Υμνητές του «Δαυλού» και του υπαρκτού σοσιαλισμού

1 Σχόλιο

Κύριε Αγγελάκη, πριν καθήσω να σας γράψω αυτές τις γραμμές το σκέφτηκα πάρα πολύ και τούτο γιατί ηθελημένα τον τελευταίο καιρό απέχω από οποιαδήποτε συνεργασία στον τοπικό τύπο. Ο τόπος μας είναι μικρός κι όλοι γνωριζόμαστε. Σας ξέρω και με ξέρετε πολλά χρόνια, αφού πολλές φορές συνεργαστήκαμε στο παρελθόν. Με λύπη μου όμως βλέπω τώρα και κάποιους μήνες ίσως και χρόνια να δίνετε «βήμα» στην εφημερίδα σας – και μάλιστα σε συνέχειες – σε κάθε υβριστή και χυδαιολόγο στο… όνομα της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων!!

Τότε να δώσουμε «βήμα» σε κάθε Νεοταξίτη, σε κάθε πράκτορα, σε κάθε νεοειδωλολάτρη – παγανιστή και η δημοκρατία… νίκησε! Προσωπικά κ. Αγγελάκη πολλά μπορώ να δεχτώ και ν’ ανεχτώ εκτός από την υποτίμηση της νοημοσύνης μου και βεβαίως την κοροϊδία. Η κριτική μ’ επιχειρήματα είναι κατάκτηση του πολιτισμού μας κι όχι οι ύβρεις και τα συνθήματα των συγκεκριμένων συνεργατών σας. Αυτά που γράφει σε συνέχειες ο κ. Υφηγητής Μηχανικός είναι χιλιογραμμένα και χιλιοαπαντημένα, όπως ο Κων/νος Παπαρηγόπουλος, Σπυρίδων Ζαμπέλιος, Σπυρίδων Λάμπρος, Απόστολος Βακαλόπουλος, π. Ιωάννης Ρωμανίδης, Ιωάννης Ζηλιούλας νυν μητροπολίτης Περγάμου, Στήβεν Ράνσιμαν, Κωνσταντίνος Βεργόπουλος, Νικόλαος Τωμαδάκης και ο Σπυρίδων Βρυώνης.

"Sponsored links"

Το Βυζάντιο ξεκίνησε ως Ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία και σιγά – σιγά λόγω της επικράτησης του Ελληνικού πολιτισμού στην σημερινή Εγγύς και Μέση Ανατολή εξελληνίστηκε. Προσοχή όμως ο εξελληνισμός του δεν είναι φυλετικός, αλλά πολιτιστικός και θρησκευτικός. Δεν είναι δυνατόν μια πολυεθνική αυτοκρατορία – όπως η Βυζαντινή – να γίνει ελληνική φυλετικά, επειδή οι πολίτες της μιλούσαν και έγραφαν ελληνικά. Σημειωτέον ότι τα πιο προσφιλή αναγνώσματα των Βυζαντινών ήταν η Αγία Γραφή και τα Ομηρικά Έπη.

Αν το Βυζάντιο ήταν ανθελληνικό, γιατί έβγαλε το μεγαλύτερο φιλόλογο των Μεσαιωνικών χρόνων το Μεγάλο Φώτιο μ’ έναν από τους μεγαλύτερους Ομηριστές όλων των εποχών, όπως είναι ο Ευστάθιος Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης; Που ξανακούστηκε να χαρακτηρίζεται μια αυτοκρατορία ανθελληνική, όταν η ελληνική γλώσσα τουλάχιστον από τον 6ο αιώνα γίνεται επίσημη, γλώσσα της αυτοκρατορίας, η δε θρησκεία της η Ορθοδοξία από το ξεκίνημά της υιοθέτησε την Ελληνοφωνία;

Πόσες φορές πρέπει ν’ απαντάμε και να το τονίζουμε, ότι οι Πατέρες της Εκκλησίας, όταν αναφέρονται στη λέξη «Έλλην» εννοούν τον πιστό της παλιάς Θρησκείας του Δωδεκαθέου; Γι’ αυτούς ο «Έλλην» δεν έχει φυλετική αλλά θρησκευτική έννοια και σημασία.  Αν δεν υπήρχε άνθηση ελληνικών σπουδών και γραμμάτων στο Βυζάντιο, πώς βγήκαν οι μεγάλες μορφές του Μιχαήλ Ψελλού, του Λέοντα του Μαθηματικού και φιλόσοφου, του Βησσαρίωνα, του Πλήθωνα, του Γεωργίου Σχολαρίου, του Γεωργίου και Εμμαν. Χρυσολωρά, του Μάρκου του Ευγενικού ή του Ιανού Λάσκαρη;

