Η ετήσια γενική συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών το Σάββατο στο Ρέθυμνο

Κανένα σχόλιο

Συνάντηση χθες με τον Περιφερειάρχη- προχωρεί η προκαταρκτική για τον ΚΟΑΚ – Βοήθεια από την Περιφέρεια για το Κέντρο Μελετών — Με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών συναντήθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκας . Κατά τη συνάντηση ο κ. Τσόκας ανακοίνωσε ότι υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα η ανάθεση της προκαταρκτικής μελέτης για τον ΚΟΑΚ. Μετά τη συνάντηση ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας δήλωσε :

Το παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών έχει το Σάββατο στο Ρέθυμνο την ετήσια Γενική του συνέλευση, και δέχθηκα την αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου και συζητήσαμε δύο σημαντικότατα θέματα. Τους ανακοίνωσα ότι υπεγράφη την προηγούμενη εβδομάδα η ανάθεση της προκαταρκτικής μελέτης για τον ΚΟΑΚ και το δεύτερο είναι ότι θα υπάρξει από πλευράς της Περιφέρειας βοήθεια σε ένα κέντρο μελετών το οποίο θέλουν να καθιερώσουν. Το έχουμε ξαναπεί, υπάρχουν οι απόδημοι, υπάρχει μία Κρήτη έξω από την Κρήτη, την οποία θέλουμε δίπλα μας αλλά και αυτοί μας χρειάζονται δίπλα τους.

"Sponsored links"

Ερ. Να μας πείτε δύο λόγια για την υπογραφή αυτής της μελέτης για τον ΚΟΑΚ;

Απ. Να σας πω. Αν θυμάστε σε παλαιότερο Περιφερειακό Συμβούλιο είχαμε δεσμευτεί να χρηματοδοτήσουμε μια προκαταρκτική μελέτη του ΚΟΑΚ , διότι όλοι μπορούμε να το ακούμε από ευχάριστα ως μη ευχάριστα, από ενδιαφέρον ως μη ενδιαφέρον, κανείς όμως δεν μπορεί να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα : Γίνεται, ή δεν γίνεται , υπό ποιες προϋποθέσεις γίνεται. Έτσι λοιπόν και με την άδεια του ΥΠΕΧΩΔΕ αναθέσαμε να γίνει μια προκαταρκτική μελέτη για να μας πει τα απλά. Πως φανταζόμαστε αυτόν τον δρόμο, τι είδους δρόμος θα είναι, και πόσο περίπου θα στοιχίσει. Αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά το ότι με αυτήν την κίνηση αναλαμβάνουμε την δέσμευση να το μελετήσουμε, γιατί ίσως είναι η λύση του μέλλοντος. Παράλληλα με αυτά που φτιάχνουμε σήμερα και με αυτά που φτιάχνει το ΥΠΕΧΩΔΕ εμείς οφείλουμε να προγραμματίζουμε και το απώτερο μέλλον. Άρα λοιπόν είναι μια σκέψη την οποία οφείλουμε να εξετάσουμε πάρα πολύ προσεκτικά.

Ερ. Κε Γενικέ αυτό έχει να κάνει με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά με το δεδομένο ότι οι ιδιώτες δεν μπορούν να μπουν στο ΒΟΑΚ ;

Απ. Όχι. Δεν έχει καμία σχέση με το τι συμβαίνει σήμερα και το τι θα συμβεί αύριο. Και μάλιστα κατά την τελευταία επίσκεψη του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και του υφυπουργού, είχε την δυνατότητα ο κ. Νάθενας εκ μέρους της « Όπου Γης Κρητών», να εκθέσει τις απόψεις του.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ είχε έναν προγραμματισμό και συνεχίζει με αυτόν τον προγραμματισμό. Ολοκληρώνει έργα, ξεκινάει νέα έργα και προχωράει. Αυτό δεν εμποδίζει στο μέλλον να γίνει και ένας κεντρικός άξονας και κομμάτια του καινούργιου δικτύου να έρθουν να «κουμπώσουν» με αυτά που ήδη υπάρχουν. Αντιλαμβάνεσθε λοιπόν ότι αν αυτή η προκαταρκτική μελέτη δείξει ενδιαφέρονται πράγματα υποθέτω ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα το αγκαλιάσει και θα το κάνει μέρος των προσπαθειών που ήδη προχωρεί.

Ερ. Χωρίς να μπορεί να αποκλεισθεί η κατασκευή του ακόμη και με σύμπραξη ιδιωτών;

Απ. Ο υπουργός ήταν σαφέστατος στην τελευταία του επίσκεψη ότι δεν βλέπει σύμπραξη ιδιωτών. Μάλιστα είπε, και τον λόγο ο κ. Σουφλιάς, ότι αυτό εφαρμόζεται συνήθως όπου υπάρχει ήδη ένα έτοιμο κομμάτι και μπορεί ο ιδιώτης να ξεκινήσει να βγάζει τα χρήματα, ή όπου δεν υπάρχουν αυτές οι ιδιαιτερότητες που έχει ο ΒΟΑΚ .

Αυτό που συζητάμε δεν έχει να κάνει αν θα είναι ιδιωτικοί πόροι ή όχι. Έχει να κάνει αν χωροταξικά βολεύει ή όχι. Και αυτό θα εξετάσει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live