Καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών στους γιατρούς των νοσοκομείων της χώρας

Κανένα σχόλιο

Σε πολύμορφες κινητοποιήσεις έχουν προχωρήσει οι γιατροί των περισσότερων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της χώρας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών του Δεκεμβρίου του 2007 καθώς και των μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2008 που τους οφείλουν τα νοσοκομεία. Αλλά και την καταβολή των πραγματικών εφημεριών που πραγματοποίησαν οι γιατροί για την κάλυψη των αναγκών ασφαλούς εφημερίας και οι οποίες «κόπηκαν» αυθαίρετα επειδή ξεπέρασαν το πλαφόν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν», Ερυθρός Σταυρός», «Αγλαία Κυριακού» στην Αθήνα τα Νοσοκομεία της Κρήτης, το Νοσοκομείο Φλώρινας, το Νοσοκομείο Βόλου, το «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, που είναι ένα μικρό δείγμα των νοσοκομείων της χώρας όπου οι γιατροί κινητοποιούνται. Τα παραπάνω προβλήματα αποτελούν έκφραση της πολιτικής που εφαρμόζεται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις για την υποβάθμιση του δημόσιου τομέα υγείας και τη συκοφάντησή του, για την παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας.

"Sponsored links"

Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση καταβολή στους γιατρούς των νοσοκομείων της χώρας των δεδουλευμένων εφημεριών και αυτών που περικόπηκαν γιατί ξεπέρασαν το πλαφόν.

Η βουλευτής
Λιάνα Κανέλλη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live