Για νέους αγώνες κατά της φοβερής ακρίβειας

Κανένα σχόλιο

Η φετινή ανάσταση (Πάσχα Ορθοδόξων 2008) ήταν μια, ακόμα, λάμψη ελπίδων στο συννεφιασμένο ουρανό της Μεγάλης Εβδομάδας των αγίων Παθών, που τα διαδέχθηκε το «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ», χωρίς όμως ΑΝΑΣΤΑΣΗ λαού από το Γολγοθά στον οποίο βρίσκεται ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ, εδώ και χρόνια ταλαιπωρίας, πόνου, απόγνωσης. Αλλά, πως να γίνει ανάσταση ελπίδων του Λαού μας, αφού όλα τα γεγονότα, των εκάστοτε διακυβερνήσεών μας, οδηγούν στις διαψεύσεις ελπίδων για ένα καλύτερο αύριο; Αρχίζουμε από το γεγονός της διάψευσης των λόγων του υπουργείου ανάπτυξης (υφυπουργείο εμπορίου) για τον έλεγχο τιμών της Πασχαλινής Αγοράς. Ένας έλεγχος που όχι μόνο δεν επιτεύχθηκε αλλά, αντίθετα, ξεπέρασε τα όρια κάποιων ανεκτών, εορταστικών αυξήσεων τιμών, για να φθάσει σε ύψη ασύδοτης κερδοσκοπίας σε όλα τα τρόφιμα, αλλά και σε όλα τα είδη ένδυσης, νοικοκυριού κ.λπ.

Θα παραστενάξουν τα νοικοκυριά

"Sponsored links"

Έτσι, στέναξαν όλα σχεδόν τα μεσαία και κάτω νοικοκυριά. Για να παραστενάξουν οι φτωχοί, οι μικροσυνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ανήμποροι, της μεγάλης ανάγκης. Παρόλα αυτά οι διάφορες σφυγμομετρήσεις δείξανε υψηλά επίπεδα δημοφιλίας για τον πρωθυπουργό της παρούσας διακυβέρνησης που μεγέθυνε το φάσμα της φτώχειας, της ένδειας και των δυσμενών προοπτικών για τη σημερινή και την αυριανή αβέβαιη και ανασφαλή μας πραγματικότητα. Μια κατάσταση που κάθε τόσο την δικαιολογούν με δήθεν πιέσεις της ευρωπαϊκής ένωσης για το κακό χάλι της οικονομίας μας, η οποία πρέπει να διορθωθεί πάντα σε βάρος του Ελληνικού λαού. Για να πλουτίζουν ληστρικά οι διάφοροι τομείς του βιομηχανικού και, κυρίως, του εμποροκρατικού μας συστήματος.

Με φαρμακερές αυξήσεις των τιμών όλων σχεδόν των προϊόντων.

«Μαύρη» Πρωτομαγιά μετά από χρόνια πολλά! Ναι, μαύρη είναι η φετινή Πρωτομαγιά! Γιατί αυξάνονται οι τιμές σε 400 προϊόντα βασικής καθημερινής ανάγκης.

Όμως, ανάμεσα σε αυτά είναι και τα φάρμακα τα οποία αυξάνονται απαγορευτικά για όλους τους ανήμπορους, κυρίως, συνταξιούχους οι οποίοι αδυνατούν να καταβάλλουν τις νέες αυξανόμενες τιμές της συμμετοχής τους. Για να εγκληματεί η παρούσα κυβέρνηση σε βάρος της φαρμακευτικής προστασίας των πολιτών της ανάγκης οι οποίοι, τώρα, έχουν αρχίσει να γίνονται τα θύματα των νέων συστημάτων υγείας για τα οποία επαίρεται τόσο κενόδοξα ο σημερινός υπουργός της. Ο οποίος έχει μετατρέψει τον τομέα της υγείας σε βαρύτατα ασθενούσα πραγματικότητα. Χωρίς, βέβαια, να εξαιρείται ο ηγέτης της νέας διακυβέρνησης, ο οποίος και μόνο αυτός έχει τη μεγάλη ευθύνη για όλα αυτά που κάθε τόσο εξαγγέλλει ως μεταρρυθμιστικά σχέδια. Χωρίς, αυτά στην πραγματικότητα να μεταρρυθμίζουν τις υπάρχουσες «κολλημένες» καταστάσεις προς το καλύτερο.

Αντίθετα, τις απορυθμίζουν προς το χειρότερο για τα πραγματικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, ο οποίος συνεχώς βρίσκεται κάτω από διαφορόμορφους καταναγκασμών, εκμεταλλεύσεων και αναγκών.

Αυξήσεις τιμών για τα συντεχνιακά συμφέροντα

Με αυτή τη Λογική (για να ικανοποιηθούν τα διάφορα συντεχνιακά συμφέροντα αλλά και εκείνα των ΔΕΚΟ) η Κυβέρνηση αυξάνει (Πρωτομαγιάτικα) τα εισιτήρια στα ταξί και σε όλα τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας. Πάντα με τη δικαιολογία της αύξησης των τιμών του πετρελαίου κ.λπ. Εκείνο, όμως, που αποτελεί σκάνδαλο και έγκλημα σε βάρος του συνόλου του Ελληνικού Λαού είναι οι νέες αυξήσεις (μέσα σ’ ένα 6μηνο από τις προηγούμενες) σε όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ η οποία εκμεταλλεύεται τόσο κυνικά τους Έλληνες πολίτες.

