Διεθνές οικολογικό συνέδριο: Δοικολογική θεολογία και περιβαλλοντική ηθική

Κανένα σχόλιο

Μεγάλο και σημαντικό διεθνές οικολογικό συνέδριο οργανώνει από 2 μέχρι 6 Ιουνίου 2008 το Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας (ΙΘΟ) της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), σε συνεργασία με το Φόρουμ για τη Θρησκεία και την Οικολογία (Καναδάς), το Φόρουμ για τη Μελέτη της Θρησκείας και του Περιβάλλοντος (Νορβηγία), το Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Εκκλησιών-ΚΕΚ (Βρυξέλλες), το Ευρωπαϊκό Χριστιανικό Δίκτυο Περιβάλλοντος (ECEN, Βρυξέλλες), ο Χριστιανικός Οικολογικός Σύνδεσμος (Αγγλία), το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ (Ηράκλειον).

Microsoft Word - ecothee-08poster_final_marsgreek.doc Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Μήνυμα του οποίου θα μεταφέρει ως εκπρόσωπος Αυτού ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Περγάμου κ. Ιωάννης, ένας από τους κύριους ομιλητές στο συνέδριο. Για το πολύ πυκνό πρόγραμμα του συνεδρίου έχουν κατατεθεί ήδη 13 κύριες ομιλίες και περισσότερες από 45 εισηγήσεις διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και πολλές άλλες χώρες. Όλοι οι σύνεδροι έχουν παρακληθεί να αναφερθούν στα σύγχρονα οικολογικά προβλήματα, καθένας από τη σκοπιά της ειδικότητάς του, με έμφαση όμως στη ΘΕΟΛΟΓΙΑ και την ΗΘΙΚΗ του οικολογικού προβλήματος. Ακριβώς η έμφαση αυτή αναδεικνύει και την ιδιαιτερότητα του συνεδρίου, που έχει βρει ήδη μεγάλη απήχηση διεθνώς, ακριβώς επειδή θέλει να αναδείξει τις πνευματικές και ηθικές διαστάσεις της σύγχρονης οικολογικής κρίσης.

"Sponsored links"

Το απόγευμα της Τρίτης, 3. Ιουνίου, θα τελεσθούν τα εγκαίνια του ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ – Herbarium J. Zaffran, που είναι Τμήμα του ΙΘΟ της ΟΑΚ. Ο αρμόδιος για το περιβάλλον Υπουργός κ. Γεώργιος Σουφλιάς έχει κληθεί να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο και να παραστεί στα εγκαίνια.

Νέοι και νέες, που θα ήθελαν να βοηθήσουν, ως εθελοντές στη διάρκεια του συνεδρίου, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Ορθόδοξο Ακαδημία το ταχύτερο δυνατόν (τηλ. 28240 – 22 245, Φαξ: 22 060, E-mail: oac@otenet.gr).

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live