Επετειακή Εκδήλωση για την εισβολή του Αττίλα στην Πάφο την Κυριακή 20 Ιουλίου στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου

Κανένα σχόλιο

Συμπατριώτες & Συμπατριώτισσες της Πάφου και της Κύπρου. Μου δόθηκε η τιμή να κλείσω με τα δικά μου λόγια την σημερινή Εκδήλωση, γι΄ αυτό και θεωρώ ως πρώτιστο καθήκον να εκφράσω -εκ μέρους ολόκληρου του Δ.Σ. της Κίνησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ- ένα θερμό «ευχαριστώ» προς όσους εργάστηκαν και προς όλους εσάς, γι’ αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Πάφο. Θα ευχόμουν σήμερα -την 34η επέτειο της βάρβαρης Εισβολής των Τούρκων στο Νησί μας μετά που οι Έλληνες ΠΡΟΔΩΣΑΝ τους Έλληνες- … θα ευχόμουν ειλικρινά «να μπορούσα να πω κάποια λόγια που να καθησυχάσουν και να προκαλέσουν -έστω- ένα χαμόγελο στους ΕΛΛΗΝΕΣ της Κύπρου.

clip_image004Διότι ΝΑΙ, μόνο για τους Έλληνες της Κύπρου είναι που μιλούμε αυτή την ώρα … και να ΜΗΝ τολμήσει ΚΑΝΕΝΑΣ αύριο να μας κατηγορήσει ότι ΔΗΘΕΝ «είμαστε εθνικιστές». Διότι ΜΟΝΟ εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου είναι που έγιναν ΟΛΑ τα εγκλήματα του Πραξικοπήματος, της Εισβολής και της Κατοχής, αλλά και διότι η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ -που σήμερα ετοιμάζεται από Ντόπιους και Ξένους- ΜΟΝΟ τους Έλληνες της Κύπρου είναι που θα πλήξει… Γι’ αυτό και θα είμαστε ΕΘΝΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΟΙ, εάν ειδικά σήμερα ΔΕΝ μιλούσαμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους Έλληνες της Κύπρου.

"Sponsored links"

Την ίδια ώρα ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ότι σεβόμαστε κάθε ΝΟΜΙΜΟ Πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ΑΣΧΕΤΑ από την φυλή, την θρησκεία, την εθνικότητα, το χρώμα ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό του. ΑΡΚΕΙ να είναι νόμιμος και εμείς θα τον σεβαστούμε ως «Συμπατριώτη μας».

Δεν μπορούμε όμως -ούτε σήμερα ούτε ΠΟΤΕ- να αποκαλέσουμε «συμπατριώτες», ΟΥΤΕ τους Βάρβαρους (που βίασαν ανθρώπους ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ, που σκότωσαν ΕΝ ΨΥΧΡΩ αιχμαλώτους, άοπλους και γυναικόπαιδα, που ξεσπίτωσαν το 1/3 των Ελλήνων της Κύπρου και που λυμαίνονται τα σπίτια και το βιός μας για 34 ολόκληρα χρόνια), αλλά ΟΥΤΕ και μπορούμε ποτέ να αποκαλέσουμε ως «συμπατριώτες», τους ΑΛΗΤΕΣ που κουβάλησαν από την Ανατολία και που -ΔΥΣΤΥΧΩΣ- μερικοί ελληνόφωνοι ΗΔΗ τους αποκαλούν ως «αδέλφια τους, διότι -λέει- η καρδιά τους πάλλει για την Κύπρο … όπως και η δική μας», αλλά και που ΗΔΗ τους υποσχέθηκαν ότι θα παραμείνουν και θα ζουν ανάμεσα μας παντού -ακόμα και σ’ αυτή την πλατεία- αφού πρώτα τους δώσουμε με την δική μας την υπογραφή αυτό το δικαίωμα.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι «ο Λαός ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ» και πως «θα πρέπει -λέει- να ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ με την κυπριακή Υπόθεση το συντομότερο».

