Στον Δήμο Καντάνου από τον Όμιλο Unesco Πειραιά: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ομαδική έκθεση ζωγραφικής

Κανένα σχόλιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, πριν λίγες μέρες, η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο Κλαδί Ελιάς και Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο, που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο UNESCO Νομού Πειραιώς και σε συνεργασία με τον Δήμο Καντάνου Κρήτης, και υπό την αιγίδα της Κινέζικης Πρεσβείας στην Ελλάδα. Μια πλειάδα αξιόλογων καλλιτεχνών παρουσίασαν τα έργα τους, στην όμορφη και φιλόξενη Κάντανο ενώ παράλληλα οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν είχαν την δυνατότητα να ζωγραφίσουν ζωντανά, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, με φόντο την φυσική ομορφιά της πόλης, το γαλάζιο του Αιγαίου και το δάσος, στο οποίο βρίσκεται η αρχαιότερη ελιά. Τα έργα τα δώρισαν στον Δήμο, τα οποία και θα κοσμήσουν το Δημαρχείο και θα αποτελούν πάντα μια ένδειξη και πράξη φιλίας προς τον κρητικό λαό.

Η μαρτυρική πόλη της Κρητικής γης, που κατά το παρελθόν καταστράφηκε ολοσχερώς, με τελευταία την καταστροφή που υπέστη από τους Ναζί, στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, έγινε αποδέκτης της έκθεσης αυτής, που αναφέρεται στο ιδεώδες του Ολυμπιακού Πνεύματος και φιλοξένησε την πανανθρώπινη γιορτή της Ανθρωπότητας, που πρεσβεύει την Αδελφοσύνη, τη Συνεργασία, την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ των λαών. Οι καλλιτέχνες μέσα από τα έργα τους εξέφρασαν τις σκέψεις και τις ιδέες και τα οράματά τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

"Sponsored links"

Παράλληλα, κατά την παραμονή τους στην Κάντανο οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την κρητική φιλοξενία, γεύτηκαν τα παραδοσιακά τοπικά εδέσματα και θαύμασαν την ομορφιά της Φύσης.

Σε κοινή τους δήλωση, ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιά κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Δήμαρχος του Δήμου Καντάνου κ. Ευτύχιος Δασκαλάκης, τόνισαν με έμφαση πως με αφορμή την έκθεση αυτή, παρουσιάστηκε ανάγλυφα το Ολυμπιακό Ιδεώδες και οι αξίες που διέπουν το Ολυμπιακό Πνεύμα, σε μια εποχή που όλα τείνουν να εμπορευματοποιηθούν, την εποχή της ντόπας και της διαφθοράς.

Συνάμα ο κ. Μαρωνίτης, αφού ευχαρίστησε την Δημοτική Αρχή, για τη φιλοξενία που τους προσέφερε, υπογράμμισε πως και στο μέλλον θα προγραμματιστούν και θα υλοποιηθούν ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις, με σκοπό την προβολή και ανάπτυξη της τεράστιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Καντάνου, και γενικότερα της Κρήτης.

Τέλος, ο κ. Μαρωνίτης κατέθεσε πρόταση για ένταξη της παραδοσιακής κρητικής διατροφής στον κατάλογο της UNESCO, για τα μνημεία προφορικής και παγκόσμιας και άυλης κληρονομιάς, που έγινε αμέσως αποδεκτή, από τον Δήμαρχο της Καντάνου κ. Ευτύχιο Δασκαλάκη και τον Νομάρχη κ. Αρχοντάκη.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Δασκαλάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Πειραιά και Αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων Συλλόγων και Κέντρων UNESCO (WFUCA) κ. Ιωάννη Μαρωνίτη, για την προσφορά του στην ανάδειξη και προβολή της Καντάνου, ενώ παράλληλα τόνισε πως πρόθεσή του είναι να αναδειχτούν τα δεκάδες πανέμορφα βυζαντινά εκκλησάκια, που βρίσκονται στην περιοχή της Καντάνου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και χαιρέτισαν ο Ambroisse Perrin, Υπεύθυνος Τύπου της Σοσιαλιστικής ομάδας του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Καντάνου κ. Στέλλα Αλφιέρη, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και από την Εκκλησία.

Οι ζωγράφοι που συμμετείχαν είναι : ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΖΑΡΟΥΜΑΝΔΑΛΟΥ ΕΦΗ, ΚΑΠΝΙΣΑΚΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΚΟΝΤΟΥ ΘΩΜΑΗ, ΚΟΡΜΑΛΗ ΟΛΓΑ, ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΙΤΟΥ ΜΑΙΡΗ, ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΠΑΡΑΣΥΡΗ ΜΑΙΡΗ, ΠΕΝΝΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΡΕΤΑΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΣΑΛΑΧΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΣΚΥΘΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΛΟΔΙΚΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΦΙΛΙΠΟΥ ΛΙΛΙΑΝ, GOLOVISKAIA ANNA, ΤΟΠΑΛΑ ΤΑΜΑΡΑ (ΑΓΓΕΛΟΥ), ΤΣΑΒΑΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΦΙΚΑ ΟΛΥΜΠΙΑ, ΚΩΣΤΑΙΝΑ ΚΙΚΗ, ΚΟΡΙΝΝΑ, ΚΑΛΙΟΜΙΧΑΛΗ ΜΙΤΣΗ, ΠΡΟΒΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΜΗΤΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, ΜΠΑΖΙΩΤΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΛΕΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΠΠΕ ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ΡΟΖΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, ΖΑΒΑΛΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ.

Η έκθεση θα επαναληφτεί τον Οκτώβριο στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, του Παναγιώτη Φασούλα και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό Δημήτρη Βρόντο.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live