Ψήφισμα του Δήμου Ιναχωρίου σχετικά με τις δηλώσεις Σ. Νικηφοράκη για την Ε.Π.Μ. Λαφονησίου

Κανένα σχόλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιναχωρίου σε έκτακτη συνεδρίασή του, 20 Ιουλίου 2008, κι αφού έλαβε υπόψη του, τις σχετικές δηλώσεις του Βουλευτή κ. Νικηφοράκη Στυλιανού οι οποίες δημοσιεύθηκαν στον τοπικό ημερήσιο τύπο και που έχουν σχέση με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Ελαφονήσου – ποφάσισε Ομόφωνα – : Αναφορικά με την επιστολή στον Τοπικό ημερήσιο τύπο του Σαββάτου 19 Ιουλίου 2008 του Βουλευτή κ. Νικηφοράκη Στυλιανού, στην οποία φαίνεται καθαρά ότι δεν έχει δει ούτε το κείμενο ούτε και τους σχετικούς χάρτες που έχουν σχέση με την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Ελαφονήσου, έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:

elafonisi Από το ίδιο το περιεχόμενο της επιστολής φαίνεται καθαρά η αντιφατικότητα και η άγνοια του κ. Βουλευτή για το συγκεκριμένο θέμα. Από τη μία γράφει ότι υποστηρίζει την προστασία του περιβάλλοντος και ότι αν το προστατέψουμε θα μεταβληθούμε σε «ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ» και στην παρακάτω παράγραφο λοιδωρεί τα προστατευταία (αμμοθίνες, λιμνία κλπ) τα οποία προστατεύονται με ενιαία νομοθεσία για όλη την Ευρώπη που πρότεινε ειδική επιστημονική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος, διαμόρφωσε νομοθεσία την οποία ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο και ενσωματώθηκε στις Εθνικές Νομοθεσίες.
Εάν εσείς θεωρείτε ειδικότερο τον εαυτό σας εμείς προτείνουμε να αντικαταστήσετε τον Έλληνα Επίτροπο κ. Σταύρο Δήμα ο οποίος άλλα υποστηρίζει.

"Sponsored links"

Επίσης να συστήσετε στον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να αποσύρει τη νομοθεσία όπου απαγορεύει την τοποθέτηση κτίσματος σε απόσταση 100μ. από τη θάλασσα ή 50μ. από την καθορισμένη γραμμή αιγιαλού. Επίσης και στη Δασική υπηρεσία να συστήσετε να μη χαρακτηρίζει εκτάσεις ως δασικές γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ζημιώνονται οι ιδιοκτήτες.

Όλα τα αναγραφόμενα στην επιστολή σας χαρακτηρίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ως κινδυνολογία (ελπίζουμε από άγνοια) και τα διαψεύδουμε κατηγορηματικά ως ανακριβή. Επειδή διαπιστώθηκε πλέον με βεβαιότητα η προσπάθεια διαστρέβλωσης και δυσφήμισης της Ε.Π.Μ. Ελαφονήσου θεωρούμε ότι θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει ο χαρτοπόλεμος και να ακολουθήσουν κυρίως οι Βουλευτές την κείμενη Νομοθεσία που προβλέπει τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης και παρουσίασης μιας Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης όπου εκεί ο κάθε ένας, Βουλευτής, φορέας, ή πολίτης θα μπορεί να τοποθετηθεί.

Να κάνουν λοιπόν υπομονή να ολοκληρωθεί η Β φάση όπως προβλέπεται από το Νόμο και τότε τα ξενελέμε. Πέρα από τα προηγούμενα θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι στην επιστολή του Χανιώτη βουλευτή κ. Νικηφοράκη υπάρχει σαφής δήλωση όπου αναφέρει ότι: «ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΖΟΝΤΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ».

Αυτή είναι μια συγκλονιστική δήλωση και πρέπει περαιτέρω να απασχολήσει άμεσα το Ελληνικό κοινοβούλιο, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, την Ελληνική Δικαιοσύνη και τη Χανιώτικη Κοινωνία. Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί για δημοσίευση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Για το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Κων/νος Χαρτζουλάκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live