Το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου Στην Ελλάδα

Κανένα σχόλιο

Ο Σύλλογος μελών Δ.Ε.Π. του Πολυτεχνείου Κρήτης μετά από σχετική απόφαση της Γενικής Συνέλευσής του (από 7/12/2008) διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Το μέλλον του Δημοσίου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα», την Τετάρτη 14/5/2008 στο Ξύλινο Αμφιθέατρο. Σκοπός της ημερίδας είναι η ανάδειξη με διεπιστημονικό τρόπο των βασικών προβλημάτων, των δυνατοτήτων και των προκλήσεων που αφορούν το παρόν και το μέλλον του Πανεπιστημίου, την σύνδεση της έρευνας και της διδασκαλίας με τις ανάγκες της παραγωγής και της κοινωνίας, την ποιότητα και την αξιολόγηση, το εργασιακό καθεστώς του πανεπιστημιακού, κ.ά.

Καλούνται όσοι συνάδελφοι, μέλη Δ.Ε.Π., μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας και ερευνητές να καταθέσουν προτάσεις για εισηγήσεις (15-20 λεπτών). Οι προτάσεις θα πρέπει να αναγράφουν το όνομα, το επώνυμο και την ιδιότητα του συγγραφέα, τον τίτλο της εισήγησης και σύντομη περίληψη (όπου κρίνεται σκόπιμο με ενδεικτική βιβλιογραφία). Προτάσεις για εισηγήσεις θα γίνονται δεκτές από την Οργανωτική Επιτροπή ηλεκτρονικά μέχρι και τη Δευτέρα 5/5/2008. Τα τελικά κείμενα των εισηγήσεων θα δημοσιευθούν κατ’ αρχήν ηλεκτρονικά.

"Sponsored links"

Η Οργανωτική Επιτροπή:

  • Βασίλης Κελεσίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων, Πρόεδρος του Σ.Δ.Ε.Π. Πολυτεχνείου Κρήτης kelesidi@mred.tuc.gr .
  • Ηλίας Σταμπολιάδης, Αναπληρωτής Καθηγητής τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων elistach@mred.tuc.gr .
  • Δημήτρης Πατέλης, Επίκουρος Καθηγητής Γενικού Τμήματος, Ταμίας του Σ.Δ.Ε.Π. Πολυτεχνείου Κρήτης dpatelis@science.tuc.gr .

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live