Το έντομο καλόκορις σε ελαιώνες του νομού Χανίων

Κανένα σχόλιο

Σε συνέχεια του από 9-4-08 δελτίου τύπου σχετικά με το έντομο καλόκορις το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπών Φυτών Χανίων σε συνεργασία με τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων και το Τοπικό Κέντρο Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων, έπειτα από επιτόπιες παρατηρήσεις και από συστηματικές δειγματοληψίες, ανακοινώνουν στους ενδιαφερόμενους ελαιοκαλλιεργητές τα εξής: Στη ζώνη της Κορωνέικης δεν υπάρχει κίνδυνος από το έντομο. Οι τυχόν ψεκασμοί που εφαρμόζονται σε ορισμένες περιοχές του νομού είναι αφενός άσκοποι, και αφετέρου καταστρεπτικοί για τους ωφέλιμους οργανισμούς, με συνέπια να αυξάνουν τον κίνδυνο προσβολών από λεκάνιο και άλλα κοκκοειδή.

Όσον αφορά στη ζώνη της Τσουνάτης, η οποία είναι οψιμότερη, επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος από το έντομο διότι οι πληθυσμοί είναι αραιοί και δεν έχουν διαπιστωθεί ζημιές. Ψεκασμοί αυτή την περίοδο, θα μπορούσαν να δικαιολογηθούν μόνο στην περίπτωση που έχουμε πυκνούς πληθυσμούς πυρηνοτρήτη σε συνδυασμό με μειωμένη ανθοφορία χωρίς να προβλέπονται φυσικά οι παραπάνω παρενέργειες. Επισημαίνουμε λοιπόν ότι οι ψεκασμοί εναντίον της καλόκορις κρίνονται άσκοποι και σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί πρέπει να συνεργάζονται με τους αρμόδιους γεωπόνους.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live