Διαπλοκή – Διαφθορά: οι πράκτορες – κράχτες ψηφοφόρων του κατεστημένου

Κανένα σχόλιο

Το να μιλάς για διαφθορά, διαπλοκή… κατάντησε βαρετό, τετριμμένο… και συνεπιφέρει την ανύψωση των ώμων… τη φράση «ε, κάτι μας είπες τώρα…». Δηλ., ξεχειλάει από παντού – όπου να πιάσεις λερώνεσαι… έτσι που, αναγκάστηκε ο Σημίτης, πρωθυπουργός ως, να εκστομίσει την «περίφημη» φράση «Αυτή είναι η Ελλάδα»… Οι Νουδίτες, ανέμιζαν τα γιαταγάνια της «κάθαρσης», θα κόβανε τα κεφάλια των «νταβατζήδων», με χαμηλωμένα τα μάτια σα «θεούσες», κήρυτταν πως θα κυβερνούσαν «σεμνά και ταπεινά και ηθικά» και βούτηξαν την εξουσία!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΖΗ

"Sponsored links"

Και πριν «αλέκτορα φωνήσαι» τσουνάμι σκανδάλων, κουμπάρων, διαπλεκομένων, «δικών μας παιδιών» ανίκανων για τη θέση που τοποθετήθηκαν (ομολογία Αλογοσκούφη για τους των ομολόγων), εξωπετάγματος από θέσεις, παραιτήσεις, παραπομπές στη δικαιοσύνη, προφυλακίσεις (πρόσφατα ενός των ομολόγων εκλεκτότατου των κυβερνώντων), απόπειρες αυτοκτονιών…

Διάγουμε την πιο διεφθαρμένη περίοδο της μεταπολίτευσης. Σκουριάσανε τα σπαθιά της κάθαρσης, χαμηλώσανε τα κεφάλια και τα μάτια και κλαψουρίζουνε «μα εμείς τους στέλνουμε στη δικαιοσύνη…, ενώ οι προηγούμενοι (οι Πασόκοι) δεν τους παρέπεμπαν…». Μα τι θα κάνατε παλικαράκια της ΝΔ, αφού σπάνε οι βόθροι, νομίζετε έτσι θα γλιτώσετε τη λαϊκή οργή και τιμωρία. Ούτε σας ψήφισε ο κόσμος για να κάνετε συμψηφισμό ή ισολογισμό για το ποιος είναι πιο διεφθαρμένος.

Η πλάκα είναι, πως και τα δύο κόμματα εξουσίας βρίζουν τον κρατικό μηχανισμό, τον χαρακτηρίζουν διεφθαρμένο, ανίκανο!… Ό,τι άσχημο συμβαίνει τα φορτώνουν σε αυτόν. Καλοί μου κύριοι, Νουδίτες και Πασόκοι, κοιταχτείτε στον καθρέφτη να δείτε ποιον βρίζετε! Μετά την πτώση της επάρατου – χούντας – εσείς δεν κυβερνάτε τη χώρα, φτιάξατε τους κανονισμούς λειτουργίας, αρμοδιότητες κ.λπ. του κρατικού οργανισμού, τον στελεχώσατε, καθοδηγήσατε, ελέγξατε… μετά 35 χρόνια από τότε, δεν μπορεί να υπηρετούν οι προ της ημερομηνίας αυτής διορισθέντες – ας τους παραδεχτούμε διεφθαρμένους, ανίκανους…

Η διαφθορά στη χώρα μας είναι πιστοποιημένη και με τη «βούλα»! της ΕΕ, που μας κατατάσσει στα πιο διεφθαρμένα μέλη της. Και το μόλις δημοσιευόμενα στοιχεία – γραφτά κείμενα – της Ζήμενς γράφουν, πως στην Ελλάδα αν δεν λαδώσεις δεν κλείνεις δουλειές. Και λάδωσε με εκατό (100) εκατομμύρια ευρώ! Και το χειρότερο, υψηλά ιστάμενοι ψελλίζουν, πως αυτά μπορεί να τα τσέπωσαν παρακατιανοί, όχι ελόγου τους! Ωραία! Ο δωροδόκος (ο δια δώρων διαφθείρων) έτσι πέταξε τα 100 εκ. στους δωρολήπτες ή γιατί ήτανε βέβαιος πως αυτοί είναι μεσάζοντες προς τους παραπάνω για να κλείνουν τις δουλειές τους – όπερ και εγένετο…

Έκπληξη προκαλεί και η δήλωση του Πρ. του Αρείου Πάγου, ότι δωροληψίες μικρών ποσών, μόνον ηθικά και όχι ποινικά είναι κολάσιμες. Δηλ. ήντουσαν ξαδελφάκια οι δωρολήπτες των δωροδόκων της Ζήμενς και τους κάνανε ένα δωράκι βρε αδερφέ! Ενώ είναι ηλίου φαεινότερον, ότι οι δωροδόκοι είχαν το δόλο της εξαγοράς για τη διαμεσολάβησή τους στους παραπάνω για τους σκοπούς τους και οι δωρολήπτες το δόλο της υπόσχεσής τους ως προς αυτό.

Παλιότερα, η Λόνκχιντ είχε καταγγείλει ότι λάδωσε με 3 1/5 δις (;) δρχ. για να αγοράσουμε από αυτή αεροπλάνα της πολ. Αεροπορίας. Αυτή η υπόθεση θάφτηκε. Από τους πολυσέλιδους τόμους των καταγεγραμμένων περιπτώσεων διαφθοράς – διαπλοκής, μόνο δύο ακόμα: Ο δεύτερος τη τάξει κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι για την παράνομη βίλα του φταίει η πολεοδομία, ο μηχανισμός – χαμπάρι δεν πήρε ο εμπειρότατος περί αυτά μηχανισμός… Καλά που δεν ενοχοποίησε την καθαρίστριά του…

Ο γνωστός Μαγγίνας, πλήρωσε και γλίτωσε τη βίλλα του. Χτίζεις παράνομα στο δάσος, πληρώνεις κάποιο πρόστιμο κι όλα νομιμότατα! Το χρήμα κυβερνάει το ντουνιά… Αμ εκείνοι της πολεοδομίας της Αν. Αττικής που χορήγησαν 2.000 άδειες για αναψυκτήρια σε μη οικοδομήσιμες εκτάσεις και γίνανε βιλάρες, έπρεπε ή να πάνε φυλακή, ή, έστω, ν’ απολυθούν λόγω ηλιθιότητας. Τίποτα δεν συνέβη…

Μήπως στην οικονομία η κυβέρνηση πέτυχε καλύτερα αποτελέσματα; Εδώ είναι που πάμε «κατά διαβόλου…». Ελάχιστα στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος και της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Γεωργία: το 1998 απασχολούνται σε αυτή 710.000 άτομα΄ το 2007, 496.700!

Πώς να επιβιώσουν οι αγρότες χωρίς καμία καθοδήγηση και προστασία από την Πολιτεία, παρατημένοι στο έλεος των εμπορομεσαζόντων, των εισαγωγέων… Πολυδιαφημίζεται η «μεσογειακή διατροφή», που βάση της είναι το ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, πετά το σλόγκαν και γίνονται ταξιδάκια «Ο δρόμος της ελιάς» και από την άλλη, το 35% των Ελλήνων τρέφεται με σπορέλαια!!! Στη Μεσσηνία, με το φημισμένο ελαιόλαδο, βρέθηκε και σε τυποποιεία ελαιολάδου δεκάδες τόνοι ηλιέλαιου… Πλησιάζουν το 90% τα εισαγόμενα γαλακτομικά των καταναλωμένων.

"Sponsored links"

Για το δηλητήριο ουκρανικό ηλιέλαιο, άλλες χώρες μας ενημέρωσαν – παρότι το εισαγάγαμε μήνες – και τότε ακόμα, δεν άρχισαν αμέσως οι έλεγχοι! Χαρείτε, συνέλληνες, επιστημονική οργάνωση και «ατσιδοσύνη» της χώρας μας… Για τη βιομηχανία; Τρισχειρότερα… Στη Β. Ελλάδα, δεν καπνίζει φουγάρο… Για τούτο όλο και αυξάνονται οι εισαγωγές και μειώνονται οι εξαγωγές. Μεταξύ 2005 και 2007 το εμπορικό έλλειμμα διπλασιάστηκε! Έφτασε στο 15,30%.

Για τούτο μεγαλώνει η ανεργία. Σύμφωνα με την Τράπεζα Ελλάδος, το Μάρτιο, το 27,10% των νέων ήντουσαν άνεργοι και το 30% των νέων γυναικών!!!

Και απλώνεται και ροκανίζει η φτώχεια όλο και ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού μας… 450.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το ποσοστό τους που ήτανε 19% το 1996 εκτινάχτηκε στο 22% το 2006. – Τρ. Ελλάδος. Όμως την ίδια περίοδο, τα κέρδη μεγαλοεπιχειρήσεων αυξάνονται!

Ταυτόχρονα έχουμε και επέλαση της ακρίβειας. Οι κυβερνήτες μας, άφρονες και αλαζόνες, διακηρύττουν πως η ακρίβεια είναι «εισαγόμενη». Τότε, σοφολογιότατοι πως συμβαίνει τα ίδια προϊόντα να είναι πολύ φτηνότερα στις χώρες της ΕΕ και οι αυξήσεις σε αυτά να είναι και μικρότερες από το μισό από αυτές στην «ευτυχισμένη», κατ’ εσάς, χώρα μας;

Την ίδια αυτή περίοδο, οι αμοιβές των εργαζομένων στη χώρα μας είναι οι μισές των αντίστοιχων στις 15 (πρώτες) χώρες της ΕΕ.

Την κατάσταση που κάπως, με «χοντρά» στοιχεία περιέγραψα, ο λαός μας τη γνωρίζει καλά, για τούτο, στις δημοσκοπήσεις στο ερώτημα, εάν είναι ευχαριστημένοι από αυτή και τους κυβερνώντες, η πολύ μεγάλη πλειοψηφία, απαντά, ΟΧΙ.

Την ανικανότητά της να αναπτύξει τη χώρα, την παραδέχεται πανηγυρικά η κυβέρνηση. Πουλά τις κερδοφόρες επιχειρήσεις (ΟΤΕ, λιμάνια…) γιατί, ανακοινώνει, οι ξένοι αφέντες θα τις αναπτύξουν καλύτερα, έτσι που αυτή δεν μπορεί.

Γρι δε βγάζει, όμως, το αποσιωπά, πως και αυτό να συμβεί, όποια ωφελήματα, κέρδη, θα τα καρπούνται, τα τσεπώνουν οι ξένοι και τίποτα δεν θα μένει στη χώρα μας, που όλο και θα φτωχαίνει… Τότε, γιατί επιβιώνει ο δικομματισμός και προπαντός γιατί τα περισσότερα θετικά ποσοστά τα εισπράττει η κυβέρνηση; Ιδού ο «κόμπος!» Μήπως γιατί δεν βλέπουν «εναλλακτική» λύση; Μήπως το «μη χείρον βέλτιστον;»

(Εδώ, «χείρον» το ΠΑΣΟΚ σε σχέση με ΝΔ). Ίσως… υπάρχει σε αυτά μία αλήθεια. Κατ’ εμέ, επιδρά κι ένας άλλος παράγοντας: 1) Ψηφίζουν την κυβέρνηση όσοι με αυτή την κατάσταση πλουτίζουν. 2) Όσοι καταλαμβάνουν θέσεις χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα προσόντα, αναξιοκρατικά. 3) Η παραοικονομία (δηλ., όσοι δεν δηλώνουν στην Εφορία τα έσοδά τους, τις δουλειές τους, που κατά κυβερνητικούς υπολογισμούς κυμαίνεται γύρω στο 35% των ειλικρινώς δηλούντων. Ο Γ. Διοικητής του ΙΚΑ κ. Σολωμός, είχε δηλώσει, πως αν το ΙΚΑ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα κεφάλαιά του ως «συνετός οικογενειάρχης», θα μπορούσε να δίνει διπλάσιες παροχές σε χρήμα και είδος, χωρίς καμία κρατική ενίσχυση. 4) Όσοι κάνουν τις δουλειές τους «λαδώνοντας».

Ε, όλοι αυτοί, ψηφίζουν την κυβέρνηση, γιατί τους συμφέρει να υπάρχει ένα κράτος ανίκανο, διεφθαρμένο, διαπλεκόμενο… Τι; Να ψηφίσουν την Αριστερά, που, όσα άλλα μπορεί κανείς να της καταμαρτυρήσει, όπου άσκησε, ας πούμε, κάποια εξουσία, στον τομέα αυτό, κανένας ψόγος δεν εκστομίστη εναντίον της κι από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της; Αλλά, πιστεύουμε ακράδαντα πως η κοινωνία μας έχει υγιείς δυνάμεις για ν’ απαλλαγεί από τις ολέθριες γι’ αυτή καταστάσεις.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live