Ανοικτή επιστολή προς τον Δήμαρχο των Εννέα Χωριών Κισσάμου

Κανένα σχόλιο

Κύριε Δήμαρχε, τώρα και καιρό παρακολουθώ τις τοποθετήσεις των βουλευτών του Νομού μας για το Λαφονήσι καθώς και του κ. Νομάρχη. Τοποθετήσεις αντίθετες σε μια απόφαση σας ομόφωνη του ΔΣ . Δεν γνωρίζω λεπτομέρειες για την περιβαλλοντολογική μελέτη και ποια διαμόρφωση θα επιφέρει στο φυσικό περιβάλλον. Γνωρίζω όμως εκ πείρας ότι οι πλείστες των μελετών φέρνουν καταστροφική περιαυτολογική αλλοίωση του χώρου.

elafonisi Στον ημερήσια τοπικό τύπο και με τίτλο «Λαφονήσι πριν 31 χρόνια» διάβαση μια διαμαρτυρία με ονοματεπώνυμα κατοίκων της περιοχής και τους αγώνες του για να κρατηθεί ο κοινοτικός δρόμος που σε κατεβάζει στο Λαφονήσι ανοικτός από μια πόρτα που τοποθέτησαν κάποιοι ξενόφερτοι αγοραστές τότε. Σήμερα ο κόσμος που επισκέπτεται το Λαφονήσι βρίσκει τον δρόμο ανοικτό.

"Sponsored links"

Είναι οι άνθρωποι που είχαν την τύχη να γνωρίσω προσωπικά και να ζήσω από κοντά τους αγώνες τους χωρίς κανένα προσωπικό όφελος αλλά και το πάθος τους για να μπορούν να γιορτάζουν και για να γίνεται επισκέψιμο το ιστορικό μνημείο των ΠΡΟΓΟΝΩΝ τους στο Λαφονήσι . Η περιοχή του Λαφονησίου έχει ιστορία και όχι όπως την χαρακτηρίζει κάποιος βουλευτής περιοχής «ΚΟΛΕΟΠΤΕΡΩΝ» και εποχιακών λιμνών (ΚΟΛΥΜΠΕΣ) ώρα όσο για μικρούς αγνώστους ιδιοκτήτες γης νομίζω την απάντηση πρέπει να την δώσετε εσείς κ. Δήμαρχε καθώς και οι κάτοικοι ιδιοκτήτες.

Κάπου αναφέρει για μεγαλοιδιοκτήτες. Μήπως γνωρίζει να ενηεμρώσει δημοσίως ποιοι είναι αυτοί και εάν παραμένουν οι ίδιοι σαν πρώτοι αγοραστές. Μήπως είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πλήρωναν κάποιο κάτοικο των Περιβολίων για να φυλάει την πόρτα την οποία αναφέρουν διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι. Τελειώνοντας εύχομαι στον Δήμαρχο και στο ΔΣ καλούς αγώνες και να σέβεται τους αγώνες που έχουν κάνει σήμερα οι κάτοικοι των Εννέα Χανιών για το περιβάλλον και για το Λαφονήσι.

Νίκος Βαβουράκης

Υ.Γ. Τα ονόματα που έγγραψε ο τοπικός τύπος πρέπει να είναι γνωστά και στον κ. Εμ. Σκουλάκη σαν αγροτικός γιατρός τότε και όχι μόνο.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live