Ένωση Καταναλωτών Ν. Χανίων: Παράνομες οι χρεώσεις «κουβέρ» από τα εστιατόρια

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή παράπονα- καταγγελίες, που δέχτηκε τις τελευταίες μέρες, η Ένωση Καταναλωτών Ν. Χανίων από καταναλωτές, ό,τι ο λογαριασμός τους επιβαρύνθηκε με “ΚΟΥΒΈΡ” και ενόψει της τουριστικής περιόδου που διανύουμε, η Ένωση ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, η χρέωση “ΚΟΥΒΕΡ” (σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λ.π) στον λογαριασμό τους, από κέντρα εστίασης, αναψυχής δεν επιτρέπεται αφού έχει καταργηθεί με την υπαρ.1/7-5-07 Αγοραν.Διάταξη του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η Ένωση Καταναλωτών Ν. Χανίων σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Sponsored links"

taverna Οι πρακτικές κάποιων επιχειρήσεων, να μεταθέσουν το κόστος του “κουβέρ” σε άλλα είδη, όπως ψωμί, εμφιαλωμένο νερό, θα πρέπει να μας αφυπνίσει την προσοχή. Το ψωμί, είναι είδος το οποίο το παραγγέλλουμε ανά μερίδα, εάν δεν το παραγγείλουμε, έχουμε το δικαίωμα να μη το δεχθούμε και να ζητήσουμε την επιστροφή του. Υποχρέωση των παραπάνω επιχειρήσεων είναι, να παρέχουν στο τραπέζι μας “νερό βρύσης”, το οποίο δεν χρεώνεται, εμφιαλωμένο νερό δικαιούνται να μας σερβίρουν μόνο εάν το ζητήσουμε.
Σύνθημά μας είναι: ” Πληρώνουμε μόνο ότι παραγγείλουμε”. Τονίζουμε ακόμα ότι, υποχρέωση της επιχείρησης είναι να αναγράφει όλα τα προσφερόμενα είδη, με τις αντίστοιχες τιμές τους, ( στο τιμοκατάλογο ), οι οποίες περιέχουν όλες τις επιβαρύνσεις(δημοτικό φόρο, αμοιβή σερβιτόρων, αμοιβή ζωντανής μουσικής, Φ.Π.Α).

Η έκδοση ταμειακής απόδειξης, είναι υποχρεωτική και συνοδεύεται από το πρωτότυπο του διπλοτύπου παραγγελίας, σας συνιστούμε εάν η επιχείρηση δεν σας εκδώσει να την απαιτήσετε για να μπορέσετε να τεκμηριώσετε τυχόν καταγγελία σας. Εάν παρά τις παραπάνω οδηγίες μας, αντιμετωπίσετε καταστρατήγηση
αυτών, μπορείτε για περισσότερη ενημέρωση, καταγγελίες , να απευθυνθείτε στο γραφείο της Ε.Π.Κ.ΧΑΝ, που βρίσκεται στην Πλατεία 1866 αρ.2 και στο τηλ. 2821092666.

Η Πρόεδρος
Ιωάννα Μελάκη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live