Οριστική εγκατάλειψη αμπελώνων (πριμοδότηση εκρίζωσης)

Κανένα σχόλιο

Στόχος του προγράμματος είναι οι αμπελουργοί να λάβουν πριμοδότηση σε αντάλλαγμα για την εκρίζωση αμπελώνων οινοποιήσιμων ποικιλιών. Το καθεστώς εκρίζωσης ισχύει έως το τέλος της αμπελοοινικής περιόδου 2010 – 2011.

Όροι επιλεξιμότητας

Η πριμοδότηση εκρίζωσης μπορεί να χορηγείται μόνον εάν η σχετική έκταση:

"Sponsored links"

 1. 250px-Grape_vines δεν έχει λάβει κοινοτική ή εθνική στήριξη για μέτρα τύπου αναδιάρθρωσης και μετατροπής κατά τις 10 αμπελοοινικές περιόδους που προηγούνται της αίτησης εκρίζωσης, ή δεν έχει φυτευθεί με δωρεάν δικαιώματα φύτευσης από το εθνικό αποθεματικό,
 2. δεν έχει λάβει κοινοτική στήριξη στο πλαίσιο άλλης κοινής οργάνωσης αγοράς κατά τις πέντε αμπελοοινικές περιόδους που προηγούνται της αίτησης εκρίζωσης (π.χ. στρεμματική ενίσχυση σουλτανίνας),
 3. καλλιεργείται,
 4. δεν είναι μικρότερη από 0,1 εκτάριο (ένα στρέμμα)
 5. δεν έχει φυτευτεί κατά παράβαση οποιασδήποτε εφαρμοστέας κοινοτικής ή εθνικής διάταξης
 6. είναι φυτευμένη με οινοποιήσιμη ποικιλία αμπέλου ταξινομήσιμη σύμφωνα με το άρθρο 24 παράγραφος 1 του Καν (ΕΚ) 479/08/

Δικαίωμα ένταξης

 • Κάτοχοι αμπελουργικής εκμετάλλευσης εγγεγραμμένης στο Μηχανογραφημένο Αμπελουργικό Μητρώο με νόμιμα δικαιώματα φύτευσης.
 • Τα αμπελοτεμάχια που έχουν νομιμοποιηθεί (πληρωμή παραβόλου) μπορούν να ενταχθούν στη διαδικασία εκρίζωσης
 • Τα αμπελοτεμάχια να είναι φυτευμένα με οινοποιήσιμες ποικιλίες που να είναι ταξινομημένες (συνιστώμενες ή επιτρεπόμενες) στον Νομό ως οινοποιήσιμες.

Προτεραιότητες

 • Οι αιτούντες των οποίων η αίτηση για πριμοδότηση της εκρίζωσης καλύπτει ολόκληρη τον αμπελώνα τους.
 • Οι αιτούντες που είναι άνω των 55 ετών.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατάθεση

 • Επικαιροποιημένη Καρτέλα παραγωγού με στοιχεία των τεμαχίων και απόσπασμα Αμπελουργικού Μητρώου
 • Δηλώσεις συγκομιδής των δύο (2) τελευταίων ετών 2006 & 2007 τουλάχιστον
 • Υπεύθυνη Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας
 • Αστυνομική Ταυτότητα / Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης / Ε1 / Ε9.

Αιτήσεις θα παραλαμβάνει η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων έως 05/09/2008. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι ν’ απευθύνονται στο γραφείο Αμπελουργίας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων ή στα περιφερειακά Γραφεία της υπηρεσίας μας.

Η Δ/ντρια Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων

Χ. Τσουρουνάκη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live