Ενέργειες περιφρούρησης των δασικών εκτάσεων που κάηκαν στον Δήμο Μουσούρων

Κανένα σχόλιο

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων στα πλαίσια λήψης μέτρων αποτελεσματικής προστασίας των εκτάσεων που επλήγησαν από την πρόσφατη πυρκαγιά που έλαβε χώρα στο Δήμο Μουσούρων, θα προβεί στην άμεση χαρτογράφηση της περιοχής με ταυτόχρονη χρήση δορυφορικών εικόνων υψηλής ευκρίνειας και στοιχείων εδάφους. Η χαρτογράφηση αποσκοπεί στην ακριβή αποτύπωση των ορίων της πληγείσας περιοχής, με στόχο την άμεση ανακήρυξη αυτής σε αναδασωτέα όπως ορίζει η νομοθεσία και την αποτροπή της οιασδήποτε παρεμβατικής ενέργειας στις εκτάσεις της περιοχής.

Στην εργασία της χαρτογράφησης θα συμβάλλουν εκτός του προσωπικού της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας Κρήτης – Τομέας Φυσικών Πόρων και Φυσικών Καταστροφών. Τονίζεται ότι η πρόσφατη καταστροφή της δασικής βλάστησης σε συνδυασμό με το είδος του εδάφους της περιοχής έχει ήδη προκαλέσει τοπικές κατολισθήσεις. Ταυτοχρόνως με τη χαρτογράφηση, διενεργείται συνεχής έλεγχος και επιτήρηση της περιοχής από κλιμάκια της Διεύθυνσης Δασών Χανίων τα οποία θα κατάσχουν οποιοδήποτε μηχάνημα εντοπιστεί να εκτελεί παράνομες εργασίες στο χώρο.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live