Η συλλογική Κρήτη, ο Αλαβάνος και…το εφετείο

Κανένα σχόλιο

Η «μάχη της Κρήτης» (διαβάζουμε στο «Βήμα» της Τετάρτης)»… που δίνει ο κ. Αλαβάνος για την ίδρυση ενός ακόμη Εφετείου – εκτός Χανίων – στο Ηράκλειο δεν αφορά, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ένα ζήτημα μικροκομματικής σημασίας ή απλώς τακτική ενός βουλευτή Ηρακλείου, αλλά πρόκειται για την προσπάθειά του να αναδείξει την Κρήτη της συλλογικής προσπάθειας και όχι των πελατειακών σχέσεων και των τοπικισμών…»

Γράφει ο Χρήστος Ι. Πετράκης

"Sponsored links"

working justice notext Στο ίδιο ρεπορτάζ περιλαμβάνεται και μια ανακοίνωση της Συντονιστικής Γραμματείας Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία «…οι τοπικές βαρονίες του δικομματισμού ενδιαφέρονται τόσο πολύ για την υπόθεση αυτή (σημ.: τη διατήρηση της έδρας του Εφετείου Κρήτης στα Χανιά) για έναν απλό λόγο: Το Εφετείο, έτσι όπως λειτουργεί, αναπαράγει εξουσία, τη νέμει, δημιουργεί πελατείες…»

Κανείς, είτε Χανιώτες είτε Ηρακλειώτες, είτε απ’ οπουδήποτε αλλού δεν θα μπορούσε να διαφωνήσει με τα παραπάνω. Μόνο που οι (επίμονοι ομολογουμένως) αγώνες του κ. Αλαβάνου για τη μεταφορά (ουσιαστικά) της έδρας του Εφετείου στο Ηράκλειο, εξαντλούν, κατά φαινόμενα, όλη την αγωνιστικότητα του παραπάνω πολιτικού αρχηγού (και βουλευτή του Ηρακλείου) όσον αφορά την «ανάδειξη μιας Κρήτης συλλογικής προσπάθειας»!…

Πού είναι οι ανάλογοι αγώνες του κ. Αλαβάνου για την ισόρροπη και διπολική (Χανιά – Ηράκλειο) ανάπτυξη της Κρήτης; Πού είναι οι παραστάσεις διαμαρτυρίας που έκαμε για την καταλήστευση των Υπηρεσιών και Οργανισμών εκ μέρους (και εις όφελος) του Ηρακλείου, με ταυτόχρονη απογύμνωση των Χανίων και μετατροπή τους σε μια επαρχιακή κωμόπολη της… ενδοχώρας του Ηρακλείου; Πού είναι οι διαμαρτυρίες του για την τερατώδη εύνοια προς το Ηράκλειο, όσον αφορά την κατανομή των κρατικών και κοινοτικών πιστώσεων και των πραγματοποιηθέντων ή πραγματοποιούμενων έργων;

Επίσης υπάρχει και η εξής (εύλογη) απορία: Αυτό το Εφετείο που «…λειτουργεί αναπαράγοντας εξουσία, διανόμεντάς την και δημιουργώντας πελατείες…» (σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ) θα …μεταβληθεί σε άψογο ναό της δικαιοσύνης μόλις… μεταφερθεί στο Ηράκλειο;… Τα Χανιά και οι Χανιώτες αισθάνονται αυτή την κατάφωρη αδικία! (την οποία εισήγαγαν και καλλιέργησαν εις βάρος τους οι χουντικές κυβερνήσεις της 21ης Απριλίου αρχικά και οι κυβερνήσεις της Δεξιάς αργότερα).

Είναι όμως ταυτόχρονα και υψηλόφρονες και φιλόξενοι οι Χανιώτες. Γι’ αυτό και εκφράζουν την συμπάθειά τους προς τον κ. Αλαβάνο και το κόμμα του για την βομβιστική ενέργεια εις βάρος των εδώ γραφείων τους. Την οποία ενέργεια αποδοκιμάζουν και καταδικάζουν απολύτως.

Όμως, ενώ τα τζάμια των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ θα διορθωθούν, η αδικία και η απογύμνωση των Χανίων παραμένει μόνιμη, τελειωτικό χτύπημα της οποίας θα είναι η επιχειρούμενη μεταφορά της έδρας του Εφετείου Κρήτης στο Ηράκλειο…

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live