Σήφης Βαλυράκης: “Πολιτική πρόκληση”

Κανένα σχόλιο

Μεσούσης της διεθνούς κρίσης και λίγες μέρες πριν από τις Ευρωεκλογές φλυαρούν οι παπαγάλοι, σε μια προσπάθεια φυγής από την πραγματικότητα. Για την αντιμετώπιση όμως των ευρωπαϊκών ζητημάτων και των καθημερινών προβλημάτων του Έλληνα, έχομε πολιτική αφωνία. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί ότι η κακοδαιμονία της ελληνικής οικονομίας έχει να κάνει με την αναποτελεσματικότητα και τη σπατάλη του δημόσιου τομέα. Το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση, διπλασιασμό του ελλείμματος και εκτίναξη του συνολικού δημόσιου χρέους πάνω από το 100%. «Μην νομίζετε – λέγει η κ Ξαφά επικεφαλής των ελεγκτών του ΔΝΤ – ότι η Ελλάδα απέχει πολύ από άλλες χώρες που κατέφυγαν σε μας για να τις βοηθήσομε.»

Μπαρόζο και Αλμούνια εκφράζοντας την Ε.Ε. χαρακτηρίζουν την κατάσταση στην Ελλάδα, ως την χειρότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξεκαθαρίζουν ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται στην τρέχουσα διεθνή οικονομική κρίση, αλλά στις πολιτικές επιλογές των τελευταίων πέντε ετών. Εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ, χαρακτηρίζουν το ΕΣΥ βασίλειο παραοικονομίας και περιγράφουν άθλια κατάσταση και ρεμούλα στα νοσοκομεία.

"Sponsored links"

Ο Πέτρος Δούκας πρώην υφυπουργός Οικονομίας ήταν υπεύθυνος για την διαχείριση του δημόσιου χρέους. Σε ομιλία του σε αποφοίτους των πανεπιστημίων Harvard και Columbia ο κ. Δούκας προσδιόρισε με αναλυτική ακρίβεια το συνολικό δημόσιο χρέος στα 317 δις ευρώ, στο εφιαλτικό 125% του ΑΕΠ. Διαψεύδονται λοιπόν οι Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου πρώην και νυν υπουργός Εθνικής Οικονομίας που προσπαθούν να μας πείσουν, ότι το δημόσιο χρέος είναι μόνο 250 δις ευρώ.

Οδηγούμεθα μοιραία σε δημοσιονομικό και διαχειριστικό αδιέξοδο. Δεν λαμβάνεται όμως, κανένα μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Το ερώτημα λοιπόν «Σοσιαλισμός η Βαρβαρότητα;» της Ρόζας Λούξεμπουρκ, μπορεί να γίνει «Υπευθυνότητα η Χρεοκοπία»; Η οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ελλάδα δεν είναι επινόηση του ΠAΣΟΚ. Είναι πραγματική απειλή για την ποιότητα της ζωής μας. Τα πράγματα είναι δύσκολα και θα γίνουν δυσκολότερα. Η μαύρη προπαγάνδα με τους τηλεοπτικούς «παπαγάλους», αποτελεί δόλια μεθόδευση αποπροσανατολισμού και βαρύ ηθικό, πολιτικό και θεσμικό ατόπημα.

ΣΗΦΗΣ ΒΑΛΥΡΑΚΗΣ

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live