Παγκρήτια κινητοποίηση κατά της αμερικάνικης βάσης της Σούδας

Κανένα σχόλιο

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και η παρουσία της ΝΑΤΟϊκής αρμάδας στα νερά του κόλπου της Σούδας δεν πρέπει να αφήνουν καμία αυταπάτη, κανένα εφησυχασμό. Αυτό προκύπτει από τη τελευταία σύνοδο του NATO. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν οδηγούν σε ενίσχυση του NATO και άρα συνιστούν νέες απειλές για τους λαούς, ενισχύουν τους κινδύνους για νέους πολέμους. Η Σύνοδος Κορυφής του NATO στο Βουκουρέστι αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων, στην ίδια γραμμή τρομοκρατίας των λαών και επιβολής της νέας τάξης του ιμπεριαλισμού.

Με τις αποφάσεις της συνόδου επιβεβαιώθηκε ο νέος ρόλος του NATO σε παγκόσμιο χωροφύλακα τρομοκράτη και τώρα πειρατή, σε παράγοντα αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, πηγή γέννησης νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων. Οι θριαμβολογίες για ήττα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού είναι κενές περιεχομένου, αφού, απλά αναβλήθηκε η ένταξη Ουκρανίας, Γεωργίας και της ΠΓΔΜ, η αντιπυραυλική ασπίδα προωθείται και με τις ευλογίες του NATO, οι δυνάμεις κατοχής στο Αφγανιστάν θα ενισχυθούν, αλλά κυρίως προχώρησε η διεύρυνση του NATO στα Βαλκάνια με την ένταξη Αλβανίας και Κροατίας. Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων πόλη μας.

"Sponsored links"

Καλεί όλους τους κατοίκους των Χανίων, τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, να αντιδράσουν σε αυτά τα σχέδια γιατί το NATO αποτελεί κίνδυνο για τους λαούς. Αποτελεί το στρατιωτικό βραχίονα της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης, που υπερασπίζει συμφέροντα εχθρικά για τους λαούς. Οι κίνδυνοι που εγκυμονούνται απ’ την ύπαρξη και τη διεύρυνση του NATO, απ’ την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, είναι μεγαλύτεροι από ποτέ. Το μόνο εμπόδιο στη δράση του μπορεί να γίνει ένα ισχυρό φιλειρηνικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Ένα τέτοιο κίνημα είναι σήμερα επιτακτικά αναγκαίο. Για τους παραπάνω λόγους και στα πλαίσια του δεκαήμερου Ειρήνης διοργανώνουμε σειρά εκδηλώσεων στις 9-10-11 ΜΑΗ με αποκορύφωμα την ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΗ 2008

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live