ΑΥΤΑ, να τα λένε αλλού! Ο Λαός ΟΥΤΕ κουράστηκε, ΟΥΤΕ αρνείται να αγωνιστεί για την Ελευθερία του. Εάν ο Λαός κουράστηκε, είναι από τον παραπλανητικό λαϊκισμό και από τα λόγια της ηττοπάθειας. Εάν ο Λαός κουράστηκε, είναι από την ΕΛΛΕΙΨΗ του Ηγέτη εκείνου, που θα δείξει στον Λαό ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ η ορθή πορεία του Αγώνα και θα τον ΕΜΠΝΕΥΣΕΙ να αγωνιστεί και να ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ. Γι’ αυτό και αποτελεί καθήκον μας, να στείλουμε -προς κάθε κατεύθυνση- τρία πολύ σαφή μηνύματα:

Μήνυμα 1ο:

Όταν μιλούμε για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΕΝ είναι οι κομματικοί Αρχηγοί και τα Κόμματα που έχουν τον λόγο. Ο πρώτος και ο μόνος που δικαιούται να μιλήσει, είναι ο Λαός. ΟΛΟΙ οι άλλοι έχουν το καθήκον να υπακούσουν και να ακολουθήσουν. Γι’ αυτό και ο σημερινός Πρόεδρο οφείλει ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ, ότι «το όποιο Σχέδιο Λύσης θα το περάσει απαραίτητα μέσα από ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, αφού προηγουμένως δοθεί προς τον Κόσμο η ευκαιρία να πληροφορηθεί για την κάθε λεπτομέρεια και να αποφασίσει ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΟΣ».

Σ’ αυτό το λαϊκό αίτημα, ο Πρόεδρος και οι υπόλοιποι ΔΕΝ απαντούν! Ας πάρουν λοιπόν το μήνυμα, ότι ο Λαός επαγρυπνεί, ότι είμαστε σε επιφυλακή και ότι ΔΕΝ θα επιτρέψουμε «τα ιερά και τα όσια μας να παιχτούν στο τραπέζι της παράδοσης της Κύπρου».

Μήνυμα 2ο:

Η μετεξέλιξη της επίσημης Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια υγιή, ομόσπονδη, ενιαία και καθ’ όλα ευρωπαϊκή Πολιτεία, με πλήρως διασφαλισμένα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Ασφάλεια τόσο της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ (που είναι οι Έλληνες) όσο και όλων των ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ αποτελεί την έσχατη υποχώρηση.

"Sponsored links"

Ας πάψουν, λοιπόν, να μας βομβαρδίζουν νυχθημερόν για να το πάρουμε ΔΗΘΕΝ απόφαση ότι η λύση θα είναι «δύο Κράτη που θα συνεταιριστούν, για να επανα-ενώσουν -λέει- την Κυπριακή Πολιτεία». Εμείς τους λέμε ότι «τα μυαλά που μαγείρεψαν αυτές τις ανοησίες είναι αρρωστημένα» και τους υπενθυμίζουμε ότι η Κυπριακή Πολιτεία υπάρχει, ότι το έδαφος της είναι ΕΝΑ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΟ και ότι ΑΥΤΗ η Πολιτεία ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ επί ολοκλήρου της Νήσου Κύπρος.

ΑΥΤΗ είναι η ευρωπαϊκή μας ταυτότητα και ΔΕΝ αναγνωρίζουμε σε κανέναν (ούτε σε Ξένο, ούτε σε Ντόπιο) το δικαίωμα, να διαπραγματεύεται την κατεδάφιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να παζαρεύει ΠΟΣΟ ποσοστό από το έγκλημα του Εποικισμού θα αποδεχθεί, να ξηλώνει την Άμυνα, να υπονομεύει την Οικονομία, να μεθοδεύει την πλαστογράφηση της Ιστορίας και να υποθηκεύει την ύπαρξη όλων των Γενιών του μέλλοντος, για να γίνει ΔΗΘΕΝ αρεστός στους Εχθρούς μας.

Εμείς ακούσαμε και καταλάβαμε, όταν ο Πρόεδρος (που κάποιοι συνωμότησαν και έδιωξαν) ρωτούσε τον Κυπριακό Λαό με αγωνία: «Τι προτιμάτε, να είμαι αρεστός ή να είμαι σεβαστός;» Η απάντηση βγαίνει από μόνη της: «Όταν επιδιώκεις να γίνεις αρεστός στον Εχθρό σου ….. την ίδια εκείνη ώρα γίνεσαι ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ εχθρός του Τόπου σου.»

Και κάτι ακόμα:

Μπορεί κάποιοι από εμάς «να εκτιμήσαμε» και κάποιοι άλλοι «να ΜΗΝ εκτιμήσαμε» την προσφορά του Εθνάρχη Μακαρίου προς τον Τόπο. Αυτό, είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός. Ότι όμως κι αν πιστέψαμε για τον Μακάριο, οφείλουμε ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΙΜΟΙ και ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ όσους φορτώνουν σε εκείνον τα δικά τους αμαρτήματα.

