Η Διεθνής κρίση και η Μετανάστευση

Κανένα σχόλιο

Μόνιμη η επωδός των συντηρητικών, Ελληνικών και Δυτικών, πολιτικών δυνάμεων: «Ανήκωμεν εις την Δύσιν». Και το… απεριτίφ: «Ο Ελεύθερος Κόσμος!». Εδώ και κάποια χρόνια όμως, ανήκουν κι άλλα πρόσωπα και πράγματα «εις την Δύσιν»: Πρόσωπα και πράγματα που προκαλούν «αποστροφή»: Μετανάστες νόμιμοι – λαθραίοι, που μόνο στο χώρο της ΕΕ υπολογίζονται σε 8.000.000 πάνω – κάτω.

Του Α. Χαρχαλάκη

"Sponsored links"

Με τη χώρα μας να σηκώνει αρκετό βάρος. Γιατί όμως αυτοί οι μετανάστες «Ανήκουν εις την Δύσιν»; Γιατί προέρχονται από χώρες κυριολεκτικά προγραμένες. Πρώην (;) αποικίες της Δύσης, με τρομακτικό εξωτερικό χρέος, χωρίς τεχνογνωσία, άρα πρωτόγονη αγροτική οικονομία, με ληστεία των φυσικών πόρων τους από τις Δυτικές εταιρείες, παθητικά εμπορικά ισοζύγια όσον αφορά τα αγροτικά τους προϊόντα, με εργατικό δυναμικό που μονίμως λιμοκτονεί. Και μ’ έναν ΟΗΕ σκιά του εαυτού του.

Άνθρωποι επίσης από χώρες του πρώην «υπαρκτού σοσιαλισμού», κοινωνικά και οικονομικά διαλυμένες. Που τους έδωσε τη χαριστική βολή η Δύση με τους εσωτερικούς εκεί πράκτορές της, Γκορμπατσώφ και μέρος της κομματικής νομεγκλατούρας. Οι οποίοι… ονειρεύονταν – μαζί με τους «εργοδότες» των – «Μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια»… Μια… Καπιταλιστική φιλοδοξία, που κατέληξε σε τραγωδία για τους λαούς αυτού του γεωγραφικού χώρου, και όχι μόνον…

Τώρα όλοι οι μεταναστευτικοί πληθυσμοί, νόμιμοι – λαθραίοι, κουβαλήσανε και κουβαλούν στη Δύση, πέρα από την εργασία τους (που την απαξιώνει η Κρίση της αγοράς εργασίας) και τα «αρνητικά» τους: Προβλήματα υγείας, παραβατική συμπεριφορά, πολιτιστικές ή «πολιτιστικές» επιδράσεις, που πάνε να ακυρώσουν τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς κώδικες. Αλλά και το… ενοχλητικότερο: τις ανάγκες για προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους!!! Κι εδώ είναι που… χαλά η σούπα! Ακριβώς γιατί οι χώρες υποδοχής, η Δύση δηλ. προσπαθούν να τους φορτώσουν τα αδιέξοδά τους! Αφού… γεννήσανε το «χρυσό αυγό» (ΚΕΡΔΟΣ) τους γίνανε βάρος.

Και προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν εκτός από τα νομικά εκτρώματα, και με τις κοινωνικές ομάδες ακραίου εθνικισμού – θρησκευτικής ιδεοληψίας, δηλαδή Φασισμού σε τελευταία ανάλυση. Δρακόντειοι νόμοι, όπως το 18μηνο κράτησης πριν την απέλαση για τους λαθραίους. Απελάσεις ακόμα και για όσους διώκωνται στις χώρες των για πολιτικούς λόγους. Άρνηση παροχής ασύλου κόντρα στη διεθνή πρόβλεψη γιαυτή την παροχή. Κι ένα σωρό ακόμη αντιμεταναστευτικά μέτρα, το ένα σκληρότερο του άλλου..

Η Δύση δεν έχει τη στοιχειώδη εντιμότητα να επωμιστεί την ευθύνη για τα αίτια που κουβαλήσανε αυτούς τους εξαθλιωμένους πληθυσμούς στο χώρο του «ελεύθερου κόσμου». Το πόσο… ελεύθερος είναι βέβαια, αποδείχνεται κραυγαλέα από την οδηγία – ντροπή, που ψηφίστηκε εσχάτως. Και στοχεύει σε μια «Ευρώπη Φρούριο». Και μια που μιλάμε για φρούριο, φαίνονται κάθε μέρα και καθαρότερα, κάθε μέρα και μεγαλύτερα, τα ρήγματα στα θεμέλιά του! Το γνωρίζουν οι εντός του φρουρίου – ανεξαρτήτως προσποίησης – και προσπαθούν να εξώσουν, στο βαθμό που μπορούν, τους «παρείσακτους». Που όσον αφορά τους λαθραίους απ’ αυτούς, κανονίσανε οι Κεφαλαιοκράτες της Δύσης, να δουλεύουν φοβισμένοι, φτηνά και με την ψυχή στο στόμα, μπας και τους στείλουν «από ‘κει πούρθαν»… Αλλά και γι εκβιασμό ενάντια στο ντόπιο, σε κάθε χώρα, εργατικό δυναμικό!

Εξ άλλου, παγίως χρειάζεται ο «εφεδρικός στρατός» (Άνεργοι) που έτσι ρυθμίζεται το θέμα της όλο και μεγαλύτερης υπεραξίας… Δυστυχώς βέβαια, για τα επιτελεία της Δύσης, αλλά και για τους νόμιμους – λαθραίους μεταναστευτικούς πληθυσμού, η ΚΡΙΣΗ που μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο, θα γκρεμίσει αργά ή γρήγορα τα Δυτικά ιμπεριαλιστικά φρούρια.

Και θα «χάσει η μάνα το παιδί και ο σκύλος τον αφέντη»… Μέσα σ’ αυτή την αίσθηση του επερχόμενου μοιραίου, θα ανεβαίνουν – μαζί με την πολυεπίπεδη (ενεργειακή – διατροφική – κοινωνική) κρίση – τα φασιστικά κινήματα, όπως έγινε με το Χίτλερ στη Γερμανία του Μεσοπολέμου, καθώς και κυβερνήσεις τύπου Μπερλουσκόνι.

Και ο Ιμπεριαλισμός στην διεθνή του διάσταση θα αποδύεται σε όλο και περισσότερες «περιπέτειες» και τρομοκρατία. Με κυρίαρχο του παιγνιδιού τον Αμερικάνικο. Που μπορεί να… ζηλέψει την «δόξαν» του Χίτλερ… Πάντως οι προβλέψεις είναι λίαν δυσοίωνες: Τα μεγαλοδυναμικά μπλοκ, της Δύσης (ΗΠΑ – ΕΕ) και της Ασίας – Ευρασίας (Ρωσσία – Κίνα – Ινδία) έχουν αρχίσει εν κρυπτώ να μετρούν τις Δυνάμεις των: «Αντιπυραυλική ασπίση», άξονας και Ρωσσοκινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια προ λίγων ετών, οικονομική έκρηξη Ρωσσίας – Κίνας – Ινδίας.

Εν όψει της Κρίσης που δεν υπερβαίνεται, υπολογίζουν κέρδη και ζημιές. Τα οποία ούτως ή άλλως, θα πληρώσουν – στα πλαίσια ενός Αρμαγεδώνος – οι λαοί, άμεσα και σε βάθος χρόνου… Το τελευταίο μας ανάγει στη χρήση των «μικρών» έστω πυρηνικών… Χωρίς να αποκλείεται και η χρήση των «μεγάλων». Δεν πάσχω από τρομολαγνεία, αλλά όλα δείχνουν πως προς τα εκεί οδεύει η ανθρωπότητα… Άλλωστε, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη από καιρό αρχίσει!… Η ενεργειακή κρίση που σε λίγο θα γίνει κατακλυσμική, η διατροφική κρίση, οι επεμβάσεις, η εξόντωση λαών, ο Φασισμός που ανέρχεται, οι απάνθρωποι αντιμεταναστευτικοί νόμοι, η χρηματοπιστωτική κρίση που προϊδεάζει για Κράχ, τι είναι;

"Sponsored links"

Και σαν να μην έφταναν αυτά τα δυσοίωνα, πληροφορήθηκε ο κόσμος – σίγουρα με κομμένη την ανάσα – για τις προετοιμασίες του Ισραήλ, να καταφέρει αεροπορικά πλήγματα ενάντια στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν. Πρόκειται για αεροπορικές ασκήσεις Ισραήλ – Ελλάδας, στο χώρο μας που προσομοιάζει με την εδαφική μορφολογία του Ιράν.

Κι αυτό στα πλαίσια συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, εν αγνοία του ελληνικού λαού και σε γνώση μόνο περιορισμένου αριθμού αξιωματούχων (μας). Τεράστια η ευθύνη της χώρας μας, για ό,τι ήθελε συμβεί στην ευρύτερη περιοχή, περιοχή εξόχως ενεργειακής σπουδαιότητας! Φυσικά και στρατηγικής…

Πίστη μας είναι πως τα τύμπανα του πολέμου ετοιμάζονται να ηχήσουν. Και ανακαλούμε στη μνήμη μας, τις πληροφορίες, προ ετών, πως οι ΗΠΑ προμήθεψαν στο Σιωνιστικό κράτος βόμβες βάρους πολλών λιβρών και μεγάλης διεισδυτικότητας, κατάλληλες για να πλήξουν υπόγεια πυρηνικά εργαστήρια…

Η Ρωσσία προειδοποίησε πως μια τέτοια επίθεση θα σημάνει τραγωδία όχι μόνο για τη Μέση Ανατολή, αλλά και για παραπέρα. Εκφράζουμε την πρόβλεψη πως το Ισραήλ έτσι κι αλλοιώς παίζει στη «Ρώσσικη Ρουλέττα» το μέλλον της ύπαρξής του. Μέσα σ’ αυτό το τρομερά εχθρικό περιβάλλον! Ιρανοί, Άραβες και δεν γνωρίζουμε πόσοι και ποιοι άλλοι, θα του αμφισβητήσουν το δικαίωμα να υπάρχει, και του το αμφισβητήσουν δυναμικά και καθοριστικά. Ας μην ξεχνάμε επίσης τη στρατηγική συμμαχία Ρωσσίας – Ιράν. Καθώς και τους αντιεβραϊκούς ισλαμικούς φανατισμού.

Προσωπικά αυτή την εξάλειψη του εγκληματικού κρατικού σιωνιστικού μορφώματος, την εύχομαι ολόψυμα!! Το ζήτημα βέβαια είναι πως σε μία περίπτωση σύγκρουσης τόσο μεγάλης, στην ευρύτερη περιοχή, θα βρεθούμε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα – και κυρίως στην Κρήτη – στο μάτι του Κυκλώνα. Με το πλέγμα των Βάσεων, χερσαίων – θαλάσσιων, και τις διευκολύνσεις της πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας της χώρας μας… Που φοβάμαι δεν θα λάβει υπόψιν της τους θανάσιμους κινδύνους για τον ελληνικό λαό και το κόστος σε εκδικητική μανία από τον ισλαμιστικό φοντομενταλισμό… Με το «μπαμ» γινόμαστε εμπόλεμη ζώνη! Πάντα απόμακρη αυτή η ηγεσία, από τα ζωτικά και εθνικά συμφέροντα της χώρας μας… Και το… κέρδος; Όσο και αυτό… της Μικρασιατικής καταστροφής, για να μην ξεχνιόμαστε… Ή και απείρως μεγαλύτερο..

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live