Επιστολή Νομάρχη Χανίων Γρ. Αρχοντάκη προς Υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Σουφλιά για τον Β.Ο.Α.Κ.

Κανένα σχόλιο

Κύριε Υπουργέ, με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, του σημαντικότερου, ίσως, έργου ανάπτυξης στο νησί μας, αντιμετωπίζεται για άλλη μια φορά αποσπασματικά, γεγονός που καθιστά τον ΒΟΑΚ από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους στη χώρα μας, απέχοντας πολύ από τις προδιαγραφές ενός ασφαλούς και γρήγορου δρόμου, όπως επιτάσσουν οι σύγχρονες ανάγκες μεταφορών.

e8niki Η συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος με τη μέθοδο της παραχώρησης – πρόταση που, όπως γνωρίζετε, υπέβαλα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης – είναι λύση εφικτή και υλοποιήσιμη, παρά τις διαφορετικές απόψεις που εκφέρονται κατά καιρούς και ίσως ο μόνος τρόπος για να αποκτήσει η Κρήτη ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο.

"Sponsored links"

Η τοπική κοινωνία, που βιώνει στην καθημερινότητά της την απαράδεκτη κατάσταση και την επικινδυνότητα του ΒΟΑΚ, απαιτεί λύσεις και είναι ώριμη να κατανοήσει τα υπέρ και τα κατά ενός τέτοιου έργου, κυρίως σε ότι αφορά τον τρόπο χρηματοδότησης και συντήρησης.

Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα του ΒΟΑΚ με την υπευθυνότητα που σας διακρίνει, λαμβάνοντας υπόψη τον μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο του υπάρχοντος οδικού δικτύου, καθώς και την αναγκαιότητα για γρήγορες και ασφαλείς μεταφορές, που θα δώσουν ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας.

Με εκτίμηση

Ο Νομάρχης Χανίων

Γρηγόρης Αρχοντάκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live