Επιστολή στον πρέσβη της Γερμανίας από την “Πρωτοβουλία Καντάνου”

Κανένα σχόλιο

Κύριε Πρέσβη, τους ξένους στην Κάντανο, τους καλωσορίζουμε και τους φιλοξενούμε όταν οι προθέσεις τους είναι φιλειρηνικές. Οι αθάνατοι νεκροί μας στα ιερά χώματα της μάχης και της θυσίας στα Φλώρια, στον Άναβο και στο ιστορικό Φαράγγι της Καντάνου περιμένουν από εσάς μόνο λίγα λουλούδια της άνοιξης. Όμως και οι ζωντανοί ήρωες που ζουν στην αγωνία τους, να τους εξοφλήσετε αυτά που τους χρωστάτε. Μετά τη φωτιά, τα κάρβουνα, τους καπνούς, τη στάχτη, τα αποκαΐδια και τα ερείπια, μετά τον ξεσπιτομό, τη φρίκη και τον θάνατο, το αίμα και τα δάκρυα που έχουν ποτίσει τη γη αλλά και της ψυχές της Καντάνου μας χρωστάτε πολλά και τα διεκδικούμε.

(Μέλη της Πρωτοβουλίας παρέδωσαν την παρούσα επιστολή μαζί με το Ημερολόγιο του Φαραγγιού στον Πρέσβη της Γερμανίας κατά την επίσκεψη του στη Κάντανο )

"Sponsored links"

ΥΓ. Ο δήμαρχος στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι έχουμε ζητήσει από την Πολιτεία το χαρακτηρισμό του παλαιού δρόμου ως ιστορικό μνημείο μνήμης και τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους. Το αίτημα για την προστασία και την ανάδειξη του ιστορικού φαραγγιού είναι γεγονός για την κοινωνία της Καντάνου

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live