Ενημέρωση βουλευτών Κρήτης για τα απορρίμματα

Κανένα σχόλιο

«Δεν υπάρχει τίποτα προειλημμένο . Δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση . Αυτά τα ξεκαθαρίσαμε αλλά δεν είμαστε και διατεθειμένοι να συζητάμε επ αόριστον» δήλωσε σήμερα ο Γ.Γ της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας μετά τη συνάντηση που είχε με Βουλευτές οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον καθηγητή κ. Οικονομόπουλο για τις προτεινόμενες θέσεις για την μονάδα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων από την μελέτη του Πολυτεχνείου.

Οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα:

"Sponsored links"

waste1 Σήμερα είχαμε την ενημέρωση των βουλευτών .Κράτησε αρκετή ώρα . Ο κ. Οικονομόπουλος ανέλυσε τη μελέτη, τους δόθηκαν σε περίληψη ορισμένα στοιχεία . Ζητήθηκαν περισσότερα στοιχεία απο ορισμένους βουλευτές τα οποία και θα δοθούν Έγιναν κάποιες προτάσεις από βουλευτές, χωρίς να αμφισβητηθεί η διαδικασία της μελέτης, για παράδειγμα αν μια περιοχή έχει αποκλεισθεί για λόγους υδροπερατότητος αν μπορεί με κάποιο κόστος να γίνει κατάλληλη κλπ. Τέτοιου είδους τεχνικά θέματα και αν μπορεί υπ αυτή την έννοια να επεκταθεί και η εξέταση των υπολοίπων οι οποίες αναφέρονται.

Απο κει και πέρα ο κ. Οικονομόπουλος επιφυλάχθηκε να εξαντλήσει απο την πλευρά του όλες τις πιθανότητες .Συζητήσαμε ότι δεν υπάρχει τίποτα προειλημμένο . Δεν έχει παρθεί καμιά απόφαση . Αυτά τα ξεκαθαρίσαμε αλλά δεν είμαστε και διατεθειμένοι να συζητάμε επ αόριστον. Άρα λοιπόν για να σας επαναλάβω τη διαδικασία προχωράμε – η διαβούλευση είναι ανοιχτή –.

Έτσι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν επισκέψεις των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και των τοπικών κοινωνιών όπως εκφράζονται η θέλουν να εκφράζονται σε αντίστοιχες μονάδες του εξωτερικού .Και όταν λέω αντίστοιχες εννοώ όλες τις μορφές αξιοποίησης των απορριμμάτων . Το δεύτερο είναι ότι θα υπάρξει ο υπολογισμός του κόστους απο πλευράς του Δημοσίου ως προς τις υποδομές που πρέπει να γίνουν .

Επίσης θα γίνει και ο υπολογισμός και θα καταθέσομε σχετικά σύντομα και το πακέτο που θα υπάρχει ως ανταποδοτικό προς τους Δήμους που θα φιλοξενήσουν τη διαχείριση των απορριμμάτων και έτσι θα έχομε όλα τα στοιχεία όταν έρθει η ώρα του Περιφερειακού Συμβουλίου για να συναποφασίσομε.

Ερ. Πάμε για διεύρυνση θέσεων ;

Απ. Δεν τίθεται θέμα. Οι κανόνες που έχουν μπει και οι όροι δεν είναι χαλβάς. Το κόβουμε εδώ, το κόβουμε παραπέρα. Είμαστε ξεκάθαροι. Ειπώθηκε όμως κάτι που το θεωρώ λογικό. Είπε ένας βουλευτής. Ωραία, λέμε ότι εξετάσαμε 24 θέσεις. Και κάποιες προτάθηκαν και έχουμε απο κάτω άλλες 20. Αυτές οι 20 για ποιο λόγο αποκλείστηκαν. Για τον Α λόγο. Αυτόν τον λόγο μπορούμε να τον ξεπεράσουμε με τεχνικά έργα με το ένα ή το άλλο; Και είναι λογικό. Και αυτό καλείται και ο κ. Οικονομόπουλος να μας πει.

Δεν έχουμε αποφασίσει που θα γίνει. Άρα λοιπόν κινούμεθα έτσι ώστε να υπολογίζουμε αυτά τα πράγματα για να έρθουμε στο δια ταύτα. Δεν θα δούμε τις τεχνολογίες; Θα τις δούμε. Το φροντίζουμε λοιπόν. Δεν θα υπάρξουν ανταποδοτικά? Θα υπάρξουν. Τα φροντίζουμε και αυτά. Το μόνο , ξεκινήσαμε και βλέπουμε και το κόστος ανά εγκατάσταση. Δηλ. τι υποδομές θέλουμε; Αυτές. Πόσο στοιχίζουν; Τόσο. Δεν κάνουμε τίποτα άλλο.

Ερ. Τίθεται σε εξέταση η περιοχή των Πέρα Γαλήνων;

Απ. Η περιοχή των Πέρα Γαλήνων τίθεται ως πολύ εύκολη υπόθεση δεδομένου ότι υπάρχει εκεί μια εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων με την μορφή που υπήρχε και αυτήν την στιγμή γίνονται οι προσπάθειες για να περάσουμε σε ένα ΧΥΤΑ κανονικό. Υπό αυτήν την έννοια ετέθη από πολλούς. Με βάση τον κ. Οικονομόπουλο η περιοχή δεν έχει την κατάλληλη έκταση σε χώρο. Δεν υπάρχει δηλαδή αρκετός χώρος εκτός εάν προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις σε άλλες περιοχές παραπλήσια εκεί. Αυτό μας απήντησε ο κ. Οικονομόπουλος.

"Sponsored links"

Ερ. Όλοι πάντως κάνουν λόγο για κοινωνική συναίνεση. Και οι βουλευτές προηγουμένως αυτό είπαν. Αλλά δεν είναι υποκριτικό να το λέμε αυτό όταν κανείς τελικά δεν θέλει τα σκουπίδια στην αυλή του;

Απ. Δεν ξέρω αν είναι υποκριτικό, πάντως εγώ δεν το είπα.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live