«Σημαντικές ανισότητες στις υπηρεσίες υγείας»: Ερώτηση Μ. Σκουλάκη στη Βουλή

Κανένα σχόλιο

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δ. Αβραμόπουλο κατέθεσε σήμερα ο Εισηγητής του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Χανίων κ. Μ. Σκουλάκης αναφορικά με τις ανισότητες που καταγράφονται στις υπηρεσίες υγείας της χώρας. Όπως σημειώνει στην ερώτηση του ο κ. Σκουλάκης «ο στόχος της “υγειονομικής αυτοδυναμίας” όλων των περιφερειών της χώρας, δεν έχει έως σήμερα επιτευχθεί, με συνέπεια περιφέρειες όπως η Πελοπόννησος, τα Ιόνια Νησιά, τα Νησιά του Αιγαίου, κ.α., να εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις υγειονομικές υπηρεσίες άλλων περιφερειών» ενώ συμπληρώνει πως «οι μεγάλες διαπεριφερειακές ροές ασθενών από τα νοσοκομεία της περιφέρειας προς τα νοσοκομεία των αστικών κέντρων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, εξακολουθούν να υφίστανται, με σημαντικές επιπτώσεις στην τρέχουσα λειτουργία τους»._3 Με δεδομένο ότι:

  • Σε πρόσφατη μελέτη (“Οι υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα, 1996-2006”) που εκπόνησε το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών διαπιστώνονται σημαντικές γεωγραφικές ανισότητες όσον αφορά τη κατανομή των διαθέσιμων κλινών στην επικράτεια, το υπηρετών ανθρώπινο δυναμικό και τον διαθέσιμο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Ο δείκτης των διαπεριφερειακών ροών ασθενών αποτελεί ένα βασικό δείκτη αποτύπωσης των υφιστάμενων υγειονομικών ανισοτήτων.

ο κ. Σκουλάκης ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας «τι συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να λάβει για τη μείωση των μεγάλων διαπεριφερειακών ροών των ασθενών που καταγράφεται από τα νοσοκομεία της περιφέρειας προς αυτά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης» ενώ παράλληλα, ζητά να κατατεθούν στη Βουλή στοιχεία αναφορικά με τις «συνολικές ροές-διακομιδές ασθενών από τα νοσοκομεία όλων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας προς τα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης για τη περίοδο 2004-2007».

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live