Για να προωθεί τα συμφέροντά της τα οποία, όμως, βλάπτουν θανάσιμα τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, που βλέπουν και παθαίνουν να επιβιώσουν, χωρίς ουσιώδεις αυξήσεις μισθών, ημερομίσθιων και συντάξεων. Χωρίς, όμως, να έχει δυνατότητες, ελάχιστης επιβίωσης ένα συνεχώς πιο μεγάλο πλήθος Ελλήνων και Ελληνίδων που αντιμετωπίζουν απογνωστικά τη νέα οδυνηρή κοινωνική πραγματικότητα

Πείνα και καταναγκασμός για τον λαό μας

"Sponsored links"

Πρωτομαγιά λοιπόν του 2008 κι όλα γυρνούν στην παλιά εκμεταλλευτικότητα των εργαζομένων σ’ όλο τον κόσμο της παγκοσμιοποιημένης αγοράς΄ στην οποία επιβάλλεται ένας απόλυτος καταναγκασμός εργασίας.

Όλοι οι αγώνες των ανθρώπων της εργασίας από το παρελθόν για την κατάκτηση των δικαιωμάτων τους, εκφράζανε ένα πολλαπλό συμβολισμό για την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων. Με παράλληλη απελευθέρωσή τους από τη δουλεία και την αυθαιρεσία της εκμετάλλευσης. Η οποία, τώρα, με νέες μορφές συνεχίζεται στον 21ο αιώνα.

Σε ποιες αβύσσους χάθηκε «ο σηκωμός του προλεταριάτου»;

Ο Παλαμάς με τίτλο: «Ο σηκωμός του προλεταριάτου» έγραψε ένα «επαναστατικό» ποίημα, το εξής:

«Ρίχνε ότι κόβει την ορμή σου,

χύμα σαν ακράτητη θάλασσα πλατειά.

Καθ’ άλλο μεγαλείο μπροστά σου τρίμα

ας πέσει από τη γερή σου τη γροθιά.

Αιώνες δεν απόστασες να γέρνεις,

σαν το νωθρό το βόδι στο ζυγό.

Να σου θερίζουν άλλοι ό,τι συ σπέρνεις

αργούς να θρέφεις στάζοντας ιδρώ,

χύνοντας αίμα συ να τους πλουταίνεις,

να τους υψώνεις σκύβοντας στη γη.

Κι εσύ να λαχταράς, να μη χορταίνεις

και το πικρό σου, το ξερό ψωμί».

Ποίημα δυναμικό του προφητικού Παλαμά, περιγράφει τη στυγνή εκμετάλλευση των ανθρώπων της εξαρτημένης εργασίας η οποία σήμερα έγινε χειρότερη παρά ποτέ. Αφού η εκτεταμένη ανεργία, αλλά και η παγκοσμιοποιημένη εκμετάλλευση της φθηνής εργασίας αφαιρούν, σήμερα, κάθε δικαίωμα των εργαζομένων.

Γιατί η Νέα Πραγματικότητα της Παγκόσμιας, αλλά και της κάθε εθνικής διάστασης, ρίχνει στα βάραθρα του σύγχρονου εκμεταλλευτισμού κάθε εργατικό δικαίωμα. Κι αυτά ακόμα τα «κίνητρα» εργασίας που είχε εφεύρει ο φιλελεύθερος νεοκαπιταλισμός για να εκμεταλλεύεται στο πολλαπλάσιο τους εργαζόμενους δεν ισχύουν σε όλες τις χώρες εργασίας.

Καπιταλιστικά έχει αρχίσει η αντίδραση ενάντια στην εκμετάλλευση

Δεν συνειδητοποιούν οι δημιουργοί και παραγωγοί αυτής της στυγνής εκμετάλλευσης των ανθρώπων και των λαών, ότι έχει αρχίσει «καπιταλιστικά» η αντίδραση γι’ αυτή την απάνθρωπη πραγματικότητα. Παρά το γεγονός ότι όλοι οι φορείς της εκμετάλλευσης, σ’ Ανατολή και Δύση πιστεύουν μόνο στο κέρδος. Για την πραγματοποίηση της επίτευξής του κάνουν τα πάντα, γκρεμίζοντας στο δρόμο τους κάθε εμπόδιο, που θα απειλούσε την κερδοφορίας, σε βάρος των πολλών.

Έτσι η Πρωτομαγιά, η παλιά, δεν υπάρχει πια ως ουσία, αλλά μόνο ως… ΑΠΟΥΣΙΑ η οποία για να καταλυθεί χρειάζεται νέους εργατικούς αγώνες ενάντια στον παγκόσμιο μηχανισμό της απάνθρωπης παγκόσμιας εκμετάλλευσης.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live