Ο Μακάριος ΟΥΔΕΠΟΤΕ συμφώνησε για έγκλημα τύπου Αννάν ή για παρόμοιο με εκείνο, που ΣΗΜΕΡΑ άρχισε να διαπράττεται με το Κοινό Ανακοινωθέν Χριστόφια-Ταλάτ και με το Μνημόνιο Χριστόφια-Αγγλίας. Και επειδή, ΑΥΤΟ ΤΟ ΨΕΜΑ προωθείται ΑΔΙΣΤΑΧΤΑ από την Συμπολίτευση, με την ΔΗΘΕΝ Αντιπολίτευση να σιωπά, εμείς έχουμε το καθήκον να ενημερώσουμε ορθά και έντιμα, αρχίζοντας ΣΗΜΕΡΑ από την Πάφο:

Στις 2 Φεβρουαρίου 1977 ο Μακάριος συγκαλεί το Εθνικό Συμβούλιο, για να αποφασιστεί η γραμμή που θα τηρηθεί στις συνομιλίες με τον Ντεκτάς, και δηλώνει ότι «η ελληνική πλευρά θα θέσει θέμα Αρχών». Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Εζεκίας Παπαϊωάννου απαιτεί (και ελπίζω ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ αυτή την ώρα η Κυβέρνηση), ο Μακάριος συμφωνεί και το Εθνικό Συμβούλιο αποφασίζει, οι Αρχές που θα τεθούν προς τον Ντεκτάς να είναι οι ακόλουθες οκτώ:

1ον: Ενιαίο, ομόσπονδο Κράτος.

2ον: Αποχώρηση όλων των ξένων στρατευμάτων.

3ον: Αποτελεσματικές εξουσίες της κεντρικής, ομοσπονδιακής Κυβέρνησης.

4ον: Ελευθερία διακίνησης.

5ον: Ελευθερία εγκατάστασης.

6ον: Δικαίωμα κατοχής περιουσίας.

7ον: Έκταση διοικητικών περιοχών.

Και 8ον: Επαρκείς διεθνείς εγγυήσεις.

Δέκα μέρες αργότερα, στις 12 Φεβρουαρίου 1977, Μακάριος και Ντεκτάς υπογράφουν Συμφωνία πάνω σε αυτή την βάση, η οποία καταχωρήθηκε στα Πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών και στην οποία τονίζεται ότι «οι εξουσίες και οι λειτουργίες της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης θα είναι τέτοιες, ούτως ώστε να διασφαλίζουν την ενότητα της Χώρας».

Αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα και ΕΤΣΙ την αποδεικνύουν όλες οι μαρτυρίες, με τελευταία την -προ 8 μόλις ημερών- κατάθεση του πρώην Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Ιωάννη Σταθόπουλου, στην εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ των Αθηνών.

Αυτή ήταν η μοναδική και οδυνηρή υποχώρηση του Μακαρίου, από την οποία ΔΕΝ απομακρύνθηκε μέχρι και την ώρα του θανάτου του. ΟΥΤΕ την διάσπαση του ενιαίου Κράτους σε δύο αυτοτελείς Ζώνες συζήτησε, ΟΥΤΕ την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναγνώριση δύο ισότιμων Κρατών και όλα τα άλλα σημερινά διανοήθηκε.

Ψεύδονται λοιπόν και προσπαθούν να παραπλανήσουν τον Λαό, ρίχνοντας τα πάντα στον πεθαμένο Μακάριο. Ας κριθούν…

Το 3ο (και τελευταίο) μήνυμα, απευθύνεται προσωπικά προς τον σημερινό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας:

Το σύνθημα, Κύριε Πρόεδρε, ότι ΔΗΘΕΝ «το Κυπριακό Ζήτημα είναι μεταξύ των Κυπρίων και θα το λύσουμε μεταξύ μας», είναι εγκληματικό. ΔΙΟΤΙ, απο-ενοχοποιεί την Τουρκία από τα δικά της εγκλήματα, ΔΙΟΤΙ απαλλάσσει την Αγγλία (και την Ελλάδα) από κάθε ευθύνη τόσο για το παρελθόν όσο και για το μέλλον, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ παραπλανεί τον Κυπριακό Λαό ότι δήθεν «τώρα που μας άφησαν ήσυχους … θα τα βρούμε».

Ποιος σας άφησε ήσυχους για να τα βρείτε με τον Ταλάτ, Κύριε Πρόεδρε; Η Αγγλία, που ΗΞΕΡΕ εκ των προτέρων ότι θα προχωρήσετε με τον Ταλάτ σε όλα εκείνα στις 23 του Μάη, ή μήπως η Τουρκία, ΟΤΑΝ ο Πρωθυπουργός της με το μισό Υπουργικό Συμβούλιο βρίσκονται αυτή την ώρα ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην κατεχόμενη Γη μας και μόλις πάτησε το πόδι του σας είπε κατάμουτρα ότι «ΔΕΝ υποχωρεί ούτε ένα εκατοστό στο Κυπριακό και ΔΕΝ έχει ανάγκη από την άδεια σας για να έρχεται όποτε του καπνίσει στο Ψευδοκράτος»;

Ή μήπως, επειδή -για πρώτη φορά- ο Ερτογάν ΔΕΝ μίλησε κάν για «δύο συνιστώντα Κράτη» ΑΛΛΑ για «δύο ιδρυτικά Κράτη», που σημαίνει ξεκάθαρα ότι η Τουρκία απαιτεί πρώτα το ξήλωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αναγνώριση του Ψευδο-κράτους για να γίνουν τα δύο Κράτη, που θα ΙΔΡΥΣΟΥΝ τον συνεταιρισμό;

Και ΠΩΣ επιμένετε, Κύριε Πρόεδρε, ότι «το θέμα αφορά ΜΟΝΟ τους Κυπρίους», ΟΤΑΝ σήμερα -στις 11:45 το πρωί- σμήνος Τούρκικων μαχητικών διέσχιζε τον ουρανό της Λευκωσίας; Ποιο από τα δύο συμβαίνει, Κύριε Πρόεδρε; Άλλοι κοροϊδεύουν εσάς ή, μήπως, εσείς εμπαίζετε τον Κυπριακό Λαό; Διότι 3η περίπτωση, ΔΕΝ μπορεί να υπάρχει… Και επειδή «ζητάτε -ΔΗΘΕΝ- εισηγήσεις για την Λύση του Κυπριακού», ακούστε μία που -επί τέλους- είναι αξιοπρεπής:

Να διακηρύξετε σε όλο τον Κόσμο, Κύριε Πρόεδρε, ότι «η παράνομη Εισβολή του 1974 έχει εξελιχθεί σε παράνομη ΚΑΤΟΧΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ» και ότι «το Ζήτημα ΔΕΝ λύεται με θεατρινισμούς, ΑΛΛΑ με σοβαρό διάλογο μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την μια και της παράνομης Τουρκίας από την άλλη».

Και, όταν τελικά βρεθείτε στο Τραπέζι αξιοπρεπών Διαπραγματεύσεων, να υπενθυμίσετε ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ, Κύριε Πρόεδρε, ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλήρες και ισότιμο Κράτος-μέλος της ΕΕ» και ότι «αυτά που ζητούμε είναι τα ίδια εκείνα -τα απλά και τα αυτονόητα- που δικαιούνται και έχουν οι υπόλοιποι 500 εκατομμύρια Ευρωπαίοι»: Ελευθερία, Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Δικαιοσύνη.

Εμείς σας υποσχόμαστε, ότι ΟΛΟΣ ο Λαός θα είναι στο πλευρό σας και ότι πρώτοι εμείς θα σας παρουσιάσουμε ΠΛΗΡΕΣ ΣΧΕΔΙΟ για μια νόμιμη, μόνιμη, λειτουργική, βιώσιμη, αλλά και αξιοπρεπή Λύση. Αυτό είναι το ΜΗΝΥΜΑ και αυτή είναι η ΠΡΟΤΑΣΗ. Την επιθυμεί, άραγε, ο Κύριος Πρόεδρος;

Ελληνίδες και Έλληνες της Πάφου και όλης της Κύπρου. Είμαστε εδώ, για να διακηρύξουμε συστράτευση και αντίσταση. Την ώρα που κάποιοι προσπαθούν να τσιμεντώσουν την καταστροφή, εμείς ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να τσιμεντώσουμε την αντίσταση, χωρίς να φοβόμαστε κανένα. Εάν αντισταθούμε, θα επιτύχουμε, ΔΙΟΤΙ το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Και όταν το δίκαιο είναι μαζί μας, μαζί μας είναι και ο Θεός.

Νά’ στε πάντα καλά.

Πάνος Ιωαννίδης, Νομικός / Αντιπρόεδρος Κίνησης ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live