ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Κρήτης: Απειλή Ε.Ε. για περικοπή των επιδοτήσεων

Κανένα σχόλιο

Πριν ακόμα στεγνώσει η μελάνη της επιβολής από τη Ε.Ε. προστίμου 127,7 εκατ. ΕΥΡΩ σε βάρος της χώρας μας, ανακοινώθηκε η απειλή για περικοπή του 10% των επιδοτήσεων της χώρας μας σε ετήσια βάση, λόγω του κακού και αναποτελεσματικού συστήματος αναγνώρισης αγροτεμαχίων (ΟΣΔΕ). Δυστυχώς οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν απολύτως τους φόβους του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κρήτης, που είχαν επανειλημμένα διατυπωθεί με σειρά εγγράφων και παρεμβάσεων τόσο προς τη κυβέρνηση, όσο και προς τη τοπική πολιτική ηγεσία (Νομάρχες Κρήτης).

Ο Υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κοντός, με ανακοίνωσή του επιχειρεί να καθησυχάσει την κοινή γνώμη διαβεβαιώνοντας για τη διόρθωση του συστήματος σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε. στις προβλεπόμενες προθεσμίες. Η Δ.Ε. του ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Κρήτης εύχεται να επιβεβαιωθεί ο κ. Υπουργός. Ταυτόχρονα όμως φοβάται ότι η ευχή αυτή κινδυνεύει να μείνει κενό γράμμα, γιατί στην καθησυχαστική ανακοίνωση του κ. Υπουργού δεν αναφέρονται:

"Sponsored links"

  1. Η κυβερνητική πρόθεση για την ανατροπή του σημερινού αναξιόπιστου και παράνομου συστήματος ΟΣΔΕ και η εγκατάσταση και εφαρμογή ενός νέου προσαρμοσμένου στις επιταγές της Ε.Ε.
  2. Η αναβάθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του, με ταχύτατη εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτρονικού συστήματος, ικανού να αξιοποιήσει όλη τη σύγχρονη τεχνολογία και με καθιέρωση αποκέντρωσης και διαφάνειας στη λειτουργία του.
  3. Η χρέωση των προστίμων που επιβάλλονται όχι στο σύνολο των Ελλήνων φορολογουμένων ή στο σύνολο των αγροτών ( ορίζοντας περικοπές) αλλά σ’ εκείνους που καρπώνονται παράνομες επιδοτήσεις.

Η Δ.Ε. του Επιμελητηρίου κάνει έκκληση σε όλα τα κόμματα, σε όλους του βουλευτές της Κρήτης, να διακηρύξουν την αντίθεσή τους σ’ αυτό το άνισο, άδικο, αδιαφανές και με στοιχεία διαφθοράς σύστημα διανομής των επιδοτήσεων. Ένα σύστημα που παράγει πρόστιμα, διασύρει τη χώρα διεθνώς, προκαλεί προβλήματα στην ομαλή εφαρμογή αναπτυξιακών προγραμμάτων (βλέπε πληρωμές βιολογικών), συμβάλλει στη διάλυση της τοπικής αγροτικής οικονομίας και υπηρετεί μόνο εκείνους που πανώγραφαν.

Καλεί τους Νομάρχες της Κρήτης να διεκδικήσουν για λογαριασμό των Ν.Α. σημαντικό μέρος της διαχείρισης του συστήματος στη βάση, σχετικής πρότασης που έχει από καιρό υποβληθεί από το ΓΕΩΤ.Ε.Ε/Π.Κρήτης. Καλεί τη κυβέρνηση, αλλά και όλη την πολιτική ηγεσία να υποστηρίξει την άμεση εφαρμογή στην Ελλάδα της περιφερειοποίησης στη διανομή της ενιαίας ενίσχυσης, ως του μοντέλου εκείνου που υπηρετεί τις σημερινές ανάγκες της αγροτικής οικονομίας του τόπου.

Για τη Δ.Ε του ΓΕΩΤ.Ε.Ε./Π.Κρήτης

Ο Πρόεδρος

Κώστας Καμπιτάκης

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live