Ολοκλήρωση της κατασκευής του πρώτου διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού σταθμού στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Τη Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2008, ετέθη σε δοκιμαστική λειτουργία ο πρώτος διασυνδεδεμένος φωτοβολταϊκός σταθμός στην Κρήτη, υπό το θεσμικό καθεστώς του νέου νόμου ΑΠΕ (Ν.3468/2006). Ο φωτοβολταϊκός σταθμός βρίσκεται στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, στην οροφή νεοκλασικού κτηρίου που αποτελεί έδρα της συμβουλευτικής – μελετητικής εταιρίας «entec – Περιβαλλοντικές Εφαρμογές». Η ισχύς του σταθμού είναι 4,84kWp, και αναμένεται να παράγει ετησίως περί τις 6.300kWh, οι οποίες θα πωλούνται στο δίκτυο στην ισχύουσα τιμή πώλησης των 0,50€/kWh.

View 3 Η χρηματοδότηση του έργου ενισχύθηκε κατά 47% από το Γ’ ΚΠΣ μέσω της υπαγωγής στο «ΠΕΠ Κρήτης» τον Ιανουάριο του 2007, ενώ εξαιρέθηκε από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τον Μάρτιο του 2008. Ακολούθως υπεβλήθη αίτηση σύνδεσης στη ΔΕΗ Ηρακλείου η οποία ικανοποιήθηκε άμεσα και την 7η Ιουλίου 2008 υπεγράφη το πρώτο συμβόλαιο πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σε «μη διασυνδεδεμένο νησί» μεταξύ της παραγωγού εταιρίας και της ΔΕΗ Α.Ε.

"Sponsored links"

Ο σχεδιασμός του φωτοβολταϊκού σταθμού πραγματοποιήθηκε από τους μηχανικούς της «entec» με γνώμονα τη βέλτιστη απόδοση με ταυτόχρονο σεβασμό στην αισθητική του αστικού περιβάλλοντος και τον αρχιτεκτονικό χαρακτήρα του κτιρίου. Επιλέχθηκαν τα φωτοβολταϊκά πλαίσια μονοκρυσταλλικού πυριτίου Conergy PowerPlus 220P, ενώ το ρόλο του inverter αναλαμβάνει ο υπερσύγχρονος Conergy IPG 5000 Vision. Η «Conergy Sales & Systems» επίσης φρόντισε για την προμήθεια της πλήρους υλικοτεχνικής υποδομής, ενώ η στήριξη της εγκατάστασης έγινε σε μεταλλική ιδιοκατασκευή, συνδυασμένη με το πρωτοποριακό σύστημα Conergy SunTop III.

Τα στελέχη και το ανθρώπινο δυναμικό της «entec» πρόθυμα θα επιδείξουν το φωτοβολταϊκό σταθμό σε όλους τους ενδιαφερόμενους, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2810 222959.

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live