιάζουν τα Ταμεία μας Κυβέρνηση, «νταβατζήδες» αλλά και «Συσπειρωμένοι Δούρειοι Τύποι» και άλλοι δήθεν «Μαχόμενοι» από το χώρο της ΕΣΗΕΑ. Τους καταγγείλαμε όλους από την πρώτη στιγμή και με το που ψηφίσθηκε ο νόμος, βγήκε ο ίδιος ο Αλαφούζος και πανηγυρίζει για όσα έκανε με τους δικούς τους, με άρθρο του στην Καθημερινή (Κυριακή, 23.03.2008).

  • Βάζουν χέρι στο αγγελιόσημο (μας παίρνουν 10% από το ΤΣΠΕΑΘ και 10% από τον ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή, έτσι κλέβουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο)
  • Βάζουν χωρίς εργοδοτικές εισφορές στο Ενιαίο Ταμείο δηλαδή στο ΤΣΠΕΑΘ περισσότερους από 6.000 εργαζόμενους «τεχνικούς» από τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Και τους οδηγούν στον ΕΔΟΕΑΠ.

Βασική θέση της ΚΕΔ ήταν και είναι: καμμία ενοποίηση. Και το είπαμε μόνο εμείς. Γι’ αυτό μας βρίζουνε διαπλεκόμενοι και τεχνικοί συνοδοιπόροι τους. Δεν υπάρχουν καλές και κακές ενοποιήσεις. Όχι για να υποστηρίξουμε τα δικά μας στενά συμφέροντα ως Κλάδος, αλλά τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων.

"Sponsored links"

  • Στόχος βραχυπρόθεσμος της κυβέρνησης είναι η λεηλασία και η διαρπαγή των αποθεματικών των ταμείων για την κάλυψη των ελλειμμάτων της.
  • Στόχος της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας είναι η δημιουργία ενός ταμείου για την «προς τα κάτω» εξίσωση όλων των παροχών και τη μείωση των συντάξεων. Αυτό ήδη έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
  • Καθήκον και υποχρέωση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι να αποκρούσει αποτελεσματικά αυτή την πολιτική.
  • Μ’ αυτούς τους στόχους μπήκαμε στον αγώνα. Κι αυτός ο αγώνας συνεχίζεται, ώστε να ακυρωθεί και στην πράξη ο νόμος έκτρωμα.

Όταν η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) προέβαλε και προβάλλει αυτούς τους στόχους, τι κάνουν οι «άλλοι»;

  • Οι «πολύ αριστεροί» κατακόκκινοι (όχι ακόμη από ντροπή), κατά το «ένα είναι το κόμμα», υποστηρίζουν και «ένα να είναι και το Ταμείο», αποπροσανατολίζοντας και σαλαμοποιώντας τον αγώνα, οργανώνοντας παράλληλα και τις δικές τους περιχαρακωμένες διαδηλώσεις… Τώρα αντί για ΠΑΜΕ… πάνε να τα γυρίσουν.
  • Οι «λιγότερο αριστεροί» (ροζέ και με κόκκινα παπούτσια) το έριξαν, καιρό τώρα, στη θεωρία των «καλών συγχωνεύσεων», κάνοντας τον λαγό της κυβέρνησης, προσφέροντας δυνατότητες επικοινωνιακών ελιγμών στην κ. Πετραλιά για το Ταμείο Τύπου, αδυνατίζοντας το δικό μας μέτωπο και προκαλώντας εσωτερικές έριδες και καυγάδες.
  • Ένας δικός τους μάλιστα (ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Γκανάς) πρότεινε, χωρίς ενδοιασμό, στην Πετραλιά να πάρει το 10% από το αγγελιόσημο και να το αυξήσει δύο μονάδες. Όλοι τον καταχεριάσανε.

Οφείλουμε να τους καταδικάσουμε όλοι και στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ, Τρίτη 8 Απριλίου 2008. Οφείλουμε να τους καταψηφίσουμε στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για την ΠΟΕΣΥ, 16-17 Απριλίου 2008

Για την Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δημ. Ι. Τσαλαπάτης

Κων. Μπετινάκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live