«Τους καταγγέλλω και γι’ αυτό»… Φωνή στην Καλομοίρα και όχι στους νέους που αγωνίζονται…ρε!

Κανένα σχόλιο

«Τους καταγγέλλω και γι’ αυτό»… Αυτό ψέλλιζε ασταμάτητα με ιδιαίτερη ανησυχία, προβληματισμό και με βλέμμα που πρόδιδε μίσος και απέχθεια ο πρόεδρος της ΕΡΤ, κ. Χρήστος Παναγόπουλος. Αιτία – των παραδειγματικών για το επίπεδο της Δημοκρατίας μας αλλά και για τα επίπεδα ανοχής που διαθέτουμε – των δηλώσεων του, η κατάληψη – «εισβολή» την χαρακτήρισε ο κ. Παναγόπουλος – που πραγματοποιήθηκε χθες περίπου στις 15.00 στο στούντιο του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ κατά τη διάρκεια μετάδοσης του μεσημεριανού δελτίου της κρατικής τηλεόρασης από μαθητές που ανάρτησαν πανό μέσα στο πλατό που ανέγραφε «Σταματήστε να κοιτάτε – Βγείτε όλοι στους δρόμους – Άμεση αποφυλάκιση όλων των συλληφθέντων – Ελευθερία σε όλους μας».

Του Νίκου Ν. Αγγελάκη

"Sponsored links"

panagopoulos Τι πιο δημοκρατικό κύριε Παναγόπουλε; Τι πιο αγνό και πιο ατόφιο σε μια δημοκρατία που παλεύει να ορθοποδήσει και να αποτινάξει κάθε μορφή βίας και ωχαδελφισμού; Προφανώς, ο κύριος Παναγόπουλος, θεωρεί, «σωστή Δημοκρατία» την Γιουροβίζιον και τα εκατομμύρια που ξοδέψαμε για τη διοργάνωση της. Ή μήπως η Δημοκρατία μας εκφράζεται μέσα από τα λικνίσματα μιας – και κάθε – Καλομοίρας;

25 μαθητές που διαμαρτυρήθηκαν για το επίπεδο της κρατικής μας τηλεόρασης ήταν κύριε Παναγόπουλε. 25 μαθητές, που αρνηθήκατε να τους δώσετε φωνή και βήμα στο παρελθόν. Που αρνηθήκατε να τους κοιτάξετε στα μάτια και να τους ακούσετε. 25 μαθητές που καταγγέλθηκαν και διασύρθηκαν ως «κουκουλοφόροι», «ταραξίες» και «κωλόπαιδα» από όλους εσάς – εμάς τους δημοσιογράφους. 25 μαθητές που πήραν την πρωτοβουλία να μας ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να μας χαστουκίσουν για να αποφύγουμε την λιποθυμία και όχι για να μας επαναφέρουν στην τάξη!

25 μαθητές κρατώντας πανό στα χέρια ζητούσαν να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες στα επεισόδια και να βγουν οι πολίτες στους δρόμους παραμένοντας στον «αέρα» της κρατικής τηλεόρασης για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ στη συνέχεια έγινε διακοπή για διαφημίσεις.

Απορώ όμως, γιατί δεν ανεχόμαστε τέτοιες εικόνες – έστω και αν είναι αποτέλεσμα μιας ολιγόλεπτης κατάληψης ή «εισβολής» – όταν ανεχόμαστε να παρελαύνουν από τα πλατό της κρατικής – και όχι μόνο – τηλεόρασης, κάθε είδους μαϊντανοί και ξεκωλάκηδες;

Mιλώντας στο δελτίο ειδήσεων, ο πρόεδρος της ΕΡΤ ΑΕ κ. Παναγόπουλος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για το γεγονός, λέγοντας ότι οι νεαροί είχαν ξεκινήσει από νωρίς να έρχονται στο Ραδιομέγαρο σε μικρές ομάδες και όχι οργανωμένα ενώ δεν δίστασε, εν τη ρύμη του λόγου του προφανώς, να χαρακτηρίσει την ΕΡΤ «μαγαζί»!

«Επιδρομή ανοργάνωτων μικρό-ομάδων»

ma8ites «Επιδρομή ανοργάνωτων μικρο-ομάδων» ήταν για τον κύριο Παναγόπουλο, η έκφραση διαμαρτυρίας των μαθητών που ανάρτησαν πανό στο στούντιο της ΕΡΤ. Τελικά, οι νέοι, κύριε Παναγόπουλε, είναι ανοργάνωτες μικρό-ομάδες ή οργανωμένοι καθοδηγούμενοι και χειραγωγημένοι από κουκουλοφόρους που τους χρησιμοποιούν σαν ασπίδα για τις ορέξεις τους την ώρα της σύγκρουσης με την αστυνομία; Γι αυτές τις δηλώσεις και για κάθε τέτοια δήλωση στο παρελθόν οι νέοι 25 «καταληψίες» – «κουκουλοφόροι» – «κωλόπαιδα» (δικά μας και δικά σας) μπήκαν στο στούντιο της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλε. Ως πότε θα δέχονται άκριτα και αβασάνιστα όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς; Ως πότε θα σκύβουν το κεφάλι και θα ζητάνε ταπεινά συγνώμη από εμάς όταν εμείς είμαστε αυτοί που θα έπρεπε όχι μόνο να σκύψουμε το κεφάλι μας σε αυτούς αλλά και να παραμείνουμε σκυμμένοι για το υπόλοιπο της ζωής μας, ζητώντας συγχώρεση για την αδηφαγία που μας χαρακτηρίζει. Δανειστήκαμε από το μέλλον τους, κύριε Παναγόπουλε, για να χαρούμε εμείς το παρόν μας. Υποθηκεύσαμε τις ζωές τους για να χτίσουμε «βιτρίνες» και «status quo» ώστε να εξαπατούμε καθημερινά τον εαυτό μας, κλείνοντας τα μάτια μας και τα αυτιά μας, σαν κουτορνίθια, σε κάθε εκδήλωση που μόνο σε υγιή κύτταρα της κοινωνίας παραπέμπει!

«Αυτή είναι η δουλειά μου εδώ…να ακούω και να προσπαθώ να καταλάβω»

Τάδε έφη, Χρίστος Παναγόπουλος. «Ήρθαν λοιπόν στις 15.00 η ώρα στο γραφείο μου, να μου πουν ότι οι άνθρωποι αυτοί, είναι άνθρωποι του πνεύματος, της τέχνης, να μου διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο που τα άλλα κανάλια κάνουν τις μεταδόσεις για ό,τι συμβαίνει στη χώρα αυτή τη στιγμή. Άρχισα έναν διάλογο μαζί τους, ως οφείλω, γιατί αυτή είναι η δουλειά μου εδώ…να ακούω και να προσπαθώ να καταλάβω».

"Sponsored links"

Προφανώς, διαθέτουμε διαφορετικές απόψεις για το ποιος είναι ο ρόλος του προέδρου της κρατικής τηλεόρασης. Εκτός από τις συμφωνίες και τα συμβόλαια για νέες εκπομπές, εκτός από τη γιουροβίζιον και τα αποκλειστικά δικαιώματα για μετάδοση ποδοσφαιρικών αγώνων έχετε και μία άλλη πολύ σημαντική υποχρέωση κύριε Παναγόπουλε. Να ακούτε και να καταλαβαίνετε. Τελεία και παύλα. Η προσπάθεια δεν αρκεί. Αν, μέχρι σήμερα, μετά από αυτό τον ποταμό αγανάκτησης και διαμαρτυρίας που έχει πλημμυρίσει κάθε γωνιά της χώρας εσείς ακόμα προσπαθείτε να καταλάβετε, τότε προφανώς, δεν είστε ούτε ικανός, ούτε κατάλληλος για την θέση που καταλαμβάνετε και ιδιαίτερα όταν αυτή η θέση βρίσκεται σε γραφείο της κρατικής και δημόσιας τηλεόρασης. Και είναι προφανές ότι δεν έχετε την ικανότητα – προσοχή όχι την δυνατότητα – να καταλάβετε, όταν επί 5 λεπτά καταγγέλλατε ασταμάτητα 25 μαθητές ως «βίαιους», «ανοργάνωτους» – αλλά με οργανωμένο σχέδιο – σχεδόν παραληρώντας μπροστά σε μια κάμερα υψηλής ευκρίνειας που ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ αποκλειστικά και μόνο σε εσάς αλλά στο σύνολο του ελληνικού λαού.

Ενός ελληνικού λαού που δέχεται καθημερινά τα μαθήματα δημοκρατίας που μας παραδίδετε με υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι του. Εύγε!

Υ.Γ.: Γιατί κύριε Παναγόπουλε, ενώ όπως υποστηρίζετε υπηρετείτε την δημοσιογραφία και την ενημέρωση, δεν διαβάσατε το κείμενο που σας παραδόθηκε – έστω ανυπόγραφο – από τους 25 μαθητές;

Ακολουθεί το κείμενο που παραδόθηκε από τους μαθητές στον κ. Παναγόπουλο και σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ.

Η δράση μας είναι αποτέλεσμα μίας συσσωρευμένης πίεσης που λεηλατεί τις ζωές μας και όχι μόνο μία συγκινησιακή έκρηξη με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από την αστυνομία. Είμαστε μία ακόμη συλλογικότητα, κομμάτι της εξέγερσης που συμβαίνει.
Ενάντια στην εξημέρωση από τα Μ.Μ.Ε., προβαίνουμε σε παρέμβαση – παρεμβολή στη ροή του προγράμματος της ΕΡΤ.
Θεωρούμε ότι τα Μ.Μ.Ε. συστηματικά καλλιεργούν το φόβο. Αντί να ενημερώνουν παραπληροφορούν. Παρουσιάζουν μια πολύμορφη εξέγερση σαν τυφλή εκτόνωση. Εξηγούν την κοινωνική έκρηξη με όρους ποινικούς και όχι πολιτικούς. Αποκρύπτουν επιλεκτικά τα πραγματικά γεγονότα. Προβάλλουν μία εξέγερση σαν ένα ακόμη θέαμα που πρέπει απλά να παρακολουθούμε μέχρι να αρχίσει το επόμενο σήριαλ. Τα Μ.Μ.Ε. μετατρέπονται καθημερινά σε μέσα καταστολής της ελεύθερης και δημιουργικής σκέψης.
Να αυτοοργανωθούμε.
Καμία αυθεντία δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις στα προβλήματά μας. Χρειάζεται να συναντηθούμε με άλλους ανθρώπους. Να μετατρέψουμε τους δημόσιους χώρους – τους δρόμους, τις πλατείες, τα πάρκα, τις σχολές – σε χώρους αδιαμεσολάβητης έκφρασης. Να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο για να συνδιαμορφώσουμε τον λόγο και τις δράσεις μας.
Να μην φοβηθούμε, να κλείσουμε τις τηλεοράσεις, να βγούμε από τα σπίτια μας, να συνεχίσουμε να διεκδικούμε, να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία – Άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων διαδηλωτών.
Για την ανθρώπινη χειραφέτηση και την ελευθερία

[flashvideo filename=”wp-content/uploads/video/katalipsi-net.flv” /]

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις