Ανοικτή επιστολή: Απάντηση στην υπεύθυνη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον

Κανένα σχόλιο

Με μεγάλη προσοχή και με προβληματισμό διάβασα την διαμαρτυρία σας για την επίσκεψη του κ. Αλαβάνου στο Δήμο Ιναχωρίου. Πράγμαι, εντύπωση προκαλεί η άρνησή σας για την επίσκεψη. Μήπως η κάθε επίσκεψη πολιτικού προσώπου και το ενδιαφέρον που δείχνει σας ενοχλεί; Κάθε πολίτης και πολιτικός έχει το δικαίωμα της ενημέρωσης. Μήπως σας ενοχλεί ότι και το ΚΚΕ μέσω δύο βουλευτών του κατέθεσαν ερώτηση στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για την υπόθεση του Λαφονησίου;

Μήπως αύριο εάν ο κ. Σουφλιάς ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός επισκεφτεί τον Δήμο Πελεκάνου για ενημέρωση και όχι τον Δήμο Ιναχωρίου σας πειράξει; Φαίνεται ότι τώρα τελευταία δεν έχετε επισκεφτεί το Λαφονήσι για να γνωρίσετε τον ενδιαφέρον των κατοίκων των δύο δήμων στο να κρατηθεί προσβάσιμη στον κάθε επισκέπτη η κάθοδος του προς το Λαφονήσι και όχι μόνο. Οι κάτοικοι των δύο Δήμων και τα Δημοτικά συμβούλιά τους, κοινό σκοπό έχουν την ανάπτυξη του τόπου και ζιζάνια δεν χωρούν.

"Sponsored links"

Αναφέρεστε σε οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα και μάλιστα συμφωνείτε ότι υπάρχουν. Μπορείτε να τα κατονομάσετε; Εάν διαβάσετε ένα αρθρογράφημα του Βαγγέλη Μπούρμπου που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στον τοπικό ημερήσιο τύπο, το οποίο αναφέρει πραγματικά γεγονότα και τις ενέργειες των κατοίκων των Εννιά Χωριών για την ανάπτυξη του τόπου, θα μάθετε ότι για την εγκατάλειψη της περιοχής την ευθύνη φέρει η πολιτεία. Αναφέρεστε ότι σας προβληματίζουν οι τυχών αυριανές ανθρώπινες παρεμβάσεις και όμως αποκλείετε το δικαίωμα του προβληματισμού σε κατοίκους και πολιτικούς.

Σε κάποιο άλλο σημείο κάνετε λόγο και διχοτομείτε το Λαφονήσι. Ότι ανήκει και στους δύο Δήμους. Φαίνεται ότι δεν γνωρίζετε ότι το Λαφονήσι ανήκει στον Δήμο Ιναχωρίου. Το Λαφονήσι δεν θα το κάνετε Κύπρο. Γνωρίζετε ότι τα Ελαφονήσια διοργανώνονται μόνο από τον Δήμο Ιναχωρίου; Γνωρίζετε τους ανθρώπους και τους αγώνες που έχουν κάνει; Γνωρίζετε ότι οι μεγαλοϊδιοκτήτες έχουν τοποθετήσει πόρτα με φύλακα για να μην μπορεί κανείς να πάει στο Λαφονήσι από τον κοινοτικό τότε δρόμο; Ασφαλώς όχι.

Οι άνθρωποι αυτοί που με μετά τους τόσους αγώνες τους μαζί με τους κατοίκους των Εννέα Χωριών σήμερα, μπορούμε εμείς να κατεβαίνουμε στο Λαφονήσι για να ανάψουμε ένα κερί στην μνήμη των σφαγιασθέντων συνανθρώπων μας. Αυτοί είναι κάτοικοι της περιοχής Λαφονησίου και είναι ο Αντώνης Τομαζινάκης, παπάς, Κων/νος Κολοκοτρώνης, Δάσκαλος, Εμμ. Κογχυλάκης, Δάσκαλος, Θεοφ. Χριστουλάκης, παπάς, Νίκος Παπαδάκης, παπάς, Παναγιώτης Καστρινάκης, Δάσκαλος, Νίκος Παπαδάκης, Πρόεδρος Περιβολίων, Αντώνης Μπαντουράκης, παπάς, Χαρ. Πιμπλής, πρόεδρος Βάθης, Κων/νος Χαρτζουλάκης, δάσκαλος και πολλοί άλλοι. Πίσω τους ήταν και οι κάτοικοι. Ο κ. Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι η μελέτη θα είναι έτοιμη μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου και θα γίνει δημόσια διαβούλευση.

Καλό θα είναι όταν η τοποθέτηση σας αναφέρεται σε προσωπικές τοποθετήσεις να μην χρησιμοποιείτε την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και μάλιστα όταν δεν γνωρίζετε απόλυτα το θέμα

Νίκος Βαβουράκης

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live