Το ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης συμπαραστέκεται στον απεργιακό αγώνα των γεωπόνων Δημοσίου

Κανένα σχόλιο

Η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κρήτης εκφράζει την συμπαράστασή της στον απεργιακό αγώνα των Γεωπόνων του Δημοσίου. Η συμπαράσταση αυτή δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της αυτονόητης συναδελφικής αλληλεγγύης. Είναι κυρίως για λόγους ουσίας. Με την απεργία αυτή οι γεωπόνοι του δημοσίου διεκδικούν σειρά αιτημάτων, η ικανοποίηση των οποίων θα συμβάλλει σίγουρα στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης στους τομείς της αναπτυξιακής διαδικασίας του αγροτικού τομέα της οικονομίας, αλλά και της υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων.

Είναι πλέον κοινός τόπος η κατάρρευση της πολιτικής πρακτικής που εδράζεται στο δογματικό ιδεολόγημα ότι τα ζητήματα αυτά θα ρυθμίζονται από την αγορά. Η λογική του “λιγότερου κράτους” και της κυρίαρχης αγοράς εκτινάσσουν τις τιμές των τροφίμων στα ύψη, καλλιεργούν και αναπαράγουν τα διατροφικά σκάνδαλα και αποδιαρθρώνουν την αγροτική παραγωγή. Αγρότες και καταναλωτές – θύματα αμφότεροι αυτής της πολιτικής, μπορούν να ελπίζουν μόνο στην ανατροπή αυτής της αντίληψης. Η Ελλάδα και η Κρήτη χρειάζονται μια νέα αναπτυξιακή πολιτική, που θα εδράζεται και θα υπηρετεί την ολική ποιότητα τροφίμων και περιβάλλοντος, θα στηρίζεται στους μικρούς καλά οργανωμένους παραγωγούς, θα αντιστρατεύεται τα καρτέλ.

"Sponsored links"

Αυτή η πολιτική υπηρετείται από μια άρτια στελεχωμένη, καλά διαρθρωμένη και με άριστες συνθήκες εργασίας δημόσια διοίκηση. Αυτή η πολιτική δεν υπηρετείται από την επιστημονική απαξίωση, την οικονομική υποβάθμιση, την αποστελέχωση των υπηρεσιών και την αλλοτρίωση των επαγγελματικών και εργασιακών δικαιωμάτων των γεωπόνων. Δεν υπηρετείται από την παρελκυστική τακτική του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του και στην επίλυση ώριμων και δίκαιων θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων των γεωπόνων Δ.Υ.

Καλούμε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κοντό να συνεργαστεί με την ΠΕΓΔΥ για την εξεύρεση το συντομότερο μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης που θα αναβαθμίζει τις γεωπονικές υπηρεσίες και θα αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά τους πριν δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα σε παραγωγούς, μεταποιητές-εμπόρους και καταναλωτές. Να συνεργαστεί με τα νεοεκλεγμένα όργανα του ΓΕΩΤ.Ε.Ε.

Καλούμε ακόμη τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τους τέσσερεις νομάρχες, τους φορείς και τους παραγωγούς του νησιού, να δουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΕΓΔΥ σαν ένα τρόπο αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών από τις υπηρεσίες του πρωτογενή τομέα στο κοινωνικό σύνολο και να τις στηρίξουν.

Για τη ΔΕ του ΓΕΩΤ.E.Ε./Π.Κρήτης

Ο Πρόεδρος

Κώστας Καμπιτάκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live