Θάρθουν τώρα οι συνεργάτες του «Δαυλού» να μας μάθουν ιστορία κ. Αγγελάκη; Ξέρετε τι είναι και τι εκπροσωπεί το περιοδικό «Δαυλός» στην Ελλάδα; Ρωτήστε το συνεργάτης σας κι αν είναι ειλικρινής τότε θα μάθετε και θα καταλάβετε πολλά… Όσον αφορά την Οθωμανοκρατία – Τουρκοκρατία τι ήταν αυτό που στήριζε το Ρωμιό – Ορθόδοξο ν’ αντέξει τέτοια σκλαβιά και καταπίεση;

Ο Διαφωτισμός, το ναυτικό εμπόριο, οι κοινότητες και οι δάσκαλοι του Γένους μόνο; Μαθητές του Δημοτικού σχολείου ξέρουν, ότι επί Τουρκοκρατίας αν άλλαζες θρησκεία κι από Ορθόδοξος γινόσουνα μουσουλμάνος έπαυαν τα βάσανά σου, γιατί γινόσουν ένα με τους κατακτητές. Και μόνο αυτό φτάνει για να αποδείξει τη σημασία της Ορθόδοξης πίστης στο να κρατηθούμε Έλληνες τα δίσεκτα εκείνα χρόνια.

Κύριε Αγγελάκη σας το λέγω ευθαρσώς, ότι στα δύσκολα χρόνια της παγκοσμιοποίησης – αφομοίωσης που ζούμε, όσοι κτυπούν και ροκανίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία, ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ τα θεμέλια αυτού του τόπου. Δυστυχώς χωρίς να το θέλετε, επιβεβαιώνετε τη γνωστή ρήση Κίσιγκερ… Όσον αφορά τώρα τον έτερο συνεργάτη σας και μάλιστα ποιητή, που για όλα τα κακά του κόσμου και της Πατρίδας μας υπόλογη είναι η Θρησκεία και μάλιστα η Ορθοδοξία, έχω μια πολύ σύντομη απάντηση.

Ό,τι ωραιότερο έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος στην τέχνη και στα γράμματα έχει αφετηρία και έμπνευση την αγνή θρησκευτική πίστη. Ακόμα και ο Στάλιν το 1943 ανασύστησε το Ρωσικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο και το κάλεσε να στηρίξει το μεγάλο Πατριωτικό πόλεμο κατά των εισβολέων ναζί. Κι επειδή πολλές φορές διαβάζω στα άρθρα του εν λόγω συνεργάτη σας για τις εβραϊκές ρίζες του Χριστιανισμού, – κάτι που ποτέ δεν έκρυψε τουλάχιστον η Ορθόδοξη Εκκλησία – έχω κι εδώ μια σύντομη απάντηση.

Είναι δυνατόν παιδιά του Μαρξ, του Λένιν και του Αβραάμ Μπεναρόγια – της γνωστής καταγωγής – να μιλούν και να γράφουν τόσο απαξιωτικά για ένα λαό που δεν πρόσφερε μόνο στο χώρο της θρησκείας, αλλά της τέχνης και της επιστήμης; Μόνο ο Χριστός και οι πρώτοι Χριστιανοί ήταν Εβραίοι; Ο Σπινόζα, ο Τρότσκι, ο Φρόυντ, ο Αϊνστάιν δεν πρόσφεραν στη φιλοσοφία και την επιστήμη;

Θα τους απορρίψουμε ή θα τους υποτιμήσουμε, επειδή ήταν Εβραίοι; Να τους χαίρεστε τέτοιους συνεργάτες κ. Αγγελάκη. Ειλικρινά λυπάμαι.

"Sponsored links"

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 Σχόλιο

  1. DigenisAkritas83@hotmail.com

    Ο Χριστος Εβραιος…Εκτος απο ασχετος εισαι και βλασφημος…Για να δουμε τι ειπε Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ στους Εβραιους ουτως ωστε να καταλαβουμε αν ηταν δυνατον να ειναι Εβραιος:”Υμεις γαρ εκ του πατρος του ΔΙΑΒΟΛΟΥ εστε και τας επιθυμιας του πατρος υμων ηθελετε ποιειν.Ουτος γαρ ην ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟΣ και ψευτης εξ’αρχης” Κατα Ιωαννην Ευαγγελιον.Οι Εβραιοι ακομα και σημερα εκτελουν σατανιστικες ανθρωποθυσιαστικες τελετες προς τιμην του Γιαχβε.Βλεπε και σχετικη βιβλιογραφια στη σελ.58 του εξαιρετου βιβλιου του ερευνητη Ιωαννη Φουρακη “Το Μισος των Εβραιων εναντιων των Ελληνων και ανθρωπων”.ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ “ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ” ΔΟΥΛΕ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕ…*…

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live