Ανήσυχος ο Αλαβάνος για το τηλεφώνημα του Γιώργου

Κανένα σχόλιο

Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις είναι η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, επανέλαβε χθες ο Αλέκος Αλαβάνος, ξεκαθαρίζοντας, επίσης, ότι είναι αντίθετος και στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Αυτή η θέση, όπως είπε στον ραδιοσταθμό «Αλφα», δεν έχει να κάνει με διαπραγματευτική τακτική, «αλλά γιατί πιστεύουμε ότι είναι επικίνδυνο αυτό που γίνεται με την Ουκρανία, τη Γεωργία, την Κροατία, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, αλλά και με το Κόσοβο, επειδή δημιουργεί μια κατάσταση ειδικής αποσταθεροποίησης».

Ανήσυχος, όμως, δήλωσε και για την πληροφορία περί τηλεφωνήματος του Γιώργου Παπανδρέου στον Αμερικανό πρέσβη, με το οποίο συνέδεσε τη στάση της Ελλάδας απέναντι στις ΗΠΑ με τη βάση της Σούδας.

"Sponsored links"

«Είναι πολύ εύκολο», όπως είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, «να γίνει αντεπιχείρημα. Δηλαδή, παιδιά θέλετε βορειοδυτική Βαρβαρία… να την πούμε, ναι, αλλά η Σούδα θα παίξει αυτό τον ρόλο και στο Αφγανιστάν. Τώρα που γίνεται μια ειδική προσπάθεια, η Ελλάδα πρέπει να έχει μια μεγαλύτερη συμμετοχή».

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, επισήμανε ότι δεν μπορεί να προκύψει λύση στο πλαίσιο των επιδιώξεων των ΗΠΑ και της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ.
«Αν υπάρχει μια θέση η οποία εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα», όπως είπε, «είναι βέτο στη διεύρυνση του ΝΑΤΟ» όχι μονάχα με την ΠΓΔΜ, «αλλά και την Ουκρανία και τη Γεωργία και τις άλλες χώρες», διότι η διεύρυνση και η εδραίωση του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή μονάχα αποσταθεροποίηση μπορεί να προσφέρει στο μέλλον.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live