Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Πυρηνικό Ολοκαύτωμα…63 χρόνια μετά!

Κανένα σχόλιο

«Καταδικάζουμε τις ΗΠΑ που πρώτες και μοναδική χώρα στον κόσμο έκανε χρήση ατομικών όπλων στις 6 και 9 Αυγούστου 1945, που ισοπέδωσαν τις δυο πόλεις, Χιροσίμα και Ναγκασάκι, σκοτώνοντας 300.000 αθώους και μάλιστα δε διστάζουν να απειλούν, με ΝΑΤΟικές αποφάσεις, ότι θα το ξανακάνουν.

63 χρόνια μετά

Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού, των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο NATO και την ΕΕ, εκδηλώνεται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Οι ανταγωνισμοί μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, για το μοίρασμα αγορών και περιοχών, δημιουργούν ένα εκρηκτικό τοπίο που αγκαλιάζει ολόκληρο τον πλανήτη. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η φτώχεια, η ανεργία, η έλλειψη νερού και τροφής για εκατομμύρια ανθρώπους συνιστούν τις σύγχρονες απειλές για τους λαούς.

"Sponsored links"

63 χρόνια μετά

bomb Αυξάνονται οι πολεμικοί εξοπλισμοί. Περισσότερες από 30.000 πυρηνικές κεφαλές συνεχίζουν να υπάρχουν σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ με την “αντιπυραυλική ασπίδα” πυροδοτούν νέα κούρσα εξοπλισμών. Εγινε ένα ακόμα βήμα με την υπογραφή της συμφωνίας της κυβέρνησης της Τσεχίας με τις ΗΠΑ για τη δημιουργία βάσης για την “αντιπυραυλική ασπίδα”.

To NATO προετοιμάζεται να γιορτάσει τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του, ολοκληρώνοντας τους σχεδιασμούς με την επέκταση του δικτύου των βάσεων και τη δημιουργία και λειτουργία νέων, για την καθιέρωσή του στο ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα και την αποδοχή του από τους λαούς.

63 χρόνια μετά

Συνεχίζεται ο πόλεμος στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Το Ισραήλ συνεχίζει να εξοντώνει τον παλαιστινιακό λαό και να προετοιμάζεται για προληπτική επέμβαση στο Ιράν. Με τη βοήθεια τμημάτων της ελληνικής αεροπορίας και με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, το Ισραήλ διοργάνωσε κοινή στρατιωτική επιθετική άσκηση στις αρχές του Ιούνη με στόχο το Ιράν, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς επιθετικούς σχεδιασμούς.

Η νέα όξυνση στα Βαλκάνια με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου και η υποδαύλιση μειονοτικών ζητημάτων αποτελούν εστίες ανάφλεξης, όξυνσης και πιθανότητα νέων επεμβάσεων.

Η ΕΕ στέλνει στρατεύματα κατοχής στο Κόσσοβο. Προωθεί την αύξηση της “επιχειρησιακής ικανότητάς της” για ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σ’ όλο τον κόσμο.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

"Sponsored links"

  • Να τιμήσουμε τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.
  • Να καταδικάσουμε τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών κατά της ανθρωπότητας.
  • Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης “Αντιπυραυλικής Αμυνας” στην Ευρώπη (Πολωνία, Τσεχία και αλλού) που προωθούν οι ΗΠΑ και βεβαίως την απόκρουση κάθε ενδεχόμενου εγκατάστασης τέτοιας βάσης στη χώρα μας.
  • Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής.
  • Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.
  • Να απαιτήσουμε τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και την επιστροφή των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
  • Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς.
  • Την υποστήριξη του αγώνα για τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες σε μια σειρά χώρες.
  • Την εξασφάλιση της εθνικής ανεξαρτησίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής ανάπτυξης και της προστασίας του δασικού πλούτου και του περιβάλλοντος».

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live