Ζήτω η «Ελληνική Δημοκρατία»

Κανένα σχόλιο

Δεν γνωρίζω τη στιγμή που διαβάζονται ετούτες οι γραμμές τι έχει απογίνει με τον απεργό πείνας στα σκαλιά του Δήμου Ρεθύμνου. Όποια κι αν είναι η τύχη του άλλωστε, η αηδία και ο αποτροπιασμός που αισθάνομαι σαν έλληνας πολίτης, για τους λόγους που τον φέρανε σε αυτή τη θέση παραμένει ακέραιος. Η πολιτεία – και στην προκειμένη περίπτωση – η πολιτεία της Δεξιάς – δείχνει για μία ακόμη φορά, ποσό ευαίσθητη δείχνει όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν τον λαό – το «μουζίκο» λαό, αυτής της τριτοκοσμικής χώρας. Όλοι σ’ αυτό τον τόπο γνωρίζουμε, πως τα σωφρονιστικά ιδρύματα, μόνο κατ ευφημισμό αναφέρονται σωφρονιστικά. Στην ουσία αποτελούν σχολές αναβάθμισης – εξέλιξης – του εγκλήματος.

Μπαίνεις για χρήστης ναρκωτικών και βγαίνεις χοντρέμπορος ναρκωτικών. Αυτόν τον κανόνα θέλησε ο απεργός πείνας – καθαριστής – του δήμου Ρεθύμνου να ανατρέψει με τον σωφρονισμό του, πριν τριάντα και πλέον χρόνια, για να ρθει η πολιτεία με την ελεφαντένια μνήμη, να του στερήσει τον μισθό πείνας τιμωρώντας τον, γι αυτό του, το «ατόπημα». Κύριε υπουργέ δικαιοσύνης. Κύριε Ρόβια. Δεν κινδυνεύει ο υπουργικός σας θώκος από αυτόν τον άνθρωπο. Καθαριστής είναι ο χριστιανός και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση πως ότι κι αν κάνετε, δεν θα καταφέρετε να τον πισωγυρίσετε στην παρανομία. Τώρα θα μου πείτε. Λίγο τόχεις, στον κόσμο των παρανόμων. Στον κόσμο της αρπαχτής και της απάτης, να χεις έναν «τρελό» να φωνάζει πως σώνει και καλά, θέλει να παραμείνει ηθικός, θέλει να παραμείνει έντιμος. Ποιος να τον καταλάβει. Ποιος να τον διακρίνει, μέσα από τον βόρβορο της αρπαχτής και της ρεμούλας; Ο χαρακτηρισμός του βάρβαρου σας ενόχλησε. ΒΑΡΒΑΡΟΙ!!!

"Sponsored links"

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά ο Χριστοφωράκος ο άνθρωπος με το λαδωτήρι της Siemens στο χέρι, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Μας την κοπάνησε για το Μόναχο, αφού πρώτα ρύθμισαν και την τελευταία λεπτομέρεια με το περιβάλλον του Μαξίμου. Με το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Με το περιβάλλον του κυρίου Καραμανλή. Και ενώ ένα τέτοιο σκάνδαλο, θα σπεύδανε όλα τα κόμματα να το εκμεταλλευτούν σε βάρος της κυβέρνησης, παραδόξως το κάνουνε όλοι γαργάρα. Και τα μεγάλα κόμματα και τα μικρά κόμματα νιώσανε με τη φυγή του λαδιάρη μια ανακούφιση.

Τό χω πει και άλλοτε, παραβιάζοντας ανοιχτές πόρτες. Και τα μικρά και τα μεγάλα κόμματα, την οικονομική τους ύπαρξη της χρωστούνε στις μεγάλες, στις πολυεθνικές επιχειρήσεις. Σ’ αυτές που πίνουν με την ανοχή και την συνενοχή των κομμάτων, το αίμα του «μουζίκου» λαού.

Υ.Γ. Όταν το βαρέλι αργού πετρελαίου είχε 147 δολάρια το λίτρα της αμόλυβδης είχε 135 λεπτά. Σήμερα με το βαρέλι στα 50 δολάρια, η αμόλυβδη έχει 105 λεπτά. Η διαφορά κάνει τις εκλογές. Όξω κλέφτες!!!

Κώστας Π. Μανιάς

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live