Ανοικτή Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων

Κανένα σχόλιο

Κύριοι Συνάδελφoι, την παραμονή των εκλογών του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο τα πεπραγμένα του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας. Μεταξύ αυτών είδαμε με έκπληξη «ότι τοποθετήσατε πινακίδα με τα ονόματα των γιατρών του Διοικητικού Συμβουλίου την περίοδο που κτίστηκαν τα γραφεία μας, εις ένδειξη τιμής και αναγνώρισης του έργου.»

Το ακριβές κ. Συνάδελφoι, είναι ότι επανατοποθετήσατε την πινακίδα την οποία οι συνάδελφoι αυτοί είχαν τοποθετήσει και την οποία το δικό μας Δ.Σ. την είχε αντικαταστήσει με άλλη, στην οποία αναφέρονταν μόνον η χρονική περίοδος της αγοράς και της οργάνωσης των γραφείων του Συλλόγου μας. Εσείς προφανώς, εκρίνατε ότι τους είχαμε αδικήσει και εσπεύσατε να τους δικαιώσετε.

"Sponsored links"

Με μεγάλη μας λύπη αγαπητοί Συνάδελφoι, είδαμε να δημοσιοποιείτε ένα θέμα που για 33 χρόνια έμενε μέσα στον Ιατρικό Σύλλογο και στην Ιατρική οικογένεια. Είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να σας ακολουθήσουμε. Κατ’ αρχήν, πρέπει να ξέρετε, ότι κανείς μας δεν είχε προσωπικά με κανένα από τα τότε διορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία ήσαν γιατροί καθόλα αξιόλογοι. Επίσης να είστε απολύτως βέβαιοι ότι τα κίνητρά μας δεν ήταν καθόλου κομματικά, συγγενικά είτε τοπικιστικά και ούτε θέλαμε να παραστήσομε εκ των υστέρων τους αντιστασιακούς. Αναγκαστήκαμε όμως να προβούμε στην αποκαθήλωση της χουντικής πινακίδας κυρίως για τους παρακάτω λόγους:

1ο Γιατί ήτανε άδικη.

Βεβαίως, τα γραφεία του Συλλόγου μας αγοράστηκαν και οργανώθηκαν την εποχή του διορισμένου Δ.Σ. με χρήματα όμως τα οποία ο Ι.Σ. τα συγκέντρωνε επί πολλά χρόνια και κυρίως επί προεδρίας του Λευτέρη Μαντωνανάκη. Και όμως, απολύτως τίποτε δεν αναφερόταν για αυτό το βασικό και κυρίαρχο γεγονός.

2ο Γιατί ήτανε δημοκρατικά και ηθικά απαράδεκτη.

Τα μέλη του τότε Δ.Σ. του Ι.Σ., ήτανε διορισμένα από την Χούντα, τα οποία αντικατέστησαν τους συναδέλφoυς που είχαν εκλεγεί με νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες. Την δικαιολογία ότι αυτή ήτανε η πρακτική εκείνης της εποχής, εμείς εξακολουθούμε να την κρίνουμε και να την θεωρούμε απαράδεκτη. Μας είναι περίπου αδιάφορο τι συνέβη στους άλλους συλλόγους και στις άλλες υπηρεσίες. Εμείς, οι Χανιώτες γιατροί, είχαμε την απαίτηση να μη βρεθούν συνάδελφοι που θα εξυπηρετούσαν την Χούντα.

Ίσως πολλοί από μας δεν ήμασταν σε θέση να κάνομε αντίσταση, όλοι όμως μπορούσαμε να αρνηθούμε τις υπηρεσίες μας στην δικτατορία. Κύριοι Συνάδελφoι, η αποκαθήλωση της πινακίδας, όπως οφείλετε να γνωρίζετε, έγινε με απόφαση του τότε Δ.Σ. η οποία επικυρώθηκε στην συνέχεια από την Γενική Συνέλευση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Μάλιστα, συνάδελφος που είχε ταλαιπωρηθεί από τη Χούντα υποστήριξε ότι η αποκαθήλωσε έπρεπε να γίνει μετά μουσικής. Επομένως, εάν ύστερα από 33 χρόνια οι γιατροί του Νομού μας άλλαξαν γνώμη, αυτό έπρεπε και πάλι να το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση. Είναι αλήθεια περίεργο, πώς ύστερα από τόσα χρόνια κατορθώσατε να μας φέρετε στην μνήμη μια περίοδο που θα ήθελε ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός να ξεχάσει. Αλήθεια γιατί το κάματε;

Ελπίζουμε στην επανόρθωση και περιμένομε

Σας χαιρετούμε

"Sponsored links"

1) Καρτάκης Δημήτριος

2) Μανουσέλης Σπύρος

3) Μυλωνογιάννης Γιώργος

4) Πεντάρης Αντωνής

5) Σταματάκης Μιχάλης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live