Μα πια αξιοπρέπεια…

Κανένα σχόλιο

Αυτό αναρωτιόμαστε για όλους αυτούς που ξαφνικά ανακάλυψαν πως «το Ηράκλειο ευνοείται» και πως τα Χανιά και οι Χανιώτες κατάφορα αδικούνται! Για εκείνους δηλαδή που δίνουν «τον αγώνα τον καλό» για να περισώσουν «το τελευταίο προπύργιο της τοπικής μας αξιοπρέπειας». Και είναι προκλητικός ο λόγος τους όταν γι’ αυτή την αξιοπρέπεια, οι ίδιοι άνθρωποι, πολλάκις έχουν σκύψει το κεφάλι, με… βαθιές υποκλίσεις.

alavanos Πράγματι, κάποιοι θα θεωρούσαν άστοχες τις κινήσεις Αλαβάνου να δώσει τόση έμφαση στο θέμα του Εφετείου και της αναγκαιότητας ίδρυσης ενός επιπλέον με έδρα το Ηράκλειο (κι όχι της μεταφοράς της έδρας από τα Χανιά στο Ηράκλειο). Όμως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν άστοχος (κι αυτό είναι υπό κρίση), τα ψεύδη, η προσπάθεια δημιουργία κλίματος σύγκρουσης με φαντασιακά «αντίπαλα στρατόπεδα» είναι, θα μπορούσαμε να πούμε, εκ του πονηρού.

"Sponsored links"

Γιατί, για ποια «αντίπαλα στρατόπεδα» μπορούμε να μιλούμε σ’ αυτό το γαϊτανάκι της παρακμής, όταν η πλειοψηφία των υπηρεσιών που χάθηκαν ή μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο, τούτα όλα συνέβησαν σε περιόδους διακυβέρνησης Χούντας και μετά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ; Ακόμα παραπέρα, πώς μπορεί να κατηγορηθεί ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ (στην προκειμένη περίπτωση) πως τα μέλη του, οι φίλοι του, οι Χανιώτες αυτοί τέλος πάντων κι όσοι από άλλα μετερίζια μπορεί να μη συμφωνούν μαζί τους όμως διαφωνούν και με τη λογική της ξεπουλημένης «αξιοπρέπειας» της άλλης πλευράς, πως «παρέδωσαν τα όπλα» και «λιποτάκτησαν», όταν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τόσα χρόνια δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ προς την κατεύθυνση της ισόρροπης ανάπτυξης της Κρήτης;

30 και πλέον χρόνια έχουν περάσει και ο υδροκεφαλισμός της Κρήτης είναι αναμφισβήτητος. 30 και πλέον χρόνια διακυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν πάρει μία άλλη πορεία για την Κρήτη, για τους Κρητικούς, όχι για τους Χανιώτες ή τους Ηρακλειώτες. Λοιπόν τώρα, σε αυτή την πορεία, οι αρχές, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αυτοπαρουσιάζονται ως προστάτες των Χανίων και του Ηρακλείου, αντίστοιχα, ο καθένας για τα Χανιά ή το Ηράκλειο. Γιατί, και τώρα, πάλι απουσιάζει η Κρήτη από την «αξιοπρέπειά τους»

Και το δηλώνω ευθαρσώς, είναι γελοιότητα πια, είναι αστειότητα αυτοί να ομιλούν για την αξιοπρέπεια του Χανιώτη. Γιατί ούτε ο Χανιώτης, ούτε ο Ηρακλείωτης, πόσο μάλλον ο Ρεθυμνιώτης και ο Λασιθιώτης, ακόμα παραπάνω ο κάτοικος της υπαίθρου, δε νοιώθουν αξιοπρεπής στον τόπο τους όταν απομονώνονται, όταν συνεχώς διαβρώνεται η αξιοπρέπεια του Κρητικού, η αξιοπρέπεια του Πολίτη. Κι αυτό είναι οδυνηρό.

Τη στιγμή που τα νέα έφταναν για την έκρηξη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, κάποιοι χαιρέκακα χαμογελούσαν. Χαιρέκακα χαμογελούσαν και υποκριτικά δήλωναν τη συμπάθειά τους, για την τρομοκράτηση των συμπολιτών μας. Και το γεγονός αυτό, είναι πέρα από τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν μία επίθεση η οποία ήθελε να περάσει ένα μήνυμα: κάτσετε στ’ αυγά σας και μη μιλάτε πολύ, όσοι μένετε ενεργοί σ’ αυτούς τους καιρούς τους δύσκολους, η αξιοπρέπειά σας είναι δικιά μας υπόθεση. Ε, ο φασισμός της ξεπουλημένης αξιοπρέπειάς τους, δε θα περάσει. Γιατί ΔΕΝ εκφράζει τους Χανιώτες. Γιατί η λογική αυτή, πέρα από ξεπερασμένη, είναι και διαβρωμένη, διεφθαρμένη, ανταλλακτική. Και οι Χανιώτες γνωρίζουν. Σιωπούν; Κάποια στιγμή θα μιλήσουν.

Υ.Γ.: Όσο για τον εκρηκτικό μηχανισμό, πέρα από το Εφετείο, στα Χανιά, υπάρχουν κι άλλα ζητήματα… οι συγκυρίες πολλές φορές είναι παραπλανητικές

Χανιώτης (ούτε μέλος, ούτε φίλος του ΣΥΡΙΖΑ